Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Apel od prevelike važnosti
REISOV APEL ZA BUDNOST I AKCIJU
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 30. March 2020. 15:03:32

APEL REISU-L-ULEME KAVAZOVIĆA POLITIČKIM LIDERIMA DA NE ZLOUPOTREBLJAVAJU COVID-19 KRIZU


Ovaj reisov apel je od prevelike važnosti da bi ostao ne zapažen i bez komentara. Apel je upućen na dvije važne adrese. Na adresu onih političara u Bosni koji bi da iskoriste krizu koronavirusa za rušenje bosanske države, ali i na adresu onih koji su dužni da odlučno brane suverenitet i teritorijalni integritet bosanske države.


DR. MUSTAFA CERIĆ: Imam potrebu da s vama podjelim moju zabrinutost o tome da, ukoliko branitelji bosanske države ne budu budni na straži, Srbija može pokušati da od takozvane “republike srpske” pravi sjeverni Kipar uz podršku Rusije, a hrvatska politika može obnoviti takozvanu “herceg bosnu” za potrebe velikohrvatske politike. Kriza koronavirusa ne smije oslijepiti branitelje bosanske države pa da ne vide otkud im opasnost dolazi. Branitelji bosanske države moraju biti budni, moraju biti u međusobnom kontaktu, moraju biti svjesni da koronavirus nije samo biološka kriza, već je to i mentalna, i politička, i ekonoska, i državna kriza, koja se ne smije oteti kontroli.
Dragi moji,
Sigurno ste upratili APEL reisu-l-uleme Husjena ef. Kavazovića bosanskim političarima u vezi opasnosti od političke i moralne zloupotrebe biološke i mentalne krize oko koronavirusa.

Ovaj reisov apel je od prevelike važnosti da bi ostao ne zapažen i bez komentara. Apel je upućen na dvije važne adrese. Na adresu onih političara u Bosni koji bi da iskoriste krizu koronavirusa za rušenje bosanske države, ali i na adresu onih koji su dužni da odlučno brane suverenitet i teritorijalni integritet bosanske države.

Na sreću, rušitelji nisu uspjeli ni vojnom silom srušiti bosansku državu zato što su branitelji bili budni, odlučni i nesebični u njenoj odbrani. Nažalost, to što nisu uspjeli vojnom silom, rušitelji bosanske države to nastoje uraditi u miru na način osptrukcija, podmetanja, podvala, prevara, manipulacija te nelojalnih i neprimcipijelnih antibosanskih domaćih i međunarodnih koalicija.

Nasreću, svi ti dosadašnji pokušaji rušenja bosanske države, pokušaji na čelu kojih je bio i ostao Milorad Dodik, kojem se u neka doba priključio i Dragan Čović, su propali zahvaljujući budnoj straži bosanskih patriota, ali i podršci međunarodne zajednice. Ovaj antibosanski državni nelojalni i neprincipijelani savez dosada nije imao adekvatan alibi da provede svoj plan dok se nije pojavila kriza koronavirusa. Oni sada misle da im je ova kriza dobra prilika da završe svoj plan rušenja bosanske države.

Nije jasno kako je bilo moguće da Vijeće ministara bosanske države napravi spisak evropskih kriznih država, spisak na kojem nije bila ni Srbija ni Hrvatska, praveći tako diskriminaciju prema bosanskim državljanima, kojima se propisuje karantin u vlastitoj državi, dok su “bosanski građani” sa hrvatskim i srbijanskim pasošima od toga izuzeti i zato je bilo moguće da jedan od njih ode u Konjic. Pitamo se zašto baš u Konjic? Upućeni znaju odgovor na ovo pitanje. Zašto je to bilo moguće? To je bilo moguće zato što rušitelji bosanske države ne odustaju od svog plana, ali i zato što branitelji bosanske države nisu bili budni na straži. Zato sada imamo to što imamo - pojačan apetit za rušenje bosanske države. Sretan smo što je reisu-l-ulema Kavazović to na vrijeme prepoznao i upozorio rušitelje da se manu ćorava posla, a branitelje podsjetio na emanet šehidske krvi, koju ne smiju iznevjeriti.

Dragi moji,
Zbog toga imam potrebu da s vama podjelim moju zabrinutost o tome da, ukoliko branitelji bosanske države ne budu budni na straži, Srbija može pokušati da od takozvane “republike srpske” pravi sjeverni Kipar uz podršku Rusije, a hrvatska politika može obnoviti takozvanu “herceg bosnu” za potrebe velikohrvatske politike. Kriza koronavirusa ne smije oslijepiti branitelje bosanske države pa da ne vide otkud im opasnost dolazi. Branitelji bosanske države moraju biti budni, moraju biti u međusobnom kontaktu, moraju biti svjesni da koronavirus nije samo biološka kriza, već je to i mentalna, i politička, i ekonoska, i državna kriza, koja se ne smije oteti kontroli. Moramo svi znati da, ukoliko ne budemo budni i oprezni u ovoj neviđenoj koronavirus krizi, mogu nam oteti državu. A ako nam otmu državu, otetli su i narod, i slobodu, i čast za što su bosanski šehidi dali svoje živote. Stoga, APEL reisu-l-uleme Kavazovića je od izuzetne važnosti za sve nas, bosanske patriote, a ne samo za bosanske političare!

Allahu Svemoćni, osnaži nas da u iskušenju ne pokleknemo!

Allahu Sveznajući, pouči nas kako da branimo i očuvamo državu!

Allahu Milostivi, omili nam bratstvo i slogu u vjeri, naciji i državi!
Amin!Ostali prilozi:
» PATOLOŠKA ISLAMOFOBIJA RADIKALNIH KRIPTOPAGANA
Sahit Kandić | 02. June 2020 13:27
» MUŠKI ŠOVINIZAM U SANDŽAČKOJ POLITICI
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 01. June 2020 17:56
» KAD PORASTEM BIĆU PFLEGEKRAFT
Said Šteta | 30. May 2020 15:11
» NAJBLISTAVIJA NJEGOŠEVA PRIJEVARA
Šemso Agović | 29. May 2020 15:09
» (PA) I MI SMO BOŠNJACI!
Arsim Tarik Saliji | 29. May 2020 14:44
» STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE: TRIDESET GODINA POSLIJE - OD NACIJE DO DRŽAVE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26. May 2020 15:37
» VRAĆAMO LI SE TO U SVOJ MALI SVIJET?!
Ajša Čišija | 23. May 2020 19:31
» ZAŠTO SU SE LOVRENOVIĆ I JERGOVIĆ ISPISALI IZ SARAJEVSKOG PEN-A?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. May 2020 00:57
» ZA SVE JE KRIV NAROD
Zijad Bećirević | 22. May 2020 19:54
» BOGOMOLJE U TELEVIZIJSKIM KUĆAMA
Mr. Milan Jovičić | 22. May 2020 19:40
» ZAŠTO ŠUTIŠ, EMIRE B.?
Said Šteta | 20. May 2020 17:35
» MINISTARSTVO BIH ZA DIJASPORU, DA ILI NE?
Aziz Hurem | 10. May 2020 18:00
» JE LI BLEIBURG U SARAJEVU ILI JE SARAJEVO U BLEIBURGU?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. May 2020 15:44
» CRNI LABUDOVI - BEDEM KOJIM SE BOSNA OPASALA
Elmedina Muftić | 07. May 2020 17:09
» BOŠNJACI KOSOVA (NE)DOBIJAJU MINISTRA?!
Ćerim Bajrami | 30. April 2020 16:34
» AMERIKANKA NA RUBU NERVNOG SLOMA
Adisa Busuladžić | 27. April 2020 19:26
» MAESTRALNE KONSPIRACIJE HASHIMA THAQIJA
Sahit Kandić | 26. April 2020 02:59
» UNIŠTITE BESTIDNICU!
Šemso Agović | 23. April 2020 04:00
Ostali prilozi istog autora:
» DOVA LEJLETU-L-KADRA
19. May 2020 15:12
» VEČERAS JE LEJLETU-LBERAT
07. April 2020 15:02
» LJUBLJANSKA HUTBA
13. March 2020 14:21