Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

SIKTER OD BOSNE I BOŠNJAKA
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 29. May 2019. 13:05:25

ELMEDINA MUFTIĆ: Prestanite više terorisati Bošnjake, jer mi se nikome pradvati nećemo. Ne traba nam ničija dozvola da budemo to što jesmo, plemeniti Bošnjaci potomci dobrih Bošnjana, koji se imaju čime ponositi i čija nacionalna historija nije pisana krvlju drugih naroda, nego toplinom naših vrijednosti.


Rat je najbolja prilika da ljudi pokažu svoje pravo lice. Mi u Bosni smo imali tu nesreću da baš ratom vidimo prava lica naših komšija, i da pokažemo svoje lice. I maske su pale. Poslije genocida, zločina protiv čovječnosti, 40.000 silovanih Bošnjakinja, hiljade masovnih grobnica, stotine logora smrti, urbicida, etničkog čišćenja – generalno GENOCIDA, ali i svega ostalog što su Srbi i Hrvati u vremenu agresije na R BiH vršili nad Bošnjacima, kome mi treba da dokazujemo da bilo šta?! Predsjednik Alija Izetbegović je rekao: "Srušena Ferhadija u Banja Luci i sačuvana Saborna crkva u Sarajevu, govori sve o njima i nama".

Svima onima koji od Bošnjaka očekuju neke nove dokaze čovječnosti i civilizacijskih vrijednosti, koji očekuju da Bošnjaci umru za multietničnost i multikulturalnost Bosne, poručujem:

Stranice historije, kao i stranice Presuda Međunarodnog suda za ratne zločine, Međunarodnog suda pravde, Rezolucije donesene u Evropskom parlamentu, Američkom kongresu, u parlamentima velikih svjetskih sila, dokazuju sve, ko je ko u Bosni.

Bošnjaci su u vremenu agresije dokazali da su civiliziran narod sa dubokim osjećajem za čovjekoljublje, pravdu, bogatstvo različitosti, multikulturu, multietničnost. Dok su Srbi i Hrvati dokazali suprotno. Bošnjaci ni danas kao ni jučer nemaju nikakav vjekovni plan da biološki unište druge narode, kao što ova dva naroda imaju plan da biološki unište Bošnjake. Bošnjaci nisu posegli za osvetom ni u trenutku kad su nam pred očima očeva silovali dvanaestogodišnje djevojčice, kad su pred očima majki ubijali po šest sinova, kad su nam porušili preko 600 džamija, mi smo ostali odani principima čovječnosti, i nismo ubijali, silovali, rušili. Čuvali smo i sačuvali obraz čovječanstvu, iako je svijet nijemo gledao kako u tišini njihovog licemjerstva nestajemo.

Danas, 24 godine poslije agresije na R BiH, samo se od Bošnjaka traźe neki dokazi suźivota. Ma, sikter više! Šta hoćete više od nas? Šta očekujete, da vam se izvinemo što smo se uspjeli odbraniti? Možda bi trebali svi da obolimo od stockolmskog sindroma, da se zaljubimo u naše zločince? Da vam napišemo spomenicu, što ste nas ubijali? Možda očekujete da polegnemo po zemlji da gazite po nama, kako ne bi obuću isprljali? Svi vi koji mislite da je opstanak Bosne zasnovan na podaničkom odnosu Bošnjaka, sikter! Bosna je neuništiva kategorija, koja opstaje na Allahovoj odredbi i na spremnosti Bošnjaka da za ovaj grumen zemlje umru. Idite vi u Banja Luku i Mostar i tamo se prvo izborite za minimum prava za Bošnjake, uradite toliko da se Bošnjaci u Banja Luci i Mostaru osjećaju ovako "diskriminisano" kako se osjećaju Srbi i Hrvati u Sarajevu, i ništa nam više ne treba.

Sikter više s tim analizama svake riječi koja izađe iz usta Bošnjaka, a gluhi ste na genocidne izjave srpskog naroda, na veličanje zločina hrvatskog naroda.

Prestanite više terorisati Bošnjake, jer mi se nikome pradvati nećemo. Ne treba nam ničija dozvola da budemo to što jesmo, plemeniti Bošnjaci, potomci dobrih Bošnjana, koji se imaju čime ponositi i čija nacionalna historija nije pisana krvlju drugih naroda, nego toplinom naših vrijednosti.

Bošnjaci su naučili lekciju koju nam je u emanet Alija Izetbegović ostavio, više ne odgajamo mirne i poslušne, nego hrabre i buntovne.

Bošnjaci nisu niti će posegnuti sa osvetom, ali će zato posegnuti za oprezom.

Bošnjak ne smije dozvoliti da ga iz iste rupe dva puta zmija ujede; Bošnjake je iz iste rupe 11 puta ista guja ujedala.
Zato smo oprezni, zato i na darove gledamo kao na Trojanskog konja.

I još jednom, mi se nikome ni za šta dokazivat nećemo, vakat je da se nama počnu dokazivati, izvinjavati. Hiljade godina zatvorske kazne za izvršeni genocid i zločine govore ko je u ovoj državi zločinac, a ko je čiste savjesti.

"Velikim se Bogom kunemo da robovi biti nećemo!" (A. I.)Ostali prilozi:
» GORSKI VIJENAC I BERANSKI GRAFITI
Šemso Agović | 11. August 2020 16:24
» ŽELJKOVA ŽELJA
Said Šteta | 11. August 2020 16:14
» MOSTAR VAS ZOVE!
Mr. Milan Jovičić | 10. August 2020 21:42
» BOŠNJAČKA DIJASPORA JE NEPROCJENJIV POTENCIJAL
Aziz Hurem | 10. August 2020 18:04
» MEŠA, MEŠIZAM I MEŠISTI
Sead Zubanović | 08. August 2020 03:31
» JEDNOVJEKOVNI PUT HASANA PARIPOVIĆA, VRHUNSKOG INTELEKTUALCA U SJENI
Mr. sci. Džavid Begović | 07. August 2020 15:35
» HOMOSEKSUALIZAM – NOVA GLOBALNA IDEOLOGIJA, ALI I STRATEGIJA
Amir Telibećirović | 07. August 2020 15:08
» ME'O I MAGNUM - NOVOPAZARSKI JAHAČI APOKALIPSE
Nevzad Kurtagić | 06. August 2020 20:28
» OKO BOSNE ZLOKOBNI DUHOVI: MILANOVIĆ K’O DODIK, VUČIĆ K’O TUĐMAN
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 06. August 2020 20:27
» LEGITMIRANJE UDRUŽENOG ZLOČINAČKOG PODUHVATA
Armin Čusto, dipl.iur. | 05. August 2020 16:42
» HRVATSKA: POHVALA ZLOČINU U BESPUĆU POVJESNE GLUPOSTI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 04. August 2020 14:44
» PRIDORSKA KAPETANIJA
Samir Hadzalić | 02. August 2020 23:28
» OD DODIKOVA ARLAUKANJA DO MIJAUKANJA
Zijad Bećirević | 02. August 2020 18:31
» DA LI JE SKUPŠTINA RS-A DODIKOVA MOČVARA SA ŽABCIMA?
Mr. Milan Jovičić | 02. August 2020 15:05
» BAJRAM DOĐE NE MIRIŠU AVLIJE
Aziz Hurem | 30. July 2020 17:23
» LJUDSKOST MJERENA PRINCIPOM SLOBODE, AKCENAT DOKTRINE ISLAMA
Msc. Sumeja Smailagić | 28. July 2020 17:39
» ZAŠTO JE SULTAN MEHMED FATIH PRETVORIO AJA SOFIJU U DŽAMIJU
Dr. hfz. Safvet Halilović | 28. July 2020 15:29
Ostali prilozi istog autora:
» STUPNI DO - UZP POMRAČENOG UMA
21. October 2019 00:35
» NEĆEMO VAS NI PITATI!!!
19. September 2019 15:21
» KIDISANJE NA BOŠNJAKE
23. August 2019 18:41