Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Apel od prevelike važnosti
REISOV APEL ZA BUDNOST I AKCIJU
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 30. March 2020. 15:03:32

APEL REISU-L-ULEME KAVAZOVIĆA POLITIČKIM LIDERIMA DA NE ZLOUPOTREBLJAVAJU COVID-19 KRIZU


Ovaj reisov apel je od prevelike važnosti da bi ostao ne zapažen i bez komentara. Apel je upućen na dvije važne adrese. Na adresu onih političara u Bosni koji bi da iskoriste krizu koronavirusa za rušenje bosanske države, ali i na adresu onih koji su dužni da odlučno brane suverenitet i teritorijalni integritet bosanske države.


DR. MUSTAFA CERIĆ: Imam potrebu da s vama podjelim moju zabrinutost o tome da, ukoliko branitelji bosanske države ne budu budni na straži, Srbija može pokušati da od takozvane “republike srpske” pravi sjeverni Kipar uz podršku Rusije, a hrvatska politika može obnoviti takozvanu “herceg bosnu” za potrebe velikohrvatske politike. Kriza koronavirusa ne smije oslijepiti branitelje bosanske države pa da ne vide otkud im opasnost dolazi. Branitelji bosanske države moraju biti budni, moraju biti u međusobnom kontaktu, moraju biti svjesni da koronavirus nije samo biološka kriza, već je to i mentalna, i politička, i ekonoska, i državna kriza, koja se ne smije oteti kontroli.
Dragi moji,
Sigurno ste upratili APEL reisu-l-uleme Husjena ef. Kavazovića bosanskim političarima u vezi opasnosti od političke i moralne zloupotrebe biološke i mentalne krize oko koronavirusa.

Ovaj reisov apel je od prevelike važnosti da bi ostao ne zapažen i bez komentara. Apel je upućen na dvije važne adrese. Na adresu onih političara u Bosni koji bi da iskoriste krizu koronavirusa za rušenje bosanske države, ali i na adresu onih koji su dužni da odlučno brane suverenitet i teritorijalni integritet bosanske države.

Na sreću, rušitelji nisu uspjeli ni vojnom silom srušiti bosansku državu zato što su branitelji bili budni, odlučni i nesebični u njenoj odbrani. Nažalost, to što nisu uspjeli vojnom silom, rušitelji bosanske države to nastoje uraditi u miru na način osptrukcija, podmetanja, podvala, prevara, manipulacija te nelojalnih i neprimcipijelnih antibosanskih domaćih i međunarodnih koalicija.

Nasreću, svi ti dosadašnji pokušaji rušenja bosanske države, pokušaji na čelu kojih je bio i ostao Milorad Dodik, kojem se u neka doba priključio i Dragan Čović, su propali zahvaljujući budnoj straži bosanskih patriota, ali i podršci međunarodne zajednice. Ovaj antibosanski državni nelojalni i neprincipijelani savez dosada nije imao adekvatan alibi da provede svoj plan dok se nije pojavila kriza koronavirusa. Oni sada misle da im je ova kriza dobra prilika da završe svoj plan rušenja bosanske države.

Nije jasno kako je bilo moguće da Vijeće ministara bosanske države napravi spisak evropskih kriznih država, spisak na kojem nije bila ni Srbija ni Hrvatska, praveći tako diskriminaciju prema bosanskim državljanima, kojima se propisuje karantin u vlastitoj državi, dok su “bosanski građani” sa hrvatskim i srbijanskim pasošima od toga izuzeti i zato je bilo moguće da jedan od njih ode u Konjic. Pitamo se zašto baš u Konjic? Upućeni znaju odgovor na ovo pitanje. Zašto je to bilo moguće? To je bilo moguće zato što rušitelji bosanske države ne odustaju od svog plana, ali i zato što branitelji bosanske države nisu bili budni na straži. Zato sada imamo to što imamo - pojačan apetit za rušenje bosanske države. Sretan smo što je reisu-l-ulema Kavazović to na vrijeme prepoznao i upozorio rušitelje da se manu ćorava posla, a branitelje podsjetio na emanet šehidske krvi, koju ne smiju iznevjeriti.

Dragi moji,
Zbog toga imam potrebu da s vama podjelim moju zabrinutost o tome da, ukoliko branitelji bosanske države ne budu budni na straži, Srbija može pokušati da od takozvane “republike srpske” pravi sjeverni Kipar uz podršku Rusije, a hrvatska politika može obnoviti takozvanu “herceg bosnu” za potrebe velikohrvatske politike. Kriza koronavirusa ne smije oslijepiti branitelje bosanske države pa da ne vide otkud im opasnost dolazi. Branitelji bosanske države moraju biti budni, moraju biti u međusobnom kontaktu, moraju biti svjesni da koronavirus nije samo biološka kriza, već je to i mentalna, i politička, i ekonoska, i državna kriza, koja se ne smije oteti kontroli. Moramo svi znati da, ukoliko ne budemo budni i oprezni u ovoj neviđenoj koronavirus krizi, mogu nam oteti državu. A ako nam otmu državu, otetli su i narod, i slobodu, i čast za što su bosanski šehidi dali svoje živote. Stoga, APEL reisu-l-uleme Kavazovića je od izuzetne važnosti za sve nas, bosanske patriote, a ne samo za bosanske političare!

Allahu Svemoćni, osnaži nas da u iskušenju ne pokleknemo!

Allahu Sveznajući, pouči nas kako da branimo i očuvamo državu!

Allahu Milostivi, omili nam bratstvo i slogu u vjeri, naciji i državi!
Amin!Ostali prilozi:
» MOKROGORSKI POKRET
Aziz Hurem | 19. January 2021 20:22
» NOŽ, ŽICA, BROJANICA
Said Šteta | 18. January 2021 12:50
» HUSEJN EF. ĐOZO NIJE UMRO, ON JE ŽIV, SAMO ŠTO MI (ONI) TO NE OSJEĆAJU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. January 2021 14:39
» DOKLE ĆE NAM DOMOVINA BITI U RALJAMA „GUSLARA I ORGULJAŠA“?
Mr. Milan Jovičić | 16. January 2021 19:13
» NJEGOŠEVI BOSANSKI CRNOGORSKI SRBI
Sead Zubanović | 16. January 2021 17:50
» ŠTA LI JE SA NAŠIM PRIJATELJIMA IZ SREBRENICE?
Božidar Proročić | 15. January 2021 17:32
» PRIČE O SUŽIVOTU KOJE ULIVAJU NADU
Dr. sc. Amir Ismić | 15. January 2021 15:58
» SVAKI BOŠNJAČKI OTPOR FAŠIZMU TREBA IZJEDNAČITI S STVARNIM FAŠIZMOM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. January 2021 12:43
» SAPUN, PARFEM I BANIJA
Said Šteta | 14. January 2021 14:55
» LEKCIJE NAUČENE NAKON IMPLEMENTACIJE DAYTONSKOG MIROVNOG SPORAZUMA
Dr. Mirko Pejanović | 13. January 2021 03:11
» FEJSBUK USPOMENA: ZAKON, LITIJE I GLASANJE
Omer Šarkić | 09. January 2021 15:21
» OTVARA SE KOSOVSKA (PRED)IZBORNA PANDORINA KUTIJA
Sahit Kandić | 07. January 2021 02:50
» VJERA U BOGA - NEPOGRJEŠIVI PSIHOLOG
Ajša Čišija | 06. January 2021 20:43
» USTAV SE TEMELJI I GRADI NA ŽRTVAMA JEDANAEST GENOCIDA
Željko Milićević | 01. January 2021 16:46
» MIGRANTI I MAĆEHINSKI ODNOS DRŽAVE PREMA KRAJINI
Muhamed Mahmutović | 01. January 2021 14:34
» ALUMINIJSKI IGROKAZ FADILA NOVALIĆA I ČIMBENIKA
Mr. Milan Jovičić | 01. January 2021 14:33
» RAT PROTIV MIGRANATA: MIGRANTSKA KRIZA NA SRAMOTU I DUŠU SVIMA
Zijad Bećirević | 31. December 2020 00:34
Ostali prilozi istog autora:
» STANJE NEČISTOG UMA
07. January 2021 02:04
» FATAMORGANA XAVIERA BOUGARELIJA
02. January 2021 20:37
» U MOSTARU SMO KAO NA SUDNJEM DANU
28. December 2020 16:01
» MOSTARSKI MANIFESTO – BROJ SEDMI
17. December 2020 17:40