Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

VRIJEDNI OMLADINCI IZ UDRUŽENJA „DOBRO DJELO“ DIJELE IFTARE SOCIJALNO UGROžŽENIM KATEGORIJAMA U BIH
Autor: B.net
Objavljeno: 10. May 2020. 17:05:57


Članovi Omladinskog udruženja „Dobro djelo“ od dana proglašenja COVID 19 „nesreće“ na teritoriji Federacije BiH, angažovani su na pružanju pomoći u vidu obroka socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Tako su vrijedni omladinci u periodu do ramazana podijelili 1350 obroka, a za 13 dana ramazana 2110 iftara.

Bošnjaci.Net saznaju da su došlu do najugroženijih porodica, kojima su osim obroka i iftara na kućni prag donijeli nadu i osjećaj da nisu zaboravljeni. Omladinci - humanisti iz udruženja „Dobro djelo“ svojim nesebičnim primjerom su pokazali, da socijalna distanca podrazumijeva fizičku udaljenost, ali duhovnu bliskost. Isto tako, da držati fizičku distancu ne znači isključiti brigu o onima kojima je naša briga, pomoć i empatija potrebna, ističu iz Omladinskog udruženja.

- Na licu mjesta smo se osvjedočili koliko je važan vid ovakve društvene aktivnosti, i sa stečenim iskustvom odlučni smo da uz pomoć Allaha s.v.t.a., i ljudsku odgovornost jednih za druge, u zadnjih 10 dana ramazana, odnosno trećini koje je i vatri selamet, podjelimo dnevno 500 iftara, te proširimo naše djelovanje i van Sarajeva. Tako, imamo nijjet, ako Bog da, sa iftarima da zijaretimo i građane Visokog, Breze, Vareša, Ilijaša, Goražda, Kiseljaka, Viteza, Travnika.
Natječimo se u dobru. Prvi i uvijek prvi. Svima dajemo prednost, ali u činjenju dobra nikad ne pristajemo biti drugi. MI SE NEĆEMO UMORITI, poručili su ovi vrijedni omladinci.

Prepručujemo vam da pogledate video clip i pronađete način da se i vi sa njima natječete u dobru, da im sa svojim skromnim donacijama pomognete u realizaciji njihovog i vašeg nijjeta, tako da i vaši iftari dođu do onih kojima su ovog ramazana potrebni. A ko nahrani postača, znate koju nagradu zaslužuje.
Ostali prilozi:
» MIGRANTI NE PROPUŠTAJU MOLITVE
Eset Muračević | 29. May 2020 13:49
Ostali prilozi istog autora: