Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Izbori

Predsjedništvo Bosanskohercegovačke patriotske stranke odlučilo
BPS IZLAZI SAMOSTALNONA IZBORE U 54 OPŠTINE U BIH
Autor: B.net
Objavljeno: 15. June 2020. 12:06:26


Koncem prošle sedmice, BPS je održao sjednicu Predsjedništva Stranke na kojoj je predočena analiza stanja u rukovodstvima i organizaciji opštinskih organizacija BPS-a širom Bosne i Hercegovine. Donijete su odluke u kojim opštinama će BPS ući u izbornu utrku za opštinska/gradska vijeća, te gdje će imati kandidate za načelnike opština.

BPS će na Opštinskim izborima 2020.godine učestovati u utrci za 54 opštinska/gradska vijeća, te će imati i 6 kandidata za načelnike opština i to dva u Kantonu Sarajevo, tri u Tuzlanskom kantonu i 1 u Zeničko-dobojskom kantonu. Stranka će samostalno nasutpiti na opštinskim izborima.

U bh. entitetu "RS", BPS će imati kandidate za četiri opštine. Upozoravamo javno, kao što smo to učinili 2014, 2016. i 2018.godine, da će i ovogodišnji izbori biti predmet grube manipulacije građanskim glasovima, krađe glasova i prekrajanja narodne volje.

Demokratija je najveće dostignuće koje možemo ostaviti našim građanima - da izaberu način kako će živjeti, a to pravo im se oduzima više od dvije decenije, od državnog do opštinskog nivoa. Pored izbornih manipulacija, medijski prostor u vlasništvu države nasilno je uzurpiran od strane dvije-tri stranke i građanima se blokira da saznaju bilo čiju verziju istine i politike, osim one koja odgovara postojećem stanju. Medijski se blokira politički život, građanima se nudi jednoumlje kao "jedini izbor". Povlašten položaj imaju samo neke stranke tzv. "opozicije" koje, zapravo, imaju ulogu da putem medija napadaju stvanu opoziciju i od nje pokušaju ugrabiti glasove. Na ovim izborima će, također, biti izborna krađa i ona će se događati sve dok god ne budemo imali elektronsko glasanje bez uplitanja ljudskog faktora u "brojanje". Do tada se kao društvo moramo boriti za svaku stopu demokratije i prava ljudi. Pozivamo sve članove i simpatizere BPS-a da za ove izbore daju svoj maksimalni angažman jer održanje postojećeg stanja jeste zaokruživanje ropstva svakog čovjeka koji ovdje živi a misli drugačije.Ostali prilozi:
» SUTRA IZBORI U MOSTARU
Fena | 19. December 2020 23:27
» 20. DECEMBAR - LOKALNI IZBORI U MOSTARU
Hina | 27. November 2020 14:36
» TAJNE PLATE I NAKNADE SDP FUNKCIONERA
B.net | 21. October 2020 23:02
Ostali prilozi istog autora: