Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

MUFTIJA PROF. DR. DUDIĆ I DIREKTOR SANDŽAK TV MR. FETIĆ POSJETILI PREDSTAVNIKE BIG - STRANKE
Autor: B.net
Objavljeno: 16. September 2019. 16:09:17
Muftija prof. dr. Dudić izrazio je zadovoljstvo da su i Bošnjaci postali dio poznate BIG stranke i da su shvatili koliko je bitno biti politički angažiran i aktivan u zemlji u kojoj žive, te dao punu podršku u daljem radu stranke.


Zamjenik predsjednika stranke BIG Ismet Misirlioglu i potpresjednik Nihat Bećirović imali su čast 15.09.2019 godine u Berlinu ugostiti predsjednika Islamske zajednice u Srbiji muftiju prof. dr. Mevluda Dudića i direktora Sandžak televizije mr. Salahudina Fetića. Poslije informativnog razgovora o rezultatima na izborima za Evropski parlament 2019. godine kao i rada stranke BIG u Njemačkoj, muftija prof. dr. Dudić pohvalio je činjenicu da je stranka BIG uspijela pokrenuti 70.000 glasača da joj daju glas, a time i punomoć da bude njihov politički zastupnik i glasnogovornik.

Veoma je bitno za građane sa migracionom pozadinom i sve muslimane u Njemačkoj da imaju svog političkog glasnogovornika i predstavnika kako bi osigurali ljepšu i sigurniju budućnost naše djece i generacija koje dolaze. Važno je da uzmemo učeće u kreaciji našeg javnog i kulturnog života u Njemačkoj kao i borbi protiv asimilacije. Muftija prof. dr. Dudić izrazio je zadovoljstvo da su i Bošnjaci postali dio poznate BIG stranke i da su shvatili koliko je bitno biti politički angažiran i aktivan u zemlji u kojoj žive, te dao punu podršku u daljem radu stranke. Predstavnicima BIG stranke je veoma važna podrška i posjeta uvaženog muftije prof. dr. Mevluda Dudića i mr. Salahudin Fetića, te su izrazili nadu za uspješnom saradnjom stranke i u budućnosti. (N. B.)
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: