Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

VUCI SITI I OVCE NA BROJU
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 16. April 2020. 03:04:29
Piše: Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija: Naime, kako to prenose poneki mediji i portali: „Prije sedam dana Aluminij Industries d.o.o., podružnica M.T. Abraham Grupe, i Aluminij d.d. Mostar potpisali su ugovor o zakupu pogona mostarske firme čime je počela nova faza u životu nekadašnjeg privrednog giganta koji je godinama hranio hiljade porodica u Mostaru i Hercegovini.


Kada se udruže braća po vjeri, latini Dragan Čović i Jelka Miličević, Bošnjaci Fadil Novalić i Nermin Džindić sa Jevrejima Isacom Tamirom i Grossom Kadirom, pa u svome kupleraju, pod plaštom HDZ-a i Vlade Federacije, sa maskama COVIDO-19, dobije se najbolja vakcina protiv gluposti i slijepila korona virusa.

Nije li ova vijest i za kandidata dobitnika Nobelove nagrade, koju mogu predložiti, samo naši licemjerni i glupi Bosanci i Hercegovci.

Šta je to u suštini sadržaja prijedloga Nobelovom komitetu, ako već nije razmotana aluminijska folija i pojava smrtonosnih virusa, svake vrste.

Naime, kako to prenose poneki mediji i portali: „Prije sedam dana Aluminij Industries d.o.o., podružnica M.T. Abraham Grupe, i Aluminij d.d. Mostar potpisali su ugovor o zakupu pogona mostarske firme čime je počela nova faza u životu nekadašnjeg privrednog giganta koji je godinama hranio hiljade porodica u Mostaru i Hercegovini.

U intervjuu za Fenu direktor M. T. Abraham Grupe, gospodin Isaac M. Tamir kazao je kako će pandemija covida-19 svako utjecati na provedbu strateškog plana, ali je i dalje planirano ponovno pokretanje proizvodnje u pogonu ljevaonice u 2020. godini, dok bi elektroliza trebala početi s radom 2023. godine.

Kada je u pitanju dug veći od 400 miliona maraka zbog kojeg je proizvodnja u Aluminiju zaustavljena u julu 2019. godine, Tamir je kazao:
„Kako se taj dug ni na koji način ne odnosi na novu firmu Aluminij industri d.o.o. te da dug neće utjecati na pokretanje proizvodnje.“Da li je ovo moguće ili spada u niz brojnih i višegodišnjih obmana i laži, koje smo čitali i slušali po receptu Gebelsove informativne mašinerije ili fašističke ideologije?

Molim Vas, poštovani građani i čitaoci, da bi se uvjerili i bili sigurnu u ovu „Gebelsovu" podvalu, pročitajte još jednom prethodnu konstataciju, iz intervjua direktora Isaka Timara.
Našim lijepim i Bosanskim jezikom rečeno, sada nam je i mnogo jasnija upravoslična tvrdnja u „Jutarnjem listu“ predsjednika M.T. Abraham Grupe, gospodina Amira Gross Kabiria, koji izjavljuje:

„Pregovarat ćemo sa svim kreditorima. Uspjeh ovih pregovora je izvediv, jer ako će sadašnja tvrtka podnijeti stečaj, dugovi kreditora, ako se ikad djelomično otplate, neće se vratiti u doglednoj budućnosti. Prema našem dubinskom izučavanju vrijednost strojeva, zemljišta i ostale imovine tvornice procjenjuje se na 5-8% trenutnog duga. Stoga je realnije kreditorima osigurati brzu nagodbu kao i njihove buduće prihode kroz nastavak rada s tvornicom. Mi to vidimo kao „win-win“ rješenje koje će biti u najboljem interesu svih stranaka“. /završen citat/

Dakle, neće se ići u stečaj, koji su inače često u svojim istupima u javnost i najavljivali Fadil Novalić i Nermin Džindić, te ukoliko samo ovo nije jedna prividna sekvenca iz TV bosansko- hercegovačke emisije „Jebo lud zbunjenoga“, a šta bi to drugo trebalo biti.

Možda suu ovome slučaju i radnici zbznjeni, znam da su naši prestavnici u vlasti Federacije svi ludi, ali sam još sigurniji da smo mi svi zajednički, u ovome kupleraju razgovora i dogovora pod plaštom HDZ-a, ostali je..ni.UkU ovome slučaju, po narodnom riječniku; „Vuci siti, a ovce na broju“ nedostajao nam je u ovoj godini i normalni snijeg, kako bi se istakli svi nužni tragovi, kriminalaca i lopova u ovoj firmi Aluminij.

Možda nam je zato, dobrodošao i korona virus, da se u njegovoj zaštitnoj hladovini i zaštiti sa svim sredstvima, posebno maskama, mogle i zamaskirati već mnoge viđene i rađene prljave rabote svih učesnika „aluminijskog“ kriminalnog lanca.

Pisao sam i govorio, ukazivao javnosti godinama, sve se zna i svi su oni prepoznatljivi, zato se i postavlja pitanje, vrijedi li i dalje trošiti vrijeme na iste gluposti.

Međutim, u jedno sam siguran, u nedostatku pravne države, kako bi se i svi učesnici u kriminalu i lopovluka kada je ova firma u pitanju, Vlada Federacije i država BiH, trebaju se na bilo koji način osloboditi ovoga balasta, zvanog „Aluminij Mostar“.

Da li sve prebaciti u krajnju nadležnost tzv. Herceg Bosni, to treba i mora da shvati i koalicioni partner u vlasti SDA sa Bakirom i njegovim kadrovima, jer se nikada nije moglo sjediti na dvije stolice?Ostali prilozi:
» PROBOSANSKA POLITIKA - ŠTA JE TO?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. August 2020 21:01
» GORSKI VIJENAC I BERANSKI GRAFITI
Šemso Agović | 11. August 2020 16:24
» ŽELJKOVA ŽELJA
Said Šteta | 11. August 2020 16:14
» MOSTAR VAS ZOVE!
Mr. Milan Jovičić | 10. August 2020 21:42
» BOŠNJAČKA DIJASPORA JE NEPROCJENJIV POTENCIJAL
Aziz Hurem | 10. August 2020 18:04
» MEŠA, MEŠIZAM I MEŠISTI
Sead Zubanović | 08. August 2020 03:31
» JEDNOVJEKOVNI PUT HASANA PARIPOVIĆA, VRHUNSKOG INTELEKTUALCA U SJENI
Mr. sci. Džavid Begović | 07. August 2020 15:35
» HOMOSEKSUALIZAM – NOVA GLOBALNA IDEOLOGIJA, ALI I STRATEGIJA
Amir Telibećirović | 07. August 2020 15:08
» ME'O I MAGNUM - NOVOPAZARSKI JAHAČI APOKALIPSE
Nevzad Kurtagić | 06. August 2020 20:28
» OKO BOSNE ZLOKOBNI DUHOVI: MILANOVIĆ K’O DODIK, VUČIĆ K’O TUĐMAN
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 06. August 2020 20:27
» LEGITMIRANJE UDRUŽENOG ZLOČINAČKOG PODUHVATA
Armin Čusto, dipl.iur. | 05. August 2020 16:42
» HRVATSKA: POHVALA ZLOČINU U BESPUĆU POVJESNE GLUPOSTI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 04. August 2020 14:44
» PRIDORSKA KAPETANIJA
Samir Hadzalić | 02. August 2020 23:28
» OD DODIKOVA ARLAUKANJA DO MIJAUKANJA
Zijad Bećirević | 02. August 2020 18:31
» DA LI JE SKUPŠTINA RS-A DODIKOVA MOČVARA SA ŽABCIMA?
Mr. Milan Jovičić | 02. August 2020 15:05
» BAJRAM DOĐE NE MIRIŠU AVLIJE
Aziz Hurem | 30. July 2020 17:23
» LJUDSKOST MJERENA PRINCIPOM SLOBODE, AKCENAT DOKTRINE ISLAMA
Msc. Sumeja Smailagić | 28. July 2020 17:39
Ostali prilozi istog autora:
» MOSTAR VAS ZOVE!
10. August 2020 21:42
» PONOSNI LJUDI U BIJELOM
04. June 2020 18:45
» VUKOVI POJEDOŠE MAGARCE
09. April 2020 16:15