Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

ASOCIJACIJA ŽENA STRANKE ZA BIH: POLOŽAJ ŽENE U BOSANSKOHERCEGOVAČKOM DRUŠTVU
Autor: B.net
Objavljeno: 21. October 2019. 18:10:19


Brčko, 19.10 2019.godine – U subotu je dom Islahijeta u Brčkom bio premali da primi sve koji su došli prisustvovati Javnoj tribini posvećenoj položaju žene u društvu. Tribinu je organizirala Stranka za BiH Brčko, odnosno, Asocijacija žena Stranke za BiH Brčko a povodom dana u oktobru koji su posvećeni ženama UN-ovim dokumentima. Ovom značajnom događaju je prisustvovao i predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić kao i predstavnici Stranke za BiH u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti tuzlanskog kantona.

Skup je otvorio domaćin skupa prim. dr. Zijad Nišić koji je uz riječi dobrodošlice, primjerima prisutne proveo kroz problem nedovoljnog učešća žene u društvenim tokovima. Nakon domaćina govorili su i drugi prisutni ističući opredjeljenje Stranke za BiH da u stranačkim tjelima na svim nivoima i u zakonodavnim i izvršnim organima delegira što veći broj žena.Predsjednik Jerlagić je istakao da je sa ženama bolje i lakše raditi i sarađivati jer su žene odgovorne i predane u vršenju povjerenih poslova.

Član Predsedništva i član Vjeća Stranke za BiH Bahrija Ribić je naglasio da se rodio na Dan žena 8. marta i da sa ženama slavi sve njihove praznike, poručujući snažnu opredjeljenost stranke da ženama ukaže visoko poštovanje i podršku.Mi u stranci ženama dajemo veliki značaj što se vidi i iz mog primjera, kazala je zastupnica Stranke za BiH u NS RS Begija Smajić. Žene su hrabre i odlučne da se bore za svoj položaj u društvu i to svakodnevno primjerima pokazuju, istakle su Samida Mehić, Enesa Lišić i Mirsada Hadžić.
Predsjednica Asocijacije žena Stranke za BiH Dragana Šarić je govorila o ženi sela ističući izazove sa kojima se susreću žene sela radeći neplaćeni posao.

Prisutne na tribini su pozdravili i ostali gosti i izrazili zahvalnost domaćinima što su kroz ovu tribinu potencirali jedno društveno pitanje – pitanju uloge žene u društvu, jer, zapostaviti ženu znači ostati bez jakog stuba i velike snage u društvenom životu.

Na kraju su domaćini zahvalili na odzivu svim prisutnima a posebno predstavnicima drugih političkih stranaka i nevladinih organizacija. Kao znak pažnje i poštovanja, svim ženama je poklonjena po jedna ruža.
Ostali prilozi:
» SANDŽAK: FORMIRAN KRIZNI ŠTAB SPP-A
B.net | 03. July 2020 16:40
Ostali prilozi istog autora: