Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Ako je Katolička crkva u Bosni nevina u vezi s misom za Bleiburg, zašto to ona sama javno ne kaže i ne uvjeri nas da to nije njena slobodna volja, već nalog Sabora Republike Hrvatske?, - pita Reisu-l-ulema (1993 - 2012) dr. Mustafa Cerić
KOME HRVATI VIŠE VJERUJU: JAVNOJ ILI TAJNOJ POLITICI OKO BOSNE?
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 12. May 2020. 16:05:25

Ilustracije: B.net


Nakon svega, objektivni posmatrač može lahko zaključiti da hrvatska politika prema Bosni ima dva lica, - vidljivo i nevidljivo, lijepo i ružno!

Sami procjeniti ko je glava javne a ko tajne politike? I sami ocjenite koja politika oko Bosne je više korisna, odnosno više opasna?

Teza da Hrvati više vjeruju Katoločkoj crkvi nego javnoj hrvatskoj politici nije održava zato što ako bi to tako bilo, onda se ne bi dogodio Udruženi zajednički poduhvat, kojem je Haški tribunal presudio za zločin protiv čovječnosti. Bar prema onome kako Katolička crkva javno definira svoje poslanje i deklarira svoje moralno učenje!

Ako Hrvati više vjeruju Katoločkoj crkvi nego javnoj hrvatskoj politici, onda bi Katolička crkva imala moć da zaustavi antibosansku djelatnost, koja se sve snažnije očituje kroz hrvatsku javnu politiku, koju očito podržava i tajna politika, jer nije logično da se u Mostaru ne mogu održati demokratski izbori više od jedne decenije?

Ako Hrvati vjeruju Katoličkoj crkvi više neko javnoj hrvatskoj politici zašto onda Hrvati ne ustanu protiv isključivog političkog jednoumlja, koji ugrožava međuljudske odnose sa drugim vjerskim zajednicama i političkim strankama?


Zašto je Katolička crkva u Bosni prihvatila diktat Sabora Republike Hrvatske


Ako je Katolička crkva u Bosni slobodna i neovisna od hrvatske javne politike i hrvatskog režima u Hrvatskoj i Bosni, zašto je prihvatila diktat Sabora Republike Hrvatske da održi misu za Bleiburg kad je znala ili kad je trebala znati da će to uznemiriti njene komšije u Sarajevu, posebno Jevreje?

Ako je Katolička crkva u Bosni nevina u vezi s misom za Bleiburg, zašto to ona sama javno ne kaže i ne uvjeri nas da to nije njena slobodna volja, već nalog Sabora Republike Hrvatske?

Za objektivnog posmatrača - stvar je jasna. Postoji snažna sinergija između javne i tajne hrvatske politike!

Mi to u Bosni moramo znati, posebno oni koji obnašaju visoke dužnosti u bosanskom društvu i državi.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» SRBIJA JE BOLESNIK NA BALKANU
02. August 2020 15:28
» RUSIJA JAČA OD PIC-A
07. July 2020 15:36