Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada osudio izjave ministra Alena Šeranića
RAMIĆ: SVOJOM ANTIBOSANSKOM IZJAVOM MINISTAR ŠERANIĆ SE UKLAPA U KONCEPT SRPSKE VELIKODRŽAVNE IDEOLOGIJE
Autor: B.net
Objavljeno: 28. March 2020. 02:03:41

Svojom antibosanskom izjavom ministar Šeranić se uklapa u koncept srpske velikodržavne ideologije, politike i prakse koja ima cilj stvaranje velike Srbije na račun podjele i uništenja države Bosne i Hercegovine


Tešku situaciju u Bosni i Hercegovini i svijetu izazvanu pandemijom korona virusa sve više koristi antibosanska koalicija.

Kontinuiranoj antibosanskoj kampanji koja ne jenjava ni u uslovima pandemije od korona virusa pridružio se i Alen Šeranić, ministar zdravlja menjeg bosanskohercegovačkog entiteta. Svojom antibosanskom izjavom ministar Šeranić se uklapa u koncept srpske velikodržavne ideologije, politike i prakse koja ima cilj stvaranje velike Srbije na račun podjele i uništenja države Bosne i Hercegovine. Ministar treba znati da je prošlo vrijeme velikosrpske nadmoćnosti i nametanja "istina" koje su, ustvari, najobičnije podvale i laži. Samo građani države Bosne i Hercegovine imaju državljanstvo. Entiteti su samo prostorne cjeline jedinstvene bosanskohercegovačke države. Umjesto da se brine o zdravlju građana i naroda, Šeranić koristi ministarsku futelju da pokuša učvrstiti granice manjeg bosanskohercegovačkog entiteta koji je zapravo nastao legalizacijom rezultata agresije i genocida na državu Bosnu i Hercegovinu.

On i svi njemu slični trebaju znati da je Bosna i Hercegovina ostala država kroz dugu svoju povijest. To se ne može više promjeniti. A, ono što se može i hoće mjenjati su entiteti. Bosna i Hercegovina je stoljećima svjedočila da se može u miru živjeti bez podržavljenih entiteta sa različitostima i to i ministru izgleda smeta.

Kao što su se patriote u i van Bosne i Hercegovine uspjeli suprotstaviti agresorima, tako će se i dans suprostaviti njemu i sličnima koji debelo zarađuju radeći protiv vlastite države. Šeranić treba računati na one koji se neće odreći svoga, bosanskohercegovačkog državljanstva pa samim tim i državeosne i Hercegovine njene historije, kulture, tradicije, jezika, njenog suvereniteta, jedintvenog teritorijalnog integriteta, političkog subjektiviteta, državnosti i nezavisnosti.

Najoštrije osuđujemo izjavu ministra Šeranića i tražimo njegovo izvinjenje državi Bosni i Hercegovini i njenim odanim građanima, izjavio je Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada.Ostali prilozi:
» MAČAK SE VRAĆA U MEDIJE
Eset Muračević | 04. June 2020 13:08
Ostali prilozi istog autora: