Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
ČETNIČKI VOJVODA MANDIĆ PRIJETIO U SKUPŠTINI: STRAŠNE ĆE SE STVARI DESITI U CRNOJ GORI; KRV KADA PADNE
Procitaj komentar

Autor: Beta
Objavljeno: 20. December 2019. 16:12:57


Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić (poznat kao četnički vojvoda op. B.net), danas je u Skupštini Crne Gore poručio vlasti da povuče prijedlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i dodao da ih niko ne može zaplašiti, navodeći da "više oružja ima zakopanog u Crnoj Gori nego što ima u svim vojnim i policijskim magacinima".

On je, predlažući da se uvede novi praznik, 13. novembar – Dan Petra II Petrovića Njegoša, kao crnogorski praznik kulture, rekao da vlast želi da otme Njegoševu crkvu.

"Nemojte da idemo ovim putem, jer ćemo ući u ono o čemu piše Gorski vijenac. Nemojte ići tim putem, jer će se desiti strašne stvari u Crnoj Gori, koje mi ne želimo da se dese", istakao je on.

On je pozvao predstavnike parlamentarne većine, "naročito muslimane i katolike", da se ne miješaju u ovo pitanje. "Vašim glasovima direktno ćete uticati na sudbinu i budućnost Pravoslavne crkve u Crnoj Gori i nemojte to da radite. Popričajte sa vašim vjerskim poglavarima, i nakon toga dođite u ovu Skupštinu. Ovdje će se desiti strašne stavri i kumimo vas Bogom i pozivamo da ako je u pitanju nečija čast i da se neko ponizi, evo mi ćemo se poniziti", kazao je Mandić.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je kazao da nikad nije dobro dizati tenzije u parlamentu i prizivati strašne stvari, "jer se strašne stvari neće ni desiti".

"Ovo je država svih građana Crne Gore. Poštujemo sve razlike koje nas čine jačim, a ne slabijim i ranjivijim. Nemojte da niko od nas doprinosi da te razlike budu ono što mi ne želimo, nego da nas snaže, okupljaju i bogate", kazao je Brajović.

Mandić je međutim odgovorio da ih niko ne može zaplašiti, navodeći da "više oružja ima zakopanog u Crnoj Gori nego što ima u svim vojnim i policijskim magacinima".

"Prva kap krvi kada padne u Crnoj Gori, zakucati će na vrata onome za koga misli da je odgovoran kako bi taj dug naplatio",
kazao je Mandić.

"To je poruka koju morate da razumijete", kazao je Mandić.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović poručio je danas dijelu opozicije koja tvrdi da će se prije spaliti u parlamentu nego što će dozvoliti usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, da se ne zalijeće.

Vlada Crne Gore usvojila je Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti koji podrazumijeva da sve vjerske zajednice moraju dokazati da su prije 1918. bili vlasnici crkvene imovine, inače će im biti oduzeta. Zakonu se oštro protivila Srpska pravoslavna crkva.

Prijedlog zakona je na dnevnom redu 24. decemba, a sutra je sabor koji u Nikšiću organizuje Mitropolija Crnogorsko-primorska SPC-a.

VRHOstali prilozi:
» RATNI ZLOČINI NAD BOŠNJACIMA ČAJNIČA
Bošnjaci.Net | 19. May 2024 12:22
» "OD ČEGA TO VUČIĆ, DODIK, I VI BRANITE SRPSKI NAROD?"
Anadolu Agency (AA) | 18. May 2024 14:01
Ostali prilozi istog autora:
» KURTI: FORMIRANJE ZSO NIJE MOGUĆE
01. February 2023 14:56
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif