Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Sport

Naš a svjetski šampion
EDIN VUČELJ U TURSKOJ OSVOJIO ZLATNU MEDALJU I POSTAO SVJETSKI PRVAK U WAKO KICKBOXINGU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 30. November 2019. 15:11:47


Edin Vučelj na svjetskom prvenstvu koje se održava u Antaliji, Turska, postao je svjetski prvak u Wako kickboxingu i osvojio zlatnu medalju za državu Bosnu i Hercegovinu, ili kako još on voli naglasiti, za BiH, svoju Krajinu, rodni Bužim i Sandžak, kao i za sve one kojima njegov svjetskih uspjeh nešto znači!

Naš šampion Edin Vučelj nizao je pobjede protiv Grčke 3:0, a onda i takmičara Novog Zelanda 3:0, te je u veoma teškoj borbi pobijedio Makedonca 2:1… Danas mu je Antaliji uručena zlatna medalja kada je proglašen novim svjetskim prvakom. Redao je uspjeh iz borbe u borbu, popeo se na svjetski tron u Wako kickboxingu, donoseći zlatnu medalju svojoj domovini Bosni i Hercegovini.
Uz svjetskog prvaka, Edin je ostao dominantno prvi na svjetskoj rank ljestvici!

Danas je Edinu Vučelju oficijelno dodjeljena zlatna medalja i pehar šampiona svijeta u WAKO kick boxingu!Naš a svjetski šampion Edin Vučelj je posebno istako:

- Jedva čekam da u nedjelju sletim na Sarajevski aerodrom, da radost podjelim sa najbližima, a odličja donesem u domovinu za koju sam se borio, a to je jedna jedina Bosna i Hercegovina!
Iskreno se nadam, s obzirom da me do sada mnogi nisu doživljavali i shvatali ozbiljno, da će ovaj moj i naš uspjeh biti prepoznat od strane nadležnih institucija i da će se znati cijeniti i da se neće zaboraviti, jer je ovo historijski uspjeh kluba, općine, kantona i Bosne i Hercegovine!

Da su teške pripreme svjedoče Edinove riječi, ali i želje da svoju domovinu Bosnu i sebe okiti zlatom i peharom svjetskog šampiona:

- Puno je odricanja iza ovog uspjeha, mnogo znoja i krvi, ali sve se to zaboravi kad se osvoji najsjajnije odličje. Tokom cijele takmičarske sezone i karijere priželjkivao sam ovaj trenutak. Mnogo sam trenirao, osvajao jedan po jedan svjetski kup, popeo se na vrh svjetske rank ljestvice da bih kao apsolutni favorit krunisao svo to ulaganje.Za svoj uspjeh se zahvalio onima koji su mu pomogli da dođe na svjetskom tronu:
Želio bih se zahvaliti čovjeku koji je kroz cijelu ovu sezonu bio moja podrška i bez čije podrške ne bih bio u mogućnosti ostvariti sve ovo a to je Hasib Zuković i njegova firma “ZUKOGMBH” iz Njemačke. Također hvala Vladi USK na čelu sa premijerom Ružnićem i tadašnjim predsjedavajućim Aganom Bunićem, ali i načelniku općine Bužim gospodinu Mersudinu Naniću, koji su izdvojili jedan dio financijskih sredstava i tako mi olakšali put za Antaliju.

Također, hvala predsjedniku Sportskog saveza Općine Bužim gospodinu Admir Sijamhodžić koji je spona između kluba Asim Bajrektarević - HAMZA ispred kojeg sam ušao u reprezentaciju i ostalih institucija. Ja sam insistirao, a on je to zajedno sa predsjednikom kluba Edin Bajrektarević velikodušno podržao kako bismo naš mali Bužim promovisali na svjetskom tronu. I uspjeli smo!
Hvala mojoj porodici, prijateljima i radnim kolegama, ali i Vrhovnoj komandi OSBiH i MOBiH na razumijevanju i na ogromnoj moralnoj podršci i na svim čestitkama na koje ne mogu stići odgovoriti!Redakcija Bošnjaci.Net, koji godinama prate naporan rad, treninge, odricanja i takmičenja Edina Vučelj, koji nas je uvijek radovao svojim uspjesima, upućujemo srdačne čestitke za osvajanje zlatnje medalje i pehara svjetskog šampiona. Njegov uspjeh je uspjeh sviju nas. Sretno Nide!
Ostali prilozi:
» FUDBALERI JEZERA SU NOVI PRVOLIGAŠI
Vijesti.me | 15. July 2020 02:57
» MIRALEM PJANIĆ U BARCELONI
AA | 25. June 2020 14:12
» NOVI BALKAN SOCCER CAMP ZAKAZAN U HARTFORDU, OD 4. - 7. JUNA
Namik Alimajstorović | 23. February 2020 12:38
» JEDANAEST ZLATNIH
Eset Muračević | 20. January 2020 16:24
Ostali prilozi istog autora:
» SJAJNIJI OD ZLATA
20. May 2020 15:38