Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Teme


Reakcija Tima Bošnjaci.Net
HITLER I GEBELS BI POZAVIDJELI RTRS
Procitaj komentar

Autor: Tim Bošnjaci.Net
Objavljeno: 19. February 2020. 19:02:25
Tako se na udaru velikosrpskih novinara u službi genocidne politike, po ko zna koji put našao jedan od najuglednijih Bošnjaka, reisu-l-ulema (1993 – 2012) dr. Mustafa Cerić, kojeg su nazvali radikalom, čovjekom koji navodno mrzi Srbe, koji poziva na mržnju, itd.. Uz to vrteći snimke još iz 2001. godine, vjerovatno kada je u Banja Luci na polaganju kamena temeljca za obnovu Ferhadije džamije, ubijen Sulejman Badić i brojni drugi vjernici povrijeđeni. I možete li sada zamisliti, da oni koji huškaju na mržnju, krvoproliće i rat, veličaju srpske ratne zločince, negiraju genocid nad Bošnjacima, propagiraju genocidnu politiku, bez imalo stida jednoj svjetskoj ličnosti lijepe razne etikete


Da su živi zlikovci iz Drugog svjetskog rata, nacistički lider Adolf Hitler i ministar nacističke propagandne mašinerije Joseph Goebbels (Gebels), pozavidjeli bi velikosrpskoj medijskoj mašineriji koju predvodi RTRS iz fašističke genocidne tvorevine, kako i na koji način fabrikuju laži protiv države Bosne i Hercegovine, Bošnjaka - preživjelih žrtava genocida i bošnjačke elite. Ovdje posebno ističemo šovinističku i ratnohuškašku ulogu RTRS, kao dio Javnog servisa u BiH, televizija koja se finansira iz džepova građana BiH, a najvećim dijelom iz džepova Bošnjaka. Oni koji bar ponekada zavire u ekran pomenute televizije, uvidjet će da su Gebelsove metode najobičnija lekcija u odnosu na propagandu RTRS.

Televizija u genocidnoj ostavštini ratnog zločinca Radovana Karadžića, otišla je mnogo dalje od Gebelsa, u promovisanju laži, mržnje, napadima na sve što nije srpsko, što nije svetosavsko, što se ne krsti s tri prsta i koji nisu zadojeni genocidnim mlijekom.

Svakodnevni spinovi, napadi i tendenciozni prilozi protiv Bosne i uglednih Bošnjaka, dokaz su da kolege Rista Đoge i Smiljka Šagolja, ne namjeravaju stati u genocidnoj namjeri, već posijati što više mržnje spram Bošnjaka, dezorjentisati i obmanuti vlastiti narod kako bi ih naoružali mržnjom, strahom i spremnošću da ubijaju, odnosno nakon genocida da izvrše novi genocid.

Na udaru propagande velikosrpskih medija su svi bošnjački autoriteti koji imaju razvijenu svijest o identitetu državnom, naconalnom, kulturnom i vjerskom, i koji se bore za cjelovitu državu Bosnu i Hercegovinu, te koji jasno intrepretiraju istinu o srpskoj agresiji i srpskom genocidu, elitocidu, urbicidu, sakralocidu, kulturocidu u BiH i nad Bošnjacima.
Bošnjački autoriteti u politici i IZ, meta su velikosrpskih medija.

Tako je i reisu-l-ulema (1993 – 2012) akademik dr. Mustafa Cerić, dobio svojih pet minuta u udarnom terminu na RTRS-u, televizijskoj stanici Genocidne tvorevine, čija je ključna zadaća da sve oko satanizuju, samo da provedu velikosrpski plan II Memoranduma SANU-a, da onako paušalno ćosićevski lažu, dezinformišu javnost i posiju sjeme mržnje. S namjerom, baš kao ‘90-tih, da stvore sliku o kojekakvoj ugroženosti srpstva, dok istovremeno upravo oni po naredbi službenog Beograda ugrožavaju sve narode u balkanskom regionu, u Bosni, Kosovu, Crnoj Gori, Sandžaku…Tako se na udaru velikosrpskih novinara u službi genocidne politike, po ko zna koji put našao jedan od najuglednijih Bošnjaka, reisu-l-ulema (1993 – 2012) dr. Mustafa Cerić, kojeg su nazvali radikalom, čovjekom koji navodno mrzi Srbe, koji poziva na mržnju, itd.. Uz to vrteći snimke još iz 2001. godine, vjerovatno kada je u Banja Luci na polaganju kamena temeljca za obnovu Ferhadije džamije, ubijen Sulejman Badić i brojni drugi vjernici povrijeđeni. I možete li sada zamisliti, da oni koji huškaju na mržnju, krvoproliće i rat, veličaju srpske ratne zločince, negiraju genocid nad Bošnjacima, propagiraju genocidnu politiku, bez imalo stida jednoj svjetskoj ličnosti lijepe razne etikete, što je naravno u suprotnosti da zdravim razumom, sa realnim činjenicama, sa onim što je stvarna slika stanja. Trebali napomenuti ovaj genocidni okot sa megafonom, da je dr. Cerić dobitnik niz prestižnih svjetskih nagrada, među kojima UNESCO-va nagrada za demokraciju. Ujedno da je član Svjetskog međureligijskog vijeća, da je intelektulaca svjetskog ranga kojeg poštuju i na Istoku i na Zapadu.

Više je nego očigledno da su prilog pravili pod utiskom neke od crkvenih propovjedi, onih koje svakodnevno slušaju i kojima ih dogmatišu njihovi vjerski poglavari Irinej i Dževad Balijašević, o tome da je sveti sakrament lagati, ubiti, opljačkati, porobiti, sve što nije pravoslavno, da je sveta dužnost mrziti sve što podsjeća na islam, Bosnu, Bošnjake, da je najviši stupanj srpskog pravoslavlja poruštiti sve džamije, te da je genocid nad Bošnjacima najveće srpsko junaštvo.

Pored SPC-a kao kolijevke zla, pored popova koji pjevaju četničke pjesme, pored Irineja koji vrijeđa Bošnjake nazivajući ih Turcima, pored sveštenstva SPC koje je blagoslovilo krvave četničke kame kojima se izvršili genocid, pored pedofilije i popova pedofila, i sve sramote koju nose na svojim plećima, ne vidimo potrebe da se bave dr. Cerićem, izuzev toga da djeluju po planu Memoranduma SANU-a, po kojem treba satanizirati svaku vrijednost i posijati sjeme mrženje koje će izroditi novim genocidom nad Bošnjacima, piše u reakciji Tima Bošnjaci.Net.

VRHOstali prilozi:
» SYDNEYSKIH 8372 CVIJETOVA
Fahir Zečević | 14. July 2024 19:01
» SREBRENICA JE SIMBOL KOLEKTIVNOG BOLA
Aiša Hadžiahmetović | 10. July 2024 21:09
» BORISLAV-GOLUB LAZAREVIĆ MAJSTOR SATOVA I PRIJATELJSTVA
Božidar Proročić, književnik i publicista | 01. July 2024 19:41
» OVA MANIFESTACIJA JE POSTALA SIMBOL ZAJEDNIŠTVA, KULTURE I TRADICIJE NAŠEG KRAJA
Božidar Proročić, književnik i publicista | 24. June 2024 15:46
» HANA KRCIĆ - ĐAK GENERACIJE
Bošnjaci.Net | 21. June 2024 16:12
» DR. AHMED SMAJLOVIĆ - DOBRO KOJE TRAJE
MINA | 18. June 2024 17:16
» PRISJETIMO SE I UGLEDAJMO NA NAŠE SLAVNE I ZNANE LJUDSKOSTI
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 15. June 2024 17:29
» FARKO - IKONA NAŠE (BAŠ)ČARŠIJE
Ferhat Korajac | 03. June 2024 14:25
» PROVIĐENJE ‒ DŽAMIJA ADAMIRA JERKOVIĆA U LASTVI
Bošnjaci.Net | 01. June 2024 15:27
Ostali prilozi istog autora:
» "I JA SAM IZ SREBRENICE" U KANADI
16. November 2016 19:08
» PODRŠKA IZ U BIH I REISU-L-ULEMI
23. January 2016 18:14
» SJEĆANJE NA RAH. RUSTEMA GUTIĆA
02. August 2015 16:20
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif