Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

DR. KAVAZOVIĆ PRIVATNIM AUTOM KRENUO U PREZENTACIJU PROGRAMA ZA REISU-L-ULEMU
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 01. October 2019. 18:10:26


Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gacko Sadet ef. Bilalić danas je na svom Facebook nalogu imao zanimljivu objavu.

Naime, ef. Bilalić je uslikao reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH dr. Huseina ef. Kavazovića tokom posjete Mostaru kako ulazi u svoj privatni automobil.

- Ovo je naš reis, ovo je hz. Omerov primjer na djelu. Ličnim autom krenuo u kampanju... Aferim!, napisao je ef. Bilalić uz fotografije.

Ovim primjerom i postupkom reis Kavazović najbolje je potvrdio dosljednost onoga što govori. Upravo je o dosljednosti i sam govorio u izjavi za Preporod odgovarajući na pitanje o kandidaturi za drugi mandat na poziciji reisu-l-uleme.

"Islamska zajednica, odnosno oni koji je predstavljaju, ali i svi oni koji joj pripadaju, trebaju težiti da budu dosljedni vrijednostima koje zagovaraju. Ukoliko zajednica bude dosljedna u promociji dobra i suprotstavljanju zlu ona će zasigurno biti ne samo učesnik nego i promotor, kako ste rekli, kvalitativnih promjena u društvu. Osnovni je kur'anski postulat da se «ne govori ono što se ne radi», poručio je reisu-l-ulema Kavazović i dodao:

- "Zato nam valja raditi na tome da zajednica prije svega u svome radu primijeni vrijednosti koje zagovara u društvu, od solidarnosti, brige o slabijima, transparentnosti i otvorenosti. Naše procedure, naši programi i naše aktivnosti trebaju odražavati te islamske vrijednosti po kojima želimo biti prepoznatljivi u društvu".Ostali prilozi:
» MAČAK SE VRAĆA U MEDIJE
Eset Muračević | 04. June 2020 13:08
Ostali prilozi istog autora: