Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

BREGOVIĆEVA TROPRSTA PISMA
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 17. August 2019. 02:08:06

Koncert Gorana Bregovića, pod nazivom „Tri pisma iz Sarajeva“, koji bi se trebao održati 24.8.2019.godine na Bijeloj tabiji u Sarajevu, iznad Šehidskog mezarja Kovači, branioca koji su svoje živote položili u odbrani Sarajeva, klasični je udar na svijest Bošnjaka, izdaja najuzvišenijih ciljeva časne odbrambeno-oslobodilačke borbe Armije R BiH, gaženje emaneta šehida i poginulih boraca, ismijavanje žrtava genocida, kao i udar na interpretaciju istine o agresiji i genocidu.


ELMEDINA MUFTIĆ: Trebate znati i to da je još 1992.godine u svijet iz Sarajeva otišlo samo jedno pismo, da se u svijet iz BiH više nikad neće pisati tri pisma, a u tom jednom i jedinom pismu su građani R BiH, svijetu poručili da je istina samo jedna, da nikad i nigdje ne mogu postojati tri istine, da je BiH jedinstvena, da nikad neće biti od tri dijela, da se u Bosni i tri zvuka sa bogomolja spajaju u jednu simfoniju koja veliča JEDNOG BOGA. Pismo iz Sarajeva i Bosne su napisali i u svijet poslali njezini najbolji sinovi i kćeri, oni koji su njen suverenitet, integritet i državnost branili i odbranili svojim životima, koji su udarili trajni pečat jednom pismu koje će Svijet do Sudnjega dana čitati, a poslano je iz Bosne, napisano na jasnom BOSANSKOM jeziku.
U krucijalnom trenutku kad je sa svih strana napadnuta istina o agresiji i genocidu, koji su izvršeni od strane Srbije i Crne Gore na R BiH i Bošnjake, kao i UZP i agresiji izvršenoj od strane R Hrvatske i njihovih satelita, također na R BiH i Bošnjake, praviti narodno veselje, čiji cilj je nedvojbeno jasan svakom razumom obdarenom Bošnjaku, slobodno se može nazvati autogenocidom, saučesništvom u porobljavanju uma vlastitom narodu, obmani svijesti o onome što je bilo, kako bi što brže zaboravili prošlost, a samim time bili osuđeni na novi genocid koji bi vodio u nestanak.

Naime, nije prvi put da se u postagresijskom vaktu u BiH, odnosno onom dijelu gdje su Bošnjaci u većini ugošćavaju dojučerašnji saradnici sa agresorom, da im se prostiru crveni ćilimi dobrodošlice, da Bošnjak snishodljivo povija kičmu pred provođenjem Memoranduma SANU-a, koji se ogleda i u porobljavanju uma Bošnjaka, skretanjem pažnje sa istine, manipulacijom sa narodnim masama u vidu održavanja koncerata onih koji su u vrijeme agresije podržavali Karadžića.

Koncert Gorana Bregovića, pod nazivom „Tri pisma iz Sarajeva“, koji bi se trebao održati 24.8.2019.godine na Bijeloj tabiji u Sarajevu, iznad Šehidskog mezarja Kovači, branioca koji su svoje živote položili u odbrani Sarajeva, klasični je udar na svijest Bošnjaka, izdaja najuzvišenijih ciljeva časne odbrambeno-oslobodilačke borbe Armije R BiH, gaženje emaneta šehida i poginulih boraca, ismijavanje žrtava genocida, kao i udar na interpretaciju istine o agresiji i genocidu.

Trebalo bi da nam Goran i slični njemu nisu bitni, jer on i slični njemu su već davno sve sami o sebi rekli onog trenutka kad su izdali svoju domovinu R BiH, kad su otišli u agresorsku zemlju, kad su stali na stranu velikosrpskih zločinca Miloševića, Karadžića..., ali me zanima i bitno mi je mentalno i moralno stanje Bošnjaka koji su se stavili na stranu organizacije ovog koncerta, sramote za sve one koji se bore da istina o agresiji i genocidu pobijedi sve nasrtaje kojima je izložena.

Pitam ih, imate li vi obraza? Jeste li vi svjesni da ovakvim potezima postajete sluge SANU-a, direktni izvršioci provođenja Memoranduma Sanu-a? Čime je to Bregović zadužio ovu državu? Gdje je bio za vrijeme agresije? Znate li vi da ovim direktno gazite po krvi šehida – žrtava genocida? Vama očito ništa ne znači, što je Bregoviću „naša stvar“ bila agresija i genocid, a Karadžić prijatelj. Ne znači vam ništa ni to što je Goran prezirao Aliju, što govori da je prezirao opstanak Bosne i Bošnjaka. Nije vam bitno što za Bregovića agresija na R BiH, nije bio njegov rat, što i danas izjednačava strane, što nikad niti jednom riječju nije kazao da mu je žao, zbog toliko žrtava. Za sve Goranove izdaje odlučili ste ga nagraditi time što ćete mu organizirati koncert, na kojem će se Bošnjaci poniziti po ko zna koji put, i to ćete ga još dovesti ponad Kovača, da šehidima pokažete kako im izdadoste emenet. Imate li vi osjećaj koliko ste dno dotakli, kad vam je postalo svejedno ko vam po ćilimu bosanskome gazi, kad vam je normalno da vam štovalac lika i djela Karadžića pjeva iznad Kovača u srcu Bašćaršije, a znamo šta je djelo Karadžića, agresija i genocid? Svejedno vam je i to što vam je Goran prijatelj sa jednim od najvećih dušmana Bosne, Dodikom, jer za vas očito ne važi da je prijatelj našeg dušmana i naš neprijatelj. Vama je do zabave, a pola nam države okupirano, u pola države su nam ugrožena osnovna ljudska prava, pravo na jezik – a vi bi da iz Sarajeva šaljete tri pisma. Al` to se vas ne tiče, vama je populizam bitniji od istine, od pravde, od prava žrtava, od svetosti krvi šehida. Ne živite vi realan trenutak, vi živite za aplauz, za to da se dopadnete onima koji vas preziru. Pokušavate zavrijediti poštovanje kod onih koji vas nikada nisu, niti će vas ikada poštovati. Možete vi Bregoviću napraviti hiljadu koncerata, vi ste za njega opet niko i ništa, oni koje je Karadžić trebao da istrijebi.

Trebate znati i to da je još 1992. godine u svijet iz Sarajeva otišlo samo jedno pismo, da se u svijet iz BiH više nikad neće pisati tri pisma, a u tom jednom i jedinom pismu su građani R BiH, svijetu poručili da je istina samo jedna, da nikad i nigdje ne mogu postojati tri istine, da je BiH jedinstvena, da nikad neće biti od tri dijela, da se u Bosni i tri zvuka sa bogomolja spajaju u jednu simfoniju koja veliča JEDNOG BOGA. Pismo iz Sarajeva i Bosne su napisali i u svijet poslali njezini najbolji sinovi i kćeri, oni koji su njen suverenitet, integritet i državnost branili i odbranili svojim životima, koji su udarili trajni pečat jednom pismu koje će Svijet do Sudnjega dana čitati, a poslano je iz Bosne, napisano na jasnom BOSANSKOM jeziku.

Ta tri pisma kojima Bregović provodi plan SANU-a slobodno okačite mačku o rep, jer to trojstvo u Bosni ne prolazi, slomljeno je još `95. godine kada su na traktorima bili spremni za kapitulaciju, pa ih je spasila licemjerna međunarodna zajednica od poraza. Ta tri Goranova pisma svakodnevno svojim antidržavnim djelovanjem ispisuju Dodik i Čović, i pokušavaju ih poslati u svijet, kao dokaz da je Bosna nemoguća država.

Mi smo davno podigli naša pera i mastilo se osušilo. Mi smo zapisali šta zapisano biti mora. A zapisano je da Bošnjak više nikad neće zaboraviti genocid i agresiju. Da nećemo zaboraviti imena onih koji su nas ubijali. Da više nikad sluge agresora iz Sarajeva neće slati pisma obmane u svijet. Zapisano je da je istina jedna. Da je Alija Izetbegović prvi predsjednik R BiH, i da je „Alijino Sarajevo“ pokazalo čast i dostojanstvo, da u „Alijinom Sarajevu“ i danas ponosno stoje sve četiri bogomolje... Zapisali smo mi, kako umjesto nas ne bi pisali Gorani, jer kad god su nam Gorani zapisivali historiju i umjesto nas pisali pisma u Svijet, mi smo završavali u masovnim grobnicama.

Znam da spriječiti koncert ne mogu. Ali ću kao mrav pokazati na čijoj sam strani. Svjesna da kad bude dan sveopćeg proživljenja i polaganja računa svijetla ću obraza stati pred naše šehide i reći im da vas nisam mogla spriječiti da izdate emanet, ali sam podigla svoj glas i opomenula vas da to što činite nikako ne valja, i opet to što činite nikako ne valja, i opet to što činite nikako ne valja.

Tri pisma, tri prsta, tri entiteta, od tri mi je muka... u JEDNOM je spas. Jedan je BOG. Jedna i jedinstvena je BOSNA. Jedna je ISTINA.

Tri je izdaja....Ostali prilozi:
» NEMOJ NAS GURATI U ZAGRLJAJ NEGATORA GENOCIDA
Elmedina Muftić | 22. June 2021 19:40
» GRANICE LJUDSKE MOĆI SE STALNO POMJERAJU
Aziz Hurem | 21. June 2021 18:30
» DRUGO OTVORENO PISMO SRPSKOM PATRIJARHU PORFIRIJU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 21. June 2021 14:51
» VELIKOSRPSTVO JE KANCEROGENA BOLEST
Sead Zubanović | 17. June 2021 13:04
» FERIDA OSMANOVIĆ I JOSEPH BIDEN
Envera Selimović | 14. June 2021 16:58
» NJEMU, DARKU TANASKOVIĆU, NI IVO ANDRIĆ NIJE NEVIN OD GENOCIDA U BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. June 2021 16:30
» TRI BOSANSKA PRAVCA DJELOVANJA NAKON PRESUDE MLADIĆU
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 11. June 2021 03:04
» NASLIJEĐE PRESUĐENOG POGLAVICE
Mesud A. Ramić | 11. June 2021 03:02
» MLADIĆ I KARADŽIĆ SU PRESUĐENI NA DŽIVOTNI ZATVOR, A ŠTA JE SA RS?
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 08. June 2021 20:18
» ZLOČINI BEZ KAZNI
Velija Murić | 08. June 2021 03:08
» PREDNOSTI DIJALOGA
Mesud A. Ramić | 07. June 2021 20:13
» KO NEMA OBRAZA, ON JE BEZOBRAZAN
Sead Zubanović | 04. June 2021 15:03
» PROPUŠISMO!
Esmin Frljučkaj | 03. June 2021 00:53
» USVAJANJE REZOLUCIJE O SREBRENICI – NAŠA NUŽNOST
Nebojša Mrvaljević | 02. June 2021 20:27
Ostali prilozi istog autora:
» BOSNA SE VOLI BEZ INTERESA
29. May 2021 15:07
» PONAVLJANJE IZDAJNIKA
18. March 2021 17:22
» VUČIĆEVE VAKCINE
02. March 2021 22:39
» ZAPIS O DANU NEZAVISNOSTI RBIH
28. February 2021 14:55
» OKREĆE SE FILM ŽIVOTA
27. December 2020 02:28
» URBANA FINA GRADSKA RAJA
23. December 2020 16:22
» TEŠKO JE BITI "BAKIR”
06. December 2020 17:24
» PORUKA POBJEDE I PORAZA
24. November 2020 14:31
» BOŠNJAČKI PUT DO SLOBODE
14. October 2020 15:39