Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SARAJEVO: U TOKU ZAVRŠNE PRIPREME ZA POČETAK EMITOVANJA BIR TELEVIZIJE
Autor: MINA
Objavljeno: 23. April 2020. 18:04:19


U toku su završne pripreme za početak emitovanja televizijskog programa BIR Televizije, planiranog za sutra, prvog dana ramazana, u 12.00 sati.
Tokom mjeseca ramazana biće emitovano deset sati programa dnevno.
BIR TV se distribuira u mreži kablovskih operatera u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, a trenutno je dogovorena saradnja s osam kablovskih operatera u našoj zemlji, jednim operaterom za Zapadnu Evropu, te jednim za Ameriku.
Media centar Islamske zajednice je u intenzivnim pregovorima i sa nekolicinom drugih operatera za distribuciju programa, s ciljem da BIR TV dopre do što većeg broja ljudi širom svijeta.
BIR TV je porodična televizija koja njeguje islamske vrijednosti i platforma putem koje Islamska zajednica ostvaruje kontakt i komunikaciju sa muslimanskom i bosanskohercegovačkom javnošću.
Na ovaj način Islamska zajednica je preuzela obavezu da različitim medijskim sadržajima pokuša nadomjestiti sadržaje i aktivnosti koji bi se u normalnim okolnostima realizirali neposredno u džamijama, mahalama, u zajedničkim iftarima i druženjima s članovima porodice i prijateljima.
Pri kraju su tehničke pripreme da BIR TV prenosi uživo mukabelu i hutbe iz Gazi Husrev-begove džamije, kao i posebne programe tokom mjeseca Ramazana, obilježavanja značajnih datuma iz povijesti islama.
U programu će biti zastupljeni i sadržaji poput serijala „Ćurs“, „Islamska vjeronauka“, „Sufara“, te sadržaji putem kojih Islamska zajednica u BiH održava kontakt i potvrđuje brigu za muslimane u BiH, regionu, i dijaspori, kao što je serijal „Aktuelnosti“ u kojem će biti predstavljane aktivnosti Islamske zajednice, i serijal „Glas imama“, u kojem učestvuju glavni imami iz svih krajeva BiH.
Osim ovih sadržaja bit će zastupljeni programski sadržaji realizirani tokom proteklih godina u vlastitoj produkciji i nabavljeni programski sadržaji.
Osim ovih, u program u BIR Televizije biće zastupljeni i programski sadržaji realizirani tokom proteklih godina u vlastitoj produkciji, kao i nabavljeni programski sadržaji.Ostali prilozi:
» ALDINA HODŽIĆ TREBA POMOĆ HUMANIH LJUDI
Eset Muračević | 24. September 2020 14:48
» CRNA GORA: ŠTA SE VALJA U CRKVENOM ČETNIČKOM FRONTU
Vijesti.me | 22. September 2020 20:25
» KOSOVO: PODJELA KNJIGA ZA NASTAVU NA BOSANSKOM JEZIKU
Bošnjaci.Net | 22. September 2020 15:06
Ostali prilozi istog autora: