Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

ISLAMSKA ZAJEDNICA DONIRA 10 HEMODIJALIZNIH APARATA KLINIČKIM CENTRIMA I ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U BOSNI I HERCEGOVINI
Autor: MINA
Objavljeno: 21. November 2019. 13:11:29

Ilustracija


Shodno svom trajnom opredjeljenju ka dobrotvornom radu, misiji pozivanja na dobro i poticanja opće društvene koristi, Islamska zajednica želi doprinijeti podizanju svijesti o kvaliteti života hemodijaliznih pacijenata u Bosni i Hercegovini.

U svjetlu upozorenja medicinskih radnika i hroničnih pacijenata na objektivni nedostatak hemodijaliznih aparata u pojedinim centrima, njihovu starost i neispravnost, Islamska zajednica želi dati svoj skromni doprinos poboljšanju uslova medicinske njege, donirajući 10 hemodijaliznih aparata kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini.

Donaciju u vrijednosti 200 000 KM Islamska zajednica realizirat će posredstvom Vakufske direkcije, a u saradnji s dugogodišnjim partnerom Fondacijom En Nedžat iz Kuvajta. Projekat će biti proveden u dvije faze, a njegovo predstavljanje biće upriličeno na konferenciji za medije, u subotu, 23. novembra 2019. godine s početkom u 11:00 sati, u konferencijskoj sali hotela ''EUROPE'' (Vladislava Skarića 5, Sarajevo)

Na konferenciji će govoriti g. Asmir Neimarlija, stručni saradnik za projekte Vakufske direkcije, dr. Muhammed el-Ensari, direktor kuvajtske fondacije En-Nedžat koja je partner u projektu, i dr. Kasim Hadžić, pomoćnik direktora za medicinske poslove Kantonalne bolnice Zenica.Ostali prilozi:
» GRAD SARAJEVO I EU POD ISTIM KROVOM
Bošnjaci.Net | 31. July 2020 00:56
Ostali prilozi istog autora: