Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

LUDAČKA POLITIKA ILI ZRIKAVI PROFESOR - ANALITIČAR
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 15. May 2019. 23:05:32

DR. MUSTAFA CERIĆ
To da je Darko Tanasković, kao sluga Miloševićko-Dodikove politike, opsjednut Bosnom nije vijest. Rekao bih mnogo više nego što je bio onomad opsjednut islamskim fundamentalizmom. Očito, islam nije više u fokusu Tanaskovićevog zanimanja, jer sadašnji događaji u islamu i oko islama nadilaze njegove intelektualne mogućnosti i njegove civilizacijske domete.

Tanasković je trenutno zauokupljen srpskom plemenskom ili tribijalnom politikom (preporučujem mu da pročita knjigu od Amy Chua, "Political Tribes" pa da shvati o čemu govirim), politikom koja se najglasnije očituje u liku i djelu Milorada Dodika, u kojeg je Tanasković ludo zaljubljen i zato ga podržava u svemu što govori i radi.

Tanasković je posebno impresioniran Dodikovim (malo srpsko plemenskim, malo državno bosanskim) posjetama papi Franji i predsjedniku Turske Tajjipu Erdoganu. On je toliko omagijan Dodikovom genijalnošću da mu je jako zasmetalo što ugledni i moćni bosanski novinar Senad Hadžifejzović nije našao ni jednu lijepu riječ o Dodiku u razgovoru sa uglednim Bosancem i intelektualcem Zijadom Bećirevićem, koji prati politiku na Balkanu i daje svoje prilično tačne ocjene i procjene o prošlim, sadašnjim i budućim političkim događajima.

A mogao je Senad, kao i Zijad, kazati da je Dodik hiperaktivan, da svaki dan ponešto ludu izjavi za srpsku stvar, da prkosi svima, da ne može da spava od muke što bosanska država postoji i funkcionira - mogao je Senad, kao i Zijad, pohvaliti Dodika da govori otvoreno, ali su mu zbog njegove bahatosti uglavnom svugdje vrata zatvorena. Tek mu je papa Franja otvorio vrata na srpsko-pravoslavni veliki petak kako bi mu uručio "Povelju o ljudskom bratstvu", koju je potpisao zajedno s muslimanskim Šejh Al-Azaharom ne bi li se Dodik makar malo uhavizao i vratio normalnoj ljudskoj komunikaciji u Bosni.

Pozvao je Dodika i predsjednik Turske Tajjip Erdogan da dođe kod njega kako bi merhabio turske askere i kako bi shvati gdje živi, na brdovitom Balkanu, u neosvojivoj Bosni od Kulina bana do naših dana.


Opsjednut je Tansković Bosnom, jer ne može da prihvati da bosanska država još uvjek "preživljava" nakon što joj je bilo presuđeno u Beogradu da je više nema, a što Dodik neprestano ponavlja, ali ga niko ne čuje, jer mu se grlo suši dok to izgovara.
Ali, Dodik zato ima svog stručnjaka za reviziju istine o srpskom Genocidu nad Sarajevom. Ima Dodik svog Tanskovića, koji nema više šta da radi u Beogradu, jer ga niko ne primjećuje, pa je našao sebi posla da poput jahača apokalipse popiše mrtve, ali i one živi u Bošnjaka, koji su krivi zato što su živi.


Opsjednut je Tansković Bosnom, jer ne može da prihvati da bosanska država još uvjek "preživljava" nakon što joj je bilo presuđeno u Beogradu da je više nema, a što Dodik neprestano ponavlja, ali ga niko ne čuje, jer mu se grlo suši dok to izgovara.

Ali, Dodik zato ima svog stručnjaka za reviziju istine o srpskom Genocidu nad Sarajevom. Ima Dodik svog Tanskovića, koji nema više šta da radi u Beogradu, jer ga niko ne primjećuje, pa je našao sebi posla da poput jahača apokalipse popiše mrtve, ali i one živi u Bošnjaka, koji su krivi zato što su živi. Krivi su bosanski generali što su branili Bosnu, a srpski hajduci, koji su je ubijali treba da im Bosna otvori svoje srce ljubavi i poštovanja. Jer, nije dovoljno biti lud, već treba biti i bezobrazan kao što je Tanasković pa Bosni moralizirati kako bi bilo poželjno "čuti drugačije mišljenje", poput mišljenja Vučića i Dodika, koji svojataju Bosnu zato što su nemoćni da se nose s Kosovom.

Opsjednut je Tansković Bosnom zatao što ne može da shvati da je Ferhat-pašina džamija u Banjoj Luci obnovljena, kao i Aladža džamija u Foči. A bilo je sve gotovo i sa Ferhadijom i sa Aladžom, kao i sa ostalim džamijama u Bosni - sve su bile porušene i sravljene sa zemljom. Pogledaj ovaj link-video i sve će ti biti jasno.


Klikom na sliku obavezno poslušajte svjedočenje Radića, gradonačelnika Banja Luke u vrijeme srpsko-crnogorske agresije na BiH i rušenja Ferhad pašine i drugih džamija


Ova priča koju priča Radić, načelnik Banja Luke u ratnom "mirnoj" Banjoj Luci nije doprlo do ušiju Tanaskovića, jer on nema ni uši, ni srce za to. Oni ima uši i srce samo za Dodika, koji ga magija svojom pričom kako je Bosna nemoguća.

Oh kako je slatka Luciferova laž i obmana. Istina je gorka, ali vječna. A laž je slatka, ali prolazna.

Nije srpska politika luda, jer je to abolira od odgovornosti. Srpska politika je bezobrazna, ali je to ne abolira od odgovornosti.

Dakako, u pravu je Zijad Bećirević, ovdje gdje ima SAD-e bit će mira, a tamo gdje se miješa Srbija, može biti rata. O tome Milorad Dodik svaki dan priča - "svi Srbi u jednoj državi". To ne vidi samo onaj koji nema očiju, i ne čuje samo onaj koji nema ušiju. Bosna, za razliku od prijašnjih vremena, ima i oči i uše. I zato Bosna sve vidi i sve čuje. Zato, Tanskoviću, za produktivnu političku misao nije dovoljno razumjeti, valja ponešto i priznati - Genocid nad Bošnjacima u Bosni.

Pročitajte link ispod da shvatite kakvi su nam ljudi u okruženju: Танасковић: Шизофрена политика или разроки коментатор?Ostali prilozi:
» ŠTA I KAKO SA ALUMINIJEM?
Mr. Milan Jovičić | 15. July 2019 13:33
» BOSNA JE JOŠ UVJEK U RALJAMA SRPSKE POLITIKE!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. July 2019 16:39
» POSJETA NANI FATI ORLOVIĆ U KONJEVIĆ POLJU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. July 2019 17:40
» ALUMINIJ, NEOBIČNA FIRMA, SA OBIČNIM PADOM?
Mr. Milan Jovičić | 12. July 2019 17:36
» ZAŠTO RS NIJE KAŽNJENA NAKON PRESUDA ZA GENOCID
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 11. July 2019 16:26
» JEDNOM DOBROM BOŠNJANINU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. July 2019 19:05
» ILIJAZ PILAV - LJAKAR KOJI JE POBIJEDIO NEMOGUĆE
Elmedina Muftić | 10. July 2019 18:17
» SAMRTNIČKI ROPAC HERCEGOVAČKOG GIGANTA
Zijad Bećirević | 07. July 2019 16:34
» GENOCID I URBICID
Mr. Milan Jovičić | 07. July 2019 15:57
» GENOCID NAD BOŠNJACIMA U SREBRENICI I PRIJEDORU - DANI VELIKE POUKE I OPOMENE
Dr. Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema | 05. July 2019 16:03
» PORAZ POLITIKA NA TLU BOSNE I HERCEGOVINE
Mr. Mehmed Čaušević | 02. July 2019 17:37
» DUHOVI IZ „ALUMINIJSKE“ MOSTARSKE KUTIJE
Mr. Milan Jovičić | 02. July 2019 17:08
» NEZRELI ZA PARIZ
Albinot Maloku | 28. June 2019 15:54
» MOSTAR 11 GODINA BEZ IZBORA, TO NIJE NORMALNO!
Matthew Field, British Ambassador to BiH | 26. June 2019 21:14
» LAŽIMO SE, LAŽIMO I BUDIMO, ZA DOM SPREMNI
Mr. Milan Jovičić | 25. June 2019 17:18
» JEDNOM SRPSKOM NEGATORU GENOCIDA PRVO PISMO
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. June 2019 13:15
» PROKLETSTVO MUSLIMANA
Šerif Ajradinoski | 21. June 2019 16:50
» BOŠNJAČKO SPAŠAVANJE REDOVA RAJANA
Dr. Harun Hadžić | 20. June 2019 16:57
Ostali prilozi istog autora:
» JEDNOM DOBROM BOŠNJANINU
10. July 2019 19:05