Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

POTPREDSJEDNIK RAMIZ SALKIĆ U BRATUNCU PRIMIO HUMANITARCE IZ BIHAĆA KOJI 12 GODINA POMAŽU PODRINJE
Autor: B.net
Objavljeno: 13. May 2020. 18:05:35


Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, danas je, 13. maja 2020. godine, u Bratuncu primio humanitarce iz Bihaća, koji već 12 godina pomažu povratnike u Podrinje.

Okupljeni oko Planinarskog društva „Horizont“ iz Bihaća, na čijem čelu se nalazi Elvir Muslić, humanitarci su i ove godine nastavili tradicionalnu akciju, u okviru koje se dostavlja pomoć najugroženijim povratnicima u Srebrenici, Bratuncu i Zvorniku.

Ova akcija se realizuje zajedno sa Medžlisom Islamske zajednice Bihać i Udruženjem pomozi.ba, a tokom ovih dana bit će podijeljeno ukupno 200 higijenskih i prehrambenih paketa ugroženim građanima.

- Želim da se najikrenije zahvalim humanitarcima iz Bihaća, koji neumorno, već 12 godina, posjećuju ove krajeve i pomažu naše ljude. Oni zaslužuju naše doboko poštovanje i zahvalnost, posebno zbog činjenice da su i ove godine, uprkos pandemiji i teškoj situaciji, obezbijedili ovu pomoć i dostavili je u podrinjske općine.

Krajina je uvijek imala poseban odnos prema Srebrenici i Podrinju. To ovi ljudi ovdje dobro znaju, poštuju i cijene. Ova akcija, uz humanitarni karakter, ima puno veći značaj za ljude koji žive ovdje, jer se na ovakav način stvaraju čvrste veze među našim ljudima koji žive na granicama domovine.

Zbog svega, iskreno se nadam da će ovi humanitarci nastaviti u budućnosti da realizuju ovako značajne projekte, koji će davati i materijalnu i moralnu podršku najugroženijim kategorijama u našoj zemlji, kazao je nakon sastanka potpredsjednik Salkić.
Ostali prilozi:
» BANJA LUKA: BOSANSKI JEZIK I TRADICIJA PISMENOSTI
Bošnjaci.Net | 26. September 2020 19:14
» ALDINA HODŽIĆ TREBA POMOĆ HUMANIH LJUDI
Eset Muračević | 24. September 2020 14:48
Ostali prilozi istog autora: