Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Skopje - Sarajevo - New York
MUHIĆ I RAMČILOVIĆ - PRIMJER BOŠNJAČKE SURADNJE ZA DOBROBIT MAKEDONIJE I BOSNE
Autor: B.net
Objavljeno: 18. February 2020. 16:02:53

Akademik dr. Muhić i doc. dr. Ramčilović


Ranije su mediji objavili, da dva Bošnjaka uvode Makedoniju u NATO. Zastupnici u Parlamentu Makedonije iz reda Bošnjaka, Ferid Muhić i Zećir Ramčilović, glasali su pozitivno za ustavne promjene u Makedoniji, u želji da se ta država što brže integrira u NATO i Evropsku uniju.

Potpredsjednik Skupštine Republike Sjeverne Makedonije, Zećir Ramčilović, na kraju mandata rada Skupštine Makedonije na svojem profilu na Facebooku je objavio kratak post u kojem ističe suradnju i odnos dva poslanika, što treba biti jasna poruka o jedinstvu Bošnjaka, akademika prof. dr. Muhića i doc. dr. Ramčilovića. Ponavljamo i ističemo, važne odluke koje su njih dvojica u Skuštini Makedonije donijeli u pogledu reformskih zakona značajnih za EU i NATO, ustavnih promjena i ratifikacije sjevernoatlantskog dogovora, te uspostavljanja boljih veza između Bosne i Makedonije. Značajnost donesenih odluka za Makedoniju nisu bile moguće bez ova dva Bošnjaka. Ramčilović je posebno istakao:

- Počeli smo svoj mandat i završili kao prijatelji i borci za bolje sutra svih građana, a posebno Bošnjaka Makedonije. Vjerujem da smo pokazali da je napravljena jedna kvalitativna promjena u pogledu rada naših ranijih zastupnika i možda je naš rad na najbolji način afirmirao bošnjačku zajednicu i unapredio implementaciju prava, te postavio kriterije za rad novih bošnjačkih poslanika. Imalo je trenutaka kada se nismo slagali oko nekih pitanja, nekada usaglašeni nekada ne, ali nikada jedan drugome nismo replicirali za ove tri i nešto više godine. Za razliku od ostalih zastupnika drugih naroda pokazali smo da mi ne smijemo biti uzrok bilo kakvih podjela među Bošnjacima, - napisao je Ramčilović.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: