Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

JOVANOVIĆ: CRKVA JE PRODUŽENA RUKA RUSIJE, NEREDI U CG PORUKA SRBIJI
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 01. January 2020. 15:01:20


Sve što se danas događa u Crnoj Gori čeka i Srbiju, ukoliko se usudi da riješi pitanje Kosova, ocijenio je predsjednik LDP-a Srbije Čedomir Jovanović. Uz to je konstatirao da je vrijeme da se kaže istina, zauzme stav i upozori javnost.

Jovanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, koju prenosi Antena M, naglašava da će danas-sutra, kada Srbija pokuša raskrstiti s ostacima postmiloševićeve Srbije, pitanje Kosova biti okidač za to.

Zločinačka družina
Smatra da su neredi i napadi u Crnoj Gori, za koje kaže da ih predvodi Crkva, poruka i Srbiji da ne pokuša da odmakne "dalje od Gazimestana".

- Zločinačka družina i dalje u punoj snazi s uporištem i u srpskom i u crnogorskom društvu, riješena je da nas ponovo uvede u građanske sukobe, - navodi Jovanović u pisanoj izjavi.

Ističe da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti pitanje crnogorskih institucija i države te da je Crna Gora suverena država, pa niko nema pravo da je, kako kaže, svjesno destabilizira.

Stvaranje haosa
Za Jovanovića je to što radi Crkva u Crnoj Gori sramota za nju, kao vjersku zajednicu, jer, kako ocjenjuje, umjesto pomirenja, suživota, "huška dok poziva na vjeru".

Tvrdi i da je "Crkva danas produžena ruka Rusije i nacionalističkih krugova koji imaju zadatak".

- I taj scenario znamo. Isti oni koji su 2016. godine tokom pokušaja puča u Crnoj Gori pitali da li treba odmah isto uraditi i u Srbiji, stvarajući haos po crnogorskim gradovima, danas šalju poruku vlastima u Srbiji šta ih čeka ako krenu u rješavanje Kosova, - ocijenio je Jovanović.

Jovanović smatra i da društvo mora shvatiti da se ratovalo i ginulo za pogrešne ciljeve i da treba pokušati "iskoračiti iz rovova u kojima se gledamo samo kroz nišan, kao da nismo dovoljno ubijali i ginuli".Ostali prilozi:
» SANDŽAK: FORMIRAN KRIZNI ŠTAB SPP-A
B.net | 03. July 2020 16:40
Ostali prilozi istog autora: