Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Novi Pazar - Tutin
NEDŽIB I EDIN VUČELJ U SANDŽAKU: KNJIGE, STIHOVI, USPJESI, NAGRADE I DAR
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 03. July 2019. 20:07:51

Sa književe večeri u Novom Pazaru


Član Društva pisaca Bosne i Hercegovine, književnik, Nedžib Vučelj, boravio je ovih dana u Tutinu i Novom Pazaru, kojom prilikom mu je gradska biblioteka „Dr. Ejup Mušović“ iz Tutina u Domu kulture organizirala književno veče, gdje se Vučelj ljubiteljima poezije predstavio zavičajnom i domoljubivom poezijom.


Zadovoljna publika


NOVI PAZAR: Nedžib Vučelj održao je književno veče i u Novom Pazaru pod nazivom „Zavičaju na dar“. Uz Nedžiba Vučelja u Tutinu su se predstavili i zavičajni pisci: Hajro Ikić, Hodo Katal i Albina Pramenković, dok su se u Novom Pazaru uz Nedžiba svojom zavičajnom poezijom predstavili: Hajro Ikić, Elma Selimi i Izeta Radetinac. Osim autora, Nedžibove stihove recitirali su Enes Nikšić, Sumeja Hajrović i Edin Vučelj.
Nedžibovi vezeni stihovi
Enes Nikšić, autor Antologije poezije i proze izabranih sandžačkih pisaca, gdje je uvrštena i poezija i proza Nedžiba Vučelja, uručio je antologiju istom.

Nedžib Vučelj je iz svoje kućne biblioteke i biblioteke Bošnjačke nacionalne zajednice za grad Zagreb i zagrebačku županiju, darovao određeni opus knjiga biblioteci Osnovne škole u Delimeđu, Centru za bošnjačke studije u Tutinu i profesoru Senadu ef. Hajroviću za džemat Zemun grad, a biblioteci u Novom Pazaru darovao je svoje haiku stihove o Novom Pazaru, koje je na čohi izvezao poznati dizajner Smajo Dolovac.

TUTIN: Predsjednik opštine Tutin, Kenan Hot, ugostio je u svom kabinetu ovogodišnjeg državnog prvaka Bosne i Hercegovine u taekwon-dou, te balkanskog i evropskog kup prvaka, kao i trostrukog svjetskog kup prvaka u kick boksu, Edina Vučelja iz Bužima.


Knjieževna večer u Tutinu


PRIZNANJE ZA ŠAMPIONA EDINA: Predsjednik opštine, Kenan Hot, uručio je Edinu Vučelju priznanje za postignute rezultate u sportu i tom prilikom istakao da mu je drago ugostiti jednog tako velikog sportistu, čiji su korjeni po očevoj liniji iz Tutina.

Edin Vučelj zahvalio se na gostoprimstvu i dodjeli priznanja, i istakao da je optimista za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Sarajevu i Antaliji, te da očekuje podršku iz Bosne i Hercegovine i Sandžaka.


SVJETSKI SPORTSKI USPJEH: Predsjednik općine Tutin dodijelio priznanje šampionu Edinu Vučelju


Tokom književnih susreta u Tutinu i Novom Pazaru, Nedžib Vučelj je u ime udruženja „Riječi sa Une“ pozvao sandžačke pisce da dođu u Krajinu na septembarske jesenje poetske susrete.


Na svečanom prijemu u Tutinu

U društvu prijateljaOdlični recitatori: Edin Vučelj i Sumeja Hajrović

Knjige na darOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» KNJIŽEVNI ZLOČIN
09. August 2020 18:20