Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Ramazanska akcija
VETERANI I PATROTI ARMIJE I MUP-A RBIH DONIRALI TEPIHE ZA BOSANSKI CENTAR U NEW YORKU I ŠEHIDSKU DŽAMIJU U PLAVU
Autor: B.net
Objavljeno: 02. June 2020. 20:06:13


Veterani i patriote Armije i MUP-a RBiH koji žive u New Yorku i New Jerseyu, s nijjetom činjenja dobrih djela u toku mjeseca Ramazan i šerifa, orginizirali su se da dio svojeg imetka ugrade u bošnjačkom vakufu. Tako su promijenili tepih u Bosansko-hercegovačkom islamskom centru u New Yorku, ali su i donirali sredstva za tepih za Šehidksu džamiju u Vojnom selu na ovali Plavskog jezera, čija izgradnja je u završnoj fazi. Saopćenje u cjelosti objavljujemo u nastavku:

Poštovani donatori,
Es’selamu alejkum!
Poznato vam je da je Odbor Udruženja Veterana i patriota Armije i MUP-a RBiH koje djeluje u New Yorku, u toku mjeseca Ramazana među vama, svojim članovima i simpatizerima, proveo akciju za prikupljanje novčanih sredstava od kojih su kupili i postavili novi kvalitetan tepih u Bosansko-hercegovački islamski centar u New Yorku (BHICNY).

Drugi tepih će biti postavljen u Šehidsku džamiju u Vojnom selu kod Plava (Sandžak), po dinamici završnice radova i kada Odbor za izgradnju bude procjenio da će to biti najbolje da uradi.
Pored instaliranja tepiha u BHICNY, ispred Odbora Veterana predsjednik Admir Ekmeščić i član Esed Hamza uručili su blagajniku Seadu Seji Selimoviću dodatnih $4310.

Također, generalnom koordinatoru za izgradnju Šehidske džamije dr. Mersimu Ziljkiću uručili su $12,310.

Odbor naglašava, da je kompletan novac srazmjerno podijeljen, sa jedinim nijjetom, dotjerivanja i ukrašavanja džamija – Allahovih kuća, kako bi nam boravak u njima bio ugodniji.

Odbor Veterana i patriota Armije i MUP-a RBiH srdačno se zahvaljuje svima donatorima koji su sa svojim donacijama i aktivnostima doprinijeli da ova naša zajednička humana inicijativa uspije i da naše džamije budu okićene u najljepšem ruhu.

Do nove incijative, svima mahsuz selam i s poštovanjem, piše u saopćenju koje je ispred Udruženja Veterana i patriota potpisao predsjednik Admir Ekmeščić.Ostali prilozi:
» SANDŽAK: FORMIRAN KRIZNI ŠTAB SPP-A
B.net | 03. July 2020 16:40
Ostali prilozi istog autora: