Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SRBOFAN, DODIKOVAC I PROPAGATOR GENOCIDNE TVOREVINE - DENIS ŠULIĆ - IZABRAN JE ZA POTPREDSJEDNIKA NSRS
Autor: NAP
Objavljeno: 04. March 2020. 14:03:44

SRBOVANJE DENISA SINA ESADA I MIRJANE ŠULIĆA:


Denis Šulić iz Saveza nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) izabran je za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) iz reda bošnjačkog naroda. Za Šulića je glasalo 50 poslanika, protiv su bila dva, a šest suzdržanih.

Uoči glasanja, poslanica Poslaničke grupe „Zajedno za BiH“ Begija Smajić ukazala je da Denis Šulić nema legitimitet bošnjačkog naroda te da je njegovo imenovanje još jedan vid diskiminacije nad Bošnjacima."Zbog naše javnosti i naših građana, moram još jednom da ponovim da SNSD nije u koaliciji sa SDA i da nikada neće biti", jedan je od stavova Šulića.

Denis Šulić, rođen je u Bosanskoj Ghradišci 25. maja 1992., a na Wikipediji je navedeno da je on bošnjački političar, funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i student političkih nauka. No, stavovi koje iznosi na društvenim mrežama daleko su od probošnjačkom odnosno probosanskog djelovanja.

Tako Šulić tvrdi da je RS nastao u Narodnoj skupštini RS-a, slavi i neustavni Dan RS-a, a derbi Zvezde i Partizana naziva "našim". Osudio je i ponašanje SDS-a i PDP-a na zasjedanju Parlamenta BiH kada su izglasali da se uvsoji zakon kojim prestaje madnat članovima VSTV-a. te je njihovo glasanje okarakterisao kao kršenje odluke nSRS-a o blokadi, i nazvao ih poslušnicima SDA.Denis Šulić sin je Esada i Mirjane, a osnovnu i srednju školu je završio u rodnom gradu. Student je Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci. U periodu od 2013. do 2017. bio je predsjednik gradiških Mladih socijaldemokrata (MSD). Tokom 2017. izabran je za predsjednika republičkih Mladih socijaldemokrata unutar Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Denis Šulić je član Glavnog odbora, Predsjedništva i Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Na oktobarskim opštim izborima 2018. osvojio je 6.029 glasova i izabran je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.


POZIRANJE PRED PLOČOM SRPSKOG TERORISTE PRINCIPAOstali prilozi:
» BANJA LUKA: BOSANSKI JEZIK I TRADICIJA PISMENOSTI
Bošnjaci.Net | 26. September 2020 19:14
» ALDINA HODŽIĆ TREBA POMOĆ HUMANIH LJUDI
Eset Muračević | 24. September 2020 14:48
Ostali prilozi istog autora:
» THACI U HAAGU
14. July 2020 15:11