Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Širom manjeg bh. entiteta jučer se slavio genocid i ratni zločini
MIRSAD DURATOVIĆ NAKON SLAVLJA U GENOCIDNOJ: DOK SU JEDNI PARADIRALI, DRUGI SLALI SAOPŠTENJA, TREĆI SU SA STANICE OTPUTOVALI U NJEMAČKU
Autor: Hayat
Objavljeno: 10. January 2020. 13:01:51

MIRSAD DURATOVIĆ:


Obilježavanje neustavnog dana manjeg bh. entiteta, i ove godine je u Banjoj Luci organizirano neartikulisanim paradiranjem, velikim govorima bez pokrića i slavljenjem nečega što nikako ne bi smjelo biti razlog za slavlje.

Ipak, bila je to još jedna prilika da glavešine RS-a i Srbije ponove svoje političke šablone.

Prođe još jedan 9. januar, još jedan Dan… dok su slavljenici angažovali svu “konjicu” koja im je bila na raspolaganju da u Banja Luku besplatno dovuku što više slavljenika iz čitavog entiteta RS-a, a na drugoj strani, sa “prve liniije odbrane”, iz toplih sarajevskih kancelarija i konferencijskih sala, smorili se oni drugi osporavajući slavljenicima proslavu šaljući saopštenja i izjave tražeći od “nekoga” da “nešto uradi” i izmišljajući “toplu vodu”. No, sami ništa konkretno ne poduzimaju… U to vrijeme sa prijedorske autobuske stanice odlazi za jedan dan petnaestak autobusa za Njemačku. Sve novouposleni radnici iz Prijedora koje je trenutna vlast ‘zaposlila” (čitaj otjerala) u Njemačkoj, povratnici, izbjeglice i oni koji nisu nikuda odlazili osim na linije fronta da se bore za ono što ih danas tjera iz Prijedora… Iz moga sela odlazi njih 39, sela koje je po popisu iz 1991. godine brojalo 1.440 stanovnika, u povratku doguralo na blizo 400 povratnika, a danas pada na ispod 100 stanovnika… A vi nas i dalje branite iz kancelarija i konferencijskih sala raznim saopštenjima, branite još ove godine jer sljedećeg Dana vjerovatno nećete imati više koga.Kako otpjeva Balašević u svom neponovljivom hitu “Ne lomite mi bagrenje” u jednom stihu”… I PREKARDAŠILO…”. A još bolja je ona narodna poslovica : “Uzdaj se u se’ i u svoje kljuse”. Svjesni smo mi svega već odavno ali eto da ne kažu sutra neki “nismo znali” – objavio je Duratović.Ostali prilozi:
» SVEČANO OTVOREN ISLAMSKI CENTAR GAZILAR
Mesihat.org | 12. April 2021 19:43
» DOKUMENTARNI FILM: NAPUŠTENA ZENIČKA SELA - VIŠEGRAD
Dr. sc. Amir Ismić | 12. April 2021 15:25
» POSLJEDNJI POZDRAV GENERALU DIVJAKU
B.net | 10. April 2021 14:36
» RAMAZANSKI PAKETIĆI ZA DJECU U SREBRENICI I BRATUNCU
Anadolu Agency (AA) | 09. April 2021 14:07
Ostali prilozi istog autora: