Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Zohran Mamdani - kandidat za Okrug 36, Skupštine NYS-a
VAŠIM GLASOM IZABERITE VAŠEG PREDSTAVNIKA U NEW YORKU, ALBANIJU...
Autor: B.net
Objavljeno: 11. February 2020. 21:02:20

Zohran Mamdani - kandidat za Okrug 36, Skupštine NYS-a


Njujorška Astorija je dom živahne muslimanske zajednice, ali koja nikada nije imala političkog predstavnika kakvog treba i zaslužuje.
Iskreno, to je problem u cijelom našem gradu. Blizu 25% američkih muslimana živi u New Yorku, čine 9% stanovništva grada, dok je tek dvoje izabrano da služe u Albaniju, dok je samo jedan musliman za sada u državnoj skupštini.
New York City nikad nije birao kandidata iz Južne Azije, niti za jednu poziciju, na bilo kojem nivou vlasti. To bi se trebalo promijeniti 2020.
Zohran Mamdani se kandiduje za Okrug 36, Skupštine NYS-a na platformi koja će koristiti svim Njujorčanima - borbom protiv moći financijskih špekulanata, borbom za reformu kaznenog pravosuđa i desegregacijom naših škola. Ali potrebni su nam čelnici koji znaju kako ta pitanja postaviti da bise realizirala, i drugi koji će posebno utjecati na naše zajednice ali i koji će se zalagati za nas u Albaniju.
Gotovo 40% NYC-ovih taksista su muslimani, zato potrebni su nam čelnici koji znaju njihovu borbu i razumiju načine na koji su njihovi snovi ugašeni opasnom kombinacijom grabežljivog pozajmljivanja i neaktivnosti zakonodavstva.
Više od 57% dobavljača ulične hrane su muslimani i potrebni su nam vođe koji prepoznaju utjecaj kaznene policije na našu braću i sestre.
38% učenika državne škole u NYC-u su muslimani ili židovi i potrebni su nam vođe koji prepoznaju kritičnu važnost obrazovanja četvero naše djece i koliko ih je i dalje isključeno iz tog obećanja.
Bivši organizator smještaja, platforma Zohran Mamdani uključuje i garantira stanovanja kao i zaštitu ljudskih prava, ujedno pružanje halal mogućnosti prehrane u javnim školama u NY, borbu za palestinska ljudska prava, okončanje nadzora u muslimanskim zajednicama i još mnogo toga.

Zohranova transformativna kampanja nastoji pravdu predstaviti marginalizirane zajednice.
Zohrana Mamdanija podržali su Muslimanski demokratski klub iz NY i Cynthia Nixon.
Krajnji rok birača za promjenu pripadnosti stranke demokratskom ili registriranje za glasanje je 14. februar.
Ujedno upišite u vašim kalendarima važan datum je - 23. juni - izbori vaših predstavnika.

Da saznate više posjetite služveni site: zohranforassembly.comOstali prilozi:
» SDA: UZNEMIRUJUĆA I OPASNA PORUKA IZ ENTITETA RS
Vijesti.ba | 28. March 2020 18:36
» HUMANI GESTI ŠIROM SANDŽAKA
B.net | 27. March 2020 00:42
Ostali prilozi istog autora:
» HUMANI GESTI ŠIROM SANDŽAKA
27. March 2020 00:42