Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

DŽEBRAIL BAJRAMOVIĆ PODNIO OSTAVKU NA SVE FUNKCIJE U ORGANIMA STRANKE ZA BIH I ISČLANJENJE
Autor: B.net
Objavljeno: 19. November 2019. 13:11:30


Kako saznaju Bošnjaci.Net, Džebrail Bajramović, veteran Armije RBiH, dobitnik najvećeg raznog priznanja ”Zlatni ljiljan”, podnio je ostavku na sve funkcije u organima stranke za BiH i isčlanjenje iz nje.

Bajramović je uputio pismo članovima Predsjedništva i predsjedniku Stranke za Bosnu i Hercegovinu, sa zahtjevom da bude izbrisan iz evidencije članstva.

Bajramović u obrazloženju ističe:
- Podsjetio bih vas ovom prilikom da izuzetno cijenim ulogu i značaj Stranke za Bosnu i Hercegovinu na domaćoj političkoj scenu i da sam se iskreno i sa entuzijazmom angažovao da se izborim za ugled i uspjeh stranke na proteklim Parlamentarnim izborima 2018. godine.

Kao član Glavnog odbora i kao kandidat na parlamentarnim izborima 2018.godine, bio sam u situaciji da osjetim sve praktične devijacije koje nisu u skladu sa deklarativnim opredjeljenjem stranke, te sam zagovarao reformski kurs stranke ali nažalost nisam naišao na podršku i razumijevanje. Smatram da je neophodno redefinisati kriterije koji determiniraju status članstva, te da se nađe motivirajući balans u odnosu na status i angažman u okviru stranke, a iz čega proizilazi zadovoljavanje ličnih interesa i respekt prema borbi za državu i opće interese.

Lično ne mogu nastaviti svoje djelovanje u ambijentu gdje se tim pitanjima ne pridaje adekvatna pažnja i poštovanje.

Želim Vam sve najbolje u budućim angažmanima, zaključio je on.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: