Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

OSVETA MUJKIJEVE MENTORICE
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 12. November 2019. 14:11:29
Nevjerovatan je taj "ljubavni" spoj između Mustafe Spahića i Vildane Selimbegović, spoj koji nema nikakve veze ni sa vjerom ni sa moralom, ni sa islamom ni sa muslimanima, ni sa Islamskom zajednicom i ni sa reisu-l-ulemom. Ali, ima veze sa zajedničkom idejom da se ubije ono što ima ugleda i časti kod muslimana izvan njihove uske i sebične pameti. Nikad ih niko nije vido zajedno u džamiji. Niti će ih ikad iko vidjeti, jer Vildani nema (t)ko drži kišobran, kao što je onomad držan Aleksandru Vučiću dok je ulazio u Begovu džamiji u obući. Nije tu bilo Zukorlića.


DR. MUSTAFA CERIĆ: Nikad veliki (najveći) narodni tribun, Mustafa Spahić, nije imao boljeg mentora od Vildane Selimbegović za vjeru, moral, islam, muslimane, Islamsku zajednicu, reisu-l-ulemu, kulturu i politiku. Njih dvoje pojedinačno ili u duetu upućeni su u sva pitanja, koja znaju i koja ne znaju. Oni se međusobno dopunjuju i dovikuju da ih svi čuju od Baščaršije do Marin dvora pa do Oslobođenja i nazad. Hvale jedno drugo i veličaju.
Bio sam pomislio da se mentorica Vildana Selimbegović, tj., urednička antimuslimanska politika “Oslobođenja”, odrekla svog privatnog muderrisa Mustafe Spahića - Mujkija, sociologa, politologa, marksite, hegelovca, kantovca, ahlakologa i historičara islama - plagijatora. Ali, ljubav skrojena u zajedničkom poduhvatu jača je od svega. Jača je od plagijatorske bruke, od javnog krivokletsva, od fitneluka koje može biti gore od obojstva.

Nevjerovatan je taj "ljubavni" spoj između Mustafe Spahića i Vildane Selimbegović, spoj koji nema nikakve veze ni sa vjerom ni sa moralom, ni sa islamom ni sa muslimanima, ni sa Islamskom zajednicom i ni sa reisu-l-ulemom. Ali, ima veze sa zajedničkom idejom da se ubije ono što ima ugleda i časti kod muslimana izvan njihove uske i sebične pameti. Nikad ih niko nije vido zajedno u džamiji. Niti će ih ikad iko vidjeti, jer Vildani nema (t)ko drži kišobran, kao što je onomad držan Aleksandru Vučiću dok je ulazio u Begovu džamiji u obući. Nije tu bilo Zukorlića. (Pogledaj LINK).

Razumijem Vildanu, koja je žrtvovala velikog novinara Ziju Dizdarevića, otjeravši ga iz “Oslobođenja” da bi sačuvala vezu sa malim doušnicima i klevetnicima iz Islamske zajednice, koji su joj bili i ostali pokriće za njezinu islamofobiju. Razumijem i Mustafu Spahića, kojem su, kao što su i Jezidu Prvom Muavijinom bili bliži i draži od unuka Allahovog Poslanika svi oni koji su u njega gledali kao u zlatno tele i bili u strahu od njegove vlasti. Očito, taština je jača od vjere (zajedničke sedžde), morala (zajedničkog ahlaka) i istine (zajedničkog hakka). Tužno je to, ali tako je kako je. Kad se ukrade, može se i slagati, a ako se laže, onda se može i krasti. Nije to ni po vjeri, ni po moralu, ni po ahlaku. Očito, ili muderris ahlaka u Medresi nije dobro ispredavao lekciju o laži i krađi, ili mentorica Selimbegović nije pažljivo slušala Spahićev ders iz ahlaka. Jer, da Spahić govori po ahlaku, onda bi Vildani kazao ovu istinu:

“Sa prvim izdanjem Rijaset je otkupljivao autorsko pravo autora udžbenika. Tek od 2010. god. na drugo izdanje se autoru davalo 30 posto honorara od prvog izdanja. Ne stoji priča da se Spahić odricao honorara. Za prvo izdanje je uzimao a za ostala izdanje nije imao pravo da bila šta uzima”. (Službeno objašnjenje).

Nadalje, ne mogu se prenosti plagijatna autorska prava. Drugim riječima, ne može se poklanjati ukradena stvar i time se hvaliti. Ukradeno se mora vratiti kad-tad, na Ovome ili na Drugome svijetu. To piše u islamskom ahlaku. A što se tiče pozivanja Mustafe Spahića na moju “superrecenziju”, za koju prvi put čujem, ovdje donosim cirkularno pismo s mojim potpisom, kojeg je koristila vjerskoprosvjetna služba Rijaseta za sve medresanske udžbenike. (Vidi ispod tekst cirkularnog pisma).

Nikad veliki (najveći) narodni tribun, Mustafa Spahić, nije imao boljeg mentora od Vildane Selimbegović za vjeru, moral, islam, muslimane, Islamsku zajednicu, reisu-l-ulemu, kulturu i politiku. Njih dvoje pojedinačno ili u duetu upućeni su u sva pitanja, koja znaju i koja ne znaju. Oni se međusobno dopunjuju i dovikuju da ih svi čuju od Baščaršije do Marin dvora pa do Oslobođenja i nazad. Hvale jedno drugo i veličaju.

Hvala Allahu Milostivom što me Vildana Selimbegović niti hvali niti brani. Doista bih se osjećao ružno da me ona hvali i brani. Bilo bi me stid. Jer, “Oslobođenje” nije nikad ni hvalilo ni branilo islam i muslimane. Već je uvjek bilo antiislamsko i antimuslimansko pa i onda kad brani jednog protiv drugog muslimana - protiv jednog ili drugog reisu-l-uleme. Muslimani nisu blečci!

Razmislite! Za koga je “Oslobođenje” radilo i za koga danas radi. Nažalost, Mustafa Spahić im pomaže, svjesno ili nesvjesno. Svejedno je. Time se gazi ahlak i krivotvori historija islama, tj., historija Islamske zajednice.

Ja sam ponosan na moj islam, na moje muslimane, na moju Islamsku zajednicu i na mog reisu-l-ulemu - bivšeg, sadašnjeg i budućeg. Unatoč Vildani i Mujkiju!

Napomena:
"Oslobođenju" nije dopušteno (haram je) prenositi ovaj tekst!
Ostali prilozi:
» STABILOKRATA VUČIĆ
DW.de | 22. June 2020 21:38
» POSLJEDNJI IZDISAJ
Šefka Begović-Ličina | 12. June 2020 05:56
» ONAJ KOJI NIJE SPOSOBAN DA OTKLANJA UZROKE, BIVA UGROŽEN POSLJEDICAMA!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. June 2020 17:56
» ISTRAŽIVAČ ASTRONAUTIKE
Božidar Proročić | 09. June 2020 14:39
» ZA JEDNOG SRBINA - HILJADU MUSLIMANA
Bošnjaci.Net | 06. June 2020 18:42
» PONOSNI LJUDI U BIJELOM
Mr. Milan Jovičić | 04. June 2020 18:45
» ALISIN PUT – OD BILEĆE PREKO PLAVA DO NEW YORKA
Bošnjaci.Net | 03. June 2020 15:36
» HVALA NA OBAVJEŠTENJU!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 03. June 2020 14:53
» BAJRAMSKA POSLANICA: MOM NARODU 1441/2020
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. May 2020 15:04
» ZAŠTO SU SE LOVRENOVIĆ I JERGOVIĆ ISPISALI IZ SARAJEVSKOG PEN-A?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. May 2020 00:57
» SJEDNITE, USTAŠE!
Said Šteta | 15. May 2020 18:28
» FRA MARIO KNEZOVIĆ: “MANIFEST USTAŠTVA”
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. May 2020 16:37
» BLAJBURG I POMEN NA NJEGOVE ŽRTVE U VJEČNI ZABORAV
Mr. Milan Jovičić | 14. May 2020 16:28
» HOBOTNIČKI PIPCI OD BLAJBURGA DO SARAJEVA
Mr. Milan Jovičić | 12. May 2020 16:24
» NI LUK JEO, NI LUK MIRISAO
Sefadin Korać | 11. May 2020 16:50
Ostali prilozi istog autora:
» HVALA NA OBAVJEŠTENJU!
03. June 2020 14:53
» DOVA LEJLETU-L-KADRA
19. May 2020 15:12
» VEČERAS JE LEJLETU-LBERAT
07. April 2020 15:02