Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Srpsko-crnogorska agresija na RBiH
OBILJEŽENA 27. GODIŠNJICA RATNOG ZLOČINA NAD SARAJLIJAMA U ULICI ISEVIĆA
Autor: Fena
Objavljeno: 15. January 2020. 13:01:35


U organizaciji Kantona Sarajevo danas je obilježana 27. godišnjica stradanja Ahmeta Ahmetspahića, Jasmine Kajanija, Asima i Azre Lačević, Senada Lagumdžije, Bajre Pinje, Aferdite Sadikaj i Jasne Šarić, koji su poginuli u masakru u ulici Isević sokak kod broja 23, tokom opsade glavnog grada BiH.

Sekretar Ministarstva pravde i uprave KS Indira Šulović izjavila je da je na današnji dan ubijeno njih osmoro dok su čekali u redu za vodu.

- Među njima je bilo dvoje djece, dok je još 19 naših sugrađana tada lakše i teže ranjeno - naglasila je Šulović.

Dodala je i kako treba stalno podsjećati na hiljadudnevnu opsadu Sarajeva u kojoj su njeni građani bili izloženi velikim patnjama.

Potpredsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva '92-'95 Ramiz Holjan, kazao je kako u BiH ima, nažalost, puno sličnih mjesta gdje su agresori na našu državu izvršili masakre nad nedužnim građanima.

- Oni čiji najmiliji su stradali na ovaj način imaju tugu i jednu ranu neizlječivu, - istakao je Holjan.

Današnjem obilježavanju te tužne godišnjice prisustvovale su i delegacije Parlamenta Federacije BiH, Grada Sarajeva, Općine Stari Grad, Unije civilnih žrtava rata KS, te SDP-a BiH OO Stari Grad, saopćeno je iz Press službe KS.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: