Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SVJETLO DANA
U LINDAU OREDSTAVLJENA IDEJA "ONE" MR. MIRNESA KOVAČA
Autor: B.net
Objavljeno: 23. August 2019. 14:08:54


U četvrtak, 22.08. 2019. u Lindau, Njemačka, u okviru desete Skupštine "Religije za mir", ideja "ONE" mr. Mirnesa Kovača je obasjala dan i osvjetlala obraz našoj Bosni. Predstavljena je Mirnesova ideja "ONE" pod motom: "Svjetlo zajedničko svima", ("The Light Common to Everyone") u okviru programa: "Globalna galerija - osposobljavanje za akciju" ("The Global Gallery - the Equipping for Action").

Dakle, ideju "ONE" osmislio je naš bosanski novinar i globalni aktivista Mirnes Kovač, ideju koju su režirali Srbijanska agencija "New Moment New Ideas Company i Y&R Dubai uz sponzorstvo bosanskog Međureligijskog vijeća.Zbog svoje orginalnosti i pozitivne provokativnosti Mirnesova ideja je 2017. god. osvojila pet lavova i jedanog zlatbog lava u Kanu (Cannes). To je, zasigurno, veliko priznanje ne samo za Mirnesa Kovača, već za Bosnu, Islamsku zajednicu i, dakako, Međureligijsko vijeće Bosne i Hercegovini.

Jučer u Lindau posjetitelji su s pažnjom i divljenjem obilazili i analaizirali plakat "ONE", interesirajući se kako mogu doći do kopije da to šire u svojim zemljama u okviru vjerskih i kulturnih manifestacija.Jedan od sudionika ove manifestacije Reisu-l-ulema (1993 - 2012) dr. Mustafa Cerić kaže:

- Bio sma ponosan na našeg Mirnesa Kovača, na našu Islamsku zajednicu, na "Preporod" i na Međurleigijsko vijeće Bosne i Hercegovine. Pokazali smo jučer u Lindau cijelome svijetu da umijemo pozitivno misliti i pozitivno djelovati na putu promocije mira i razumijevaja među svim ljudima i narodima dobre volje.

Nadam se da će Mirnes Kovač nastaviti sa novim kreacijama, a mi da ćemo ga u tome podržavati. Jer, Mirnes to zaslužuje. Drago mi je što vam mogu pokazaiti i nekoliko slika da osjetite jučerišnju atmosferu u Lindau, gdje su naša zemlja i naš narod predstavljeni u najboljem svjetlu, naglasio je dr. Cerić.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: