Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Direktor Zavoda Pazarić - čovjek bez dlake na jeziku
REDŽEP SALIĆ: TRAŽIM SMJENU MINISTRA VESKA DRLJAČE!
Autor: N1
Objavljeno: 03. December 2019. 15:12:08

REDŽEP SALIĆ: Šest mjeseci se borim sa kriminalnom organizacijom. Imam pritisak sa svih strana. Ko je mene zaštitito? Da nije vas medija, znate šta bi bilo od mene... Sad će pokušavati da mi podmetnu, te da sam i ja kriminalac kao što su oni.


Povodom aktuelnih dešavanja u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine, vanredno se javnosti obratio još uvijek aktuelni direktor Zavoda Redžep Salić koji je poručio kako traži smjenu federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače.

"Kao odgovorno lice tražim smjenu Veska Drljače koji je najodgovorniji za stanje u Zavodu u Pazariću! Napravili su brutalnu grešku nad jetimima. Izvještaj Porezne uprave pokazuje da su našli 594.000 KM neplaćenog poreza, što znači da je neko sakrivao novac. Vesko Drljača je ministar četiri godine. Izvještaj iz 2018. je pokazaoo 200.000 razlike. To je sve on uradio. Natjerao me da šutim na Vladi, da nisam progovorio na Parlamentu ovaj kriminal bi bio prikriven", izjavio je Salić te dodao:

"Porezna uprava je napravila dobro posao. Očito je da je novac otišao u privatne džepove. postoji sumnja da se i Vesku Drljači od tog novca napravilo kupatilo. To je sramota za naš narod. Takav čovjek nije dostojan da čuva Zavod u Pazariću a kamoli šta drugo. Nije uplatio ni jednog centa za sve ovo vrijeme. On direktno krije nešto. Moja smjena ništa ne znači, ja sam za tu djecu spreman da sve uradim".

Aktuelni direktor Zavoda u Pazariću je zamolio medije da ostanu uz djecu koja su smještena u Zavodu u Pazariću te da prate slučaj.

Naveo je i da očekuje da će u Zavodu biti bolje samo ako se smijeni Vesko Drljača.

"Šest mjeseci se borim sa kriminalnom organizacijom. Imam pritisak sa svih strana. Ko je mene zaštitito? Da nije vas medija, znate šta bi bilo od mene... Sad će pokušavati da mi podmetnu, te da sam i ja kriminalac kao što su oni. Imate izvještaje porezne, revizora, inspekcije koje kažu da su sve uradile. Tražite gdje je taj novac otišao. Drljača gura Upravni odbor da mene posvađa s njima. Upravo čovjek iz Upravnog odbora dođe alkoholiziran. Oni smjenjuju mene danas, to je poraz države, poraz vlade", kazao je u obraćanju.

"Istražite kao novinari, dođite do podataka ko je kontrolisao taj novac građana. Komsije koje su bile, ljudi iz centra i zavoda oduševljeni su radom Zavoda. One slike koje osuđujem nastale su slike prije mog mandata. Dali smo sve podatke koje trebaju tužilaštvu u vezis a tim", naveo je.

Salić je kazao i kako je njemu zabranjeno da sutra govori na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

"Ja sam razriješen i očekujem da danas Upravni odbor postavi v.d. direktora. V.d se inače isti dan postavlja, a oni to neće da rade, žele da moje ime okaljavaju. Meni smjena ništa ne znači, meni znače djeca i uposlenici u Zavodu", naglasio je Salić.

Istakao je i da će ostati uz djecu koja su smještena u Zavodu u Pazariću do kraja života te da je to njegova životna misija, objavio je portal, n1info.com.Ostali prilozi:
» U SREBRENICI JE UBIJENO 8.000 BOŠNJAKA
Bošnjaci.Net | 20. January 2022 14:48
» VUČIĆ - ERDOGAN O BIH I INTEGRITETU RS UNUTAR BIH
Vijesti.ba | 18. January 2022 18:02
» O DRŽAVNOJ IMOVINI NEMA ŠTA DA SE PREGOVARA!
Bošnjaci.Net | 17. January 2022 17:40
» VELIKA AKCIJA BOSANSKOHERCEGOVAČKE DIJASPORE U KANADI
Bošnjaci.Net | 17. January 2022 12:49
» BUĐENJE JASMINA DURAKOVIĆA DA SE GLASNIJE I ŽEŠĆE BORI ZA SEKULARNU I GRAĐANSKU BOSNU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 16. January 2022 14:36
» KOSOVO: U PRIZRENU ODRŽAN MARŠ PODRŠKE BOSNI I HERCEGOVINI
Anadolu Agency (AA) | 16. January 2022 13:20
Ostali prilozi istog autora: