Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

VRIJEME JE DA IZNOVA GRADIMO BOSANSKU BRANU OD OPASNOSTI SMRTONOSNE POPLAVE SRPSKO-CRKVENE PROPAGANDE
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 15. January 2020. 14:01:26

DR. MUSTAFA CERIĆ:- Poglavica Srpske crkve Irinej (Miroslav Gavrilović) hvali se da više ne postoji brana, koja sprečava da se (ne)čista rijeka srpstva prelijeva u Bosnu da potuši još preostale i greškom preživjele bosanske bogumile, babune, patarene, katare, albigeneze i valdenze.
- Poglavica srpske politike, Aleksandar Vučić, patetično cvili nad sudbinom srpsko-hajdučkog plijena, ostvarenog putem genocida nad Bošnjacima/Bosancima pod nasilnim nazivom “republika srpska”.
- Tegeltija se hvali srpsko-crkvenoj politici da je srušio postavljenu bosansku branu pred njegovim naletom potkivanja i lova na bosanske vještice, tj., bosanske generale i patriote...


Dragi moji,
Jesmo li dovoljno svjesni šta nam se događa?
Šta nam to svakodnevno poručuju iz Beograda?

Čini mi se da nismo!

Jer da jesmo, shvatili bi da nam sistematski i sustavno ruše zaštitnu branu od poplave srpsko-crkvene propagande na način da se u glas hvale kako samo još nezaštićenu Bosnu imaju na svom srpskom nišanu:

(1) Poglavica Srpske crkve Irinej (Miroslav Gavrilović) hvali se da više ne postoji brana, koja sprečava da se (ne)čista rijeka srpstva prelijeva u Bosnu da potuši još preostale i greškom preživjele bosanske bogumile, babune, patarene, katare, albigeneze i valdenze. Unatoč tome što je te “zle jeretike, triklete babune” još davne 1221. god. Sinod Srpske crkve prokleo u manastiru Žiči. To prokletstvo Srpska crkva nije nikad ni povukla ni poništila. Tek islamskim blagoslovom Dobri Bošnjani su se zauvjek oslobodili tog srpskog prokletstva, što im je bio dodatni motiv da se čvrsto drže časnog islama kroz vjekove.

(2) Poglavica srpske politike, Aleksandar Vučić, patetično cvili nad sudbinom srpsko-hajdučkog plijena, ostvarenog putem genocida nad Bošnjacima/Bosancima pod nasilnim nazivom “republika srpska”. Nemoćan i nedorast’o da se suoči sa sudbinom “svetog” Kosova, Kosova koje se zauvjek pomirilo svojom sudbinom za dušu i srce Albanaca, Vučić svoje tužne emocije prelijeva na Bosnu, jer samo još bosanska brana popušta pred mlazom poplave srpskih mitoloških suza, pomješanih s žaram srpske negacije genocida nad Bošnjacima/Bosancima. Kosovska muza je umrla. Ostalo je da Vučić priziva bosansku muzu da mu pomogne da izrazi svoj umjetničko-mitološki dar.


Poglavice Srpske crkve i politike (Foto: Reuters)


(3) Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća u bosanskoj državi hvali se srpsko-crkvenoj politici da je srušio postavljenu bosansku branu pred njegovim naletom potkivanja i lova na bosanske vještice, tj., bosanske generale i patriote, koji su odolijevali srpsko-četničkoj opsadi Sarajeva od 1.425 dana, što je duže od nacističke opsade Staljingrada. Tegeltija se hvali da uspjeva oboriti sarajevsku branu, kojoj srpsko-četnički “junaci” nisu mogli ništa osim ubijanja 1.600 sarajevske djece i 11.000 sarajevskih građana s obližnjih sarajevskih brda. I obećaje Tegeltija svojim srpsko-crkvenim gazdama da, dok je on na vrhu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća u bosanskoj državi, ni jedan srpsko-četnički “junak”, koji je “hrabro” držao Sarajevo pod opsadom, neće biti krivično gonjen. Jer, ako niko od njih dosada nije gonjen za zločin genocida nad Sarajevom, zašto bi onda neko bio gonjen sada kad je Tegeltija srpski kadija u Sarajevu, gradu koji hudi od straha od novim hapšenja zato što nema nekoga da istinski brani bosanske generale i patriote, koji su branili Sarajevo, Sarajevo u kojem se danas Bošnjaci/Bosanci međusobno ganjaju oko pečata. A zna se, pečat je rukama kadije Tegeltije, koji serbes ganja bosanske generale i patriote po Bosni i šalje ih u Srbiju na inkviziciju zato što su čvrsto držali sve bosanske brane kroz koje nije mogla proteći ni jedna srpsko-crkvena laž i podvala. Mnoge bosanske brane su sada oborene ili su na putu da budu oborene pa srpsko-crkvene laži i podvale mogu da cure kroz nebranjenu Bosnu.

(4) Milorad Dodik, hrišćanski član Predsjedništva u Bosanskoj državi hvali se da nema bosanskog članstva u NATO-u bez srpskog referenduma, jer i tu je došlo do samoobaranja brane od Dodikovog bezobrazluka. Zdravom razumu u Bošnjaka/Bosanaca je neshvatljivo da bosanski mediji, naročito neki portali, poput portala vijesti.ba tako žurno i revnosno prate i prenose svaku Dodikovu riječ, svaki Dodikov pokret, sve što Dodik izusti prenosi se kao važna vijest, koja bosanske patriote ubija u mozak. Doista, neobjašnjiv je taj štokholmski sindrom emocionalne veze i identifikacije sa srpskim agresorom na Bosnu i genocidom nad Bošnjacima/Bosancima, sindrom koji se sve više širi Bosnom zato što su popucale bosanske brane, koje su štitile Bosnu od izliva zagađenih rijeka u Bosnu iz Srbije. Prateći neke bosanske elektronske i pisane medije i portale imao sam utisak da se 9. januar obilježavao u Sarajevu a ne u Banjoj Luci.

(5) Niko relevantan iz Srpske crkve i srpske politike nije ni na koji način osudio srpsko-četničko orgijanje na Badnji dan i noć, slaveći zločin genocida u Srebrenici i Višegradu. A zamislite da je samo ogrebana bilo koja crkva u Sarajevu ili bilo gdje u Bosni, svi bošnjački/bosanski duhovni autoriteti i političari bi se utrkivali da to bezuvjetno osude. Dakako, tako i treba. Ali trebalo je da se čuje od hrišćanskih autoriteta i srpskih političara osuda srpsko-četničkog orgijanja i plakatiranja lika osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića u Srebrenici. No, nije se to dogodilo zato što srpsko-crkvena politika nema poštovanja prema Bošnjacima/Bosancima, bilo koje vjere, zato što nema više bosanske brane da zaustavi srpsko-crkvenu antibosansku mržnju, koja se sve više širi po Bosni i pogani čistu bosansku pamet.(6) Kao vrhunac mržnje prema svemu što nije po srpsko-crkvenoj volji bilo je neprimjereno slavlje Novaka Đokovića, koji je slavodobitnički u pijanom stanju pjevao ratno-huškačke pjesme, čime je uznemirio Bošnjake/Bosance u Bosni i Albance na Kosovu. Žao mi je zbog Novaka, koji zaslužuje poštovanje u tenisu, ali ne zaslužuje poštovanje u moralu i lijepom ponašanju. Čak je i slavnog španskog tenisera Rafaela Nadala Novak jako razočarao zbog tog svog nedoličnog ponašanja. No, očito je da nije dovoljno biti među najboljim u tenisu ako nisi najbolji u srpskom mitološkom nacionalizmu i šovinizmu. Novak Đokovović, kao i njegov otac Srđan Đoković, morali su javno demonstrirati svoj srpski nacionalizam i šovinizam kako bi dobili status pravih srpskih junaka. Što će, naravno, proslavljeni srpski novinar Mrzomir Marić proslaviti na svojoj privatnoj TV „Happy“ & “Sad”

(7) Dakako, srpski tabloidi nisu ostavili na miru ni Šefika Džaferovića, člana Predsjedništva bosanske države, zato što nema niko, ama baš niko, u Bošnjaka/Bosanaca, koji nešto znači u društvu i državi a da nije bio oklevetan u srpsko-crkvenim medijima bez razlike. Zato, ako se želi znati ko je pravi u Bošnjaka/Bosanca, treba pogledati koga srpsko-crkvena politika napada, koga hvali ili ostavlja na miru. Onoga koga srpsko-crkvena politika napada znači da je dobar i da radi prave stvari za Bosnu i Bošnjake/Bosance. A onoga koga srpsko-crkvena politika hvali ili ostavlja na miri može biti da je u nekom talu s njima na štetu Bosne i Bošnjaka/Bosanaca. Prema tome, Šefik Džaferović radi dobre stvari za Bosnu. No, znam kako se osjeća, jer u Bošnjaka/Bosanaca izgleda kao da svako bije svoju osobnu bitku, koja se drugih ne tiče. Nažalost da je u nas takva politička i moralna svijest. No, valja nam je nositi i podnositi - naša je. Pa ipak, Šefiku, nisi sam. Ima nas koji cijene to što radiš. Unatoč njihovoj propagandi.


Šefiku, nisi sam!


(8) No, više od popucanih geografskih brana od Srbije, mene brinu popucane brane u glavama Bošnjaka/Bosanaca, koji sve manje primjećuju da postaju sve manje otporni prema srpskim lažima i podvalama. Mi smo bili u stanju da održavamo bosanske brane neprobojnim od naleta poplave srpskih hajduka i ratnika zato što smo imali čvrstu branu u našim glavama, branu koja nas je čuvale od izdaje i predaje. Bojim se da nam ta brana u glavi popušta, da postaje porozna pa se neki od nas lahko predaju, lahko ih se može uloviti za potrebe srpske politike, lahko nasijedaju na izdaju za sitinu korist ili osvetu. To se naročito događa u državnim institucijama, gdje bošnjačka/bosanska pažnja sve više blijedi i prepušta važne i vitalne državne instrumente srpskoj ili hrvatskoj politici, koja je na očigle svih antibosanska, a sve to zbog ljenosti, nehata, neukosti, indiferentnosti i neodgovornosti za naciju i državu kod Bošnjaka/Bosanaca, koji sve više vode neke svoje pojedinačne ili privatne politike zato što nema GLAVE, koja sve okuplja oko sebi, jer ma otvorenu i široku pamet. Ta GLAVA nam danas fali.

Allahu Svemogući, osnaži nam volju da volimo svoju vjeru, naciju i državu!

Allahu Sveznajući, pouči nas da radimo s čim si Ti zadovoljan i ono što nama koristi!

Allahu Milostivi, pokaži nam SVJETIONIK, koji nam pokazuje pravi put plovidbe na ovom uzburkanom balkanskom, eurospskom i svjetskom moru, jer život je more - uzburkano more! Amin!Ostali prilozi:
» EKONOMSKA KRIZA KAO PRODUKT CORONE
Zijad Bećirević | 01. April 2020 23:31
» NAGORNO-KARABAH U FOKUSU IZBORA I ISTORIJSKIH ČINJENICA
Božidar Proročić | 31. March 2020 21:34
» BEZ STRAHA I VIRUSA ZA BUDUĆNOST
Mr. Milan Jovičić | 31. March 2020 19:58
» U SABURU JE SNAGA
Šefka Begović-Ličina | 30. March 2020 19:34
» REISOV APEL ZA BUDNOST I AKCIJU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. March 2020 15:02
» STRAH KAO FASCINACIJA
Dr. Tarik Kurbegović | 30. March 2020 12:51
» HDZ-OVA POLITIKA OPASNA JE KOLIKO I KORONAVIRUS
Džebrail Bajramović | 28. March 2020 22:11
» OD NÜRNBERGA DO DODIKA
Mr. sci. Džavid Begović | 28. March 2020 16:11
» KORONA ĆE PROĆI!
Mesud A. Ramić | 26. March 2020 19:49
» NEVIDLJIVI TERORISTA
Muhamed Mahmutović | 26. March 2020 17:01
» UDAR CORONE NA GRAĐANE I EKOMIJU SAD
Zijad Bećirević | 25. March 2020 19:38
» INSTITUCIONALNO RAZVIJANJE KULTURE PAMĆENJA
Emir Ramić | 24. March 2020 11:16
» ŠTA LI IM JE ZAJEDNIČKI IMENITELJ?
Mr. Milan Jovičić | 23. March 2020 02:40
» KORONA VIRUS UVODI RED U PORODICI I DRUŠTVU
Ibrahim Husejnović | 22. March 2020 20:04
» PROGRAMSKO OPREDJELJENJE „BH DEMOKRATA“
Džebrail Bajramović | 19. March 2020 23:28
» NA ISHODIŠTU ZAPADNO-EVROPSKOG ISLAMA
Mr. sci. Džavid Begović | 18. March 2020 12:49
» PANDEMIJA CORONAVIRUSA - DVA ASPEKTA
Dr. Tarik Kurbegović | 18. March 2020 02:20
» AKADEMIK MEHMED AKŠAMIJA PONOS BOSANSKE NACIJE I BOŠNJAČKOG OBRAZA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. March 2020 15:09
» TURISTIČKE PODVALE NA BAŠČARŠIJI
Amir Telibećirović | 17. March 2020 15:08
Ostali prilozi istog autora:
» LJUBLJANSKA HUTBA
13. March 2020 14:21
» LJUBLJANO, ALLAH MUBAREK OLSUN!
07. February 2020 13:39
» GENERALOV RUČAK SA KATIL-FERMANOM
03. February 2020 14:26
» "LUDA NOĆ"
30. December 2019 20:33