Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Sahovici 1924. godine
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

PATRIOTI BOSNE NEĆE DOZVOLITI DA IM VUČIĆ I DODIK ZVECKAJU ORUŽJEM
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 22. April 2019. 16:04:25

Svaki građanin BiH, patriota dužan je stati na put velikosrpskoj politici Aleksandra Vučića oličenoj u Miloradu Dodiku i njegovoj bratiji iz genocidne tvorevine. Niko od nas nije pošteđen odgovornosti, za odbranu suvereniteta, integriteta i stabilnosti BiH. Velika je cijena plaćena za opstanak ove države da bi danas bilo ko od nas imao pravo reći da ga se ne tiče.


ELMEDINA MUFTIĆ: Zločinačka bratijo, nije više Bošnjak naivan, možda tako izgleda, ali nije! Doduše mogli ste to vidjeti i u vremenu agresije, kad nas goloruke niste mogli uništiti, a otimanjem oružja JNA i cjelukupnog kadra bili ste četvrta vojna snaga u Evropi. Niste nas mogli uništiti ni udruživanjem sa Tuđmanovim i Bobanovim Hrvatima i izdajnikom Fikretom Abdićem, sve vas smo pobijedili, mi goloruki, oružjem koje smo u bitkama oteli od vas. Sjetite se „junačine“ da vam je „junački obraz“ u blato uvaljan spasila međunarodna zajednica, kad je časnu Armije R BiH zaustavila pred Banja Lukom, a vi već bili spremni na traktorima za bijeg preko Drine. Kome vi danas prijetite, kome vi vadite frču nekim rezervnim sastavom, koga vi izazivate, koga zastrašujete?
Sve dok dušmani napadaju na suverenitet, integritet države Bosne i Hercegovine, moja ustavna, patriotska, ljudska obaveza je da stanem u odbranu Domovine.

Destabilizacija BiH, secesionistička politika, genocidna ideologija koju Milorad Dodik već godinama provodi i kojom vrši teror nam državom BiH, njezinim građanima, Bošnjacima kao narodom nad kojim je izvršen genocid, zahtjeva jasan stav, odgovor i poruku Vučiću, Dodiku i ostaloj velikosrpskoj mašineriji koja djeluje u BiH.

Svaki građanin BiH, patriota dužan je stati na put velikosrpskoj politici Aleksandra Vučića oličenoj u Miloradu Dodiku i njegovoj bratiji iz genocidne tvorevine. Niko od nas nije pošteđen odgovornosti, za odbranu suvereniteta, integriteta i stabilnosti BiH. Velika je cijena plaćena za opstanak ove države da bi danas bilo ko od nas imao pravo reći da ga se ne tiče. Previše je ljudskih života uzidano u temelje ove države, da bi sad pustili genocidnoj bratiji na čelu sa Vučićem i njegovim slugom Dodikom da vršljaju Bosnom, da zveckaju oružjem. Da nam prijete nekim rezervistima, sa istim onima sa kojima su izvršili agresiju na R BiH i genocid nad Bošnjacima.

Vučiću, Dodiku i ostaloj velikosrpskoj genocidnoj hunti treba biti jasno, da je BiH nezavisna, suverena država, da o sudbini BiH neće odlučivati Vučić ni Dodik, kao ni Plenković i Čović, jer nije to pošlo za rukom ni njihovim genocidnim ideolozima Miloševiću, Tuđmanu, Karadžiću i Bobanu. Nisu ovo devedesete godine, kad ste ubijali Bošnjake, oružjem koje su sami kupovali, nisu Bošnjaci više tako nespremni, nismo ni naivni, a već odavno smo se izliječili iluzije o bratstvu i jedinstvu. Poslije genocida i silnih zločina, progledali smo, svjesni da nam komšija više nije komšija nego dušman, koji dok mi učimo našu djecu slobodi i dobročinstvu, on svoju djecu uči kako da ubijaju nas. Ne možete nas više zavarati suživotom, mi Bošnjaci sad spavamo samo sa jednim zatvorenim okom, drugo motri na vas, drugim gledamo šta radite i nećemo vam dozvoliti više nikada da nas iznenadite, da nas na snu uhvatite, da nam opsjednete gradove i da nas na kućnom pragu k`o janjad koljete.

Zločinačka bratijo, nije više Bošnjak naivan, možda tako izgleda, ali nije! Doduše mogli ste to vidjeti i u vremenu agresije, kad nas goloruke niste mogli uništiti, a otimanjem oružja JNA i cjelukupnog kadra bili ste četvrta vojna snaga u Evropi. Niste nas mogli uništiti ni udruživanjem sa Tuđmanovim i Bobanovim Hrvatima i izdajnikom Fikretom Abdićem, sve vas smo pobijedili, mi goloruki, oružjem koje smo u bitkama oteli od vas. Sjetite se „junačine“ da vam je „junački obraz“ u blato uvaljan spasila međunarodna zajednica, kad je časnu Armije R BiH zaustavila pred Banja Lukom, a vi već bili spremni na traktorima za bijeg preko Drine. Kome vi danas prijetite, kome vi vadite frču nekim rezervnim sastavom, koga vi izazivate, koga zastrašujete? Nas, Bošnjake. Nas koji smo vam očitali sve lekcije o ljudskoj i vojnoj vrijednosti, koji smo vam pokazali šta je vojna doktrina, umjeće ratovanja, viteštvo, čuvanje svih vrijednosti ljudskog roda, čuvanje kulturno-historijskih spomenika i bogomolja svih vjera.... i sada nama Bošnjacima zveckate oružjem i glumite neke bitne likove sa nekim rezervistima. Uzalud vam trud. Ne bojimo vas se. Ni vas, ni onih vaših mentora preko Drine.

Lažete zločinačka bagro, kad kažete kako se vrši tajni popis vojno sposobnih Bošnjaka. Mi se ne popisujemo tajno, mi se javno ponosimo time da smo vojno sposobni, da smo spremni braniti našu državu. Bošnjaci ne dvoje oko toga, da smo spremni na odbranu, samo ako ste vi spremni i ako imate hrabrosti napasti. Nama više prijetiti ne možete. Niti vas se bojimo. Niti nas je strah. Mi smo svaku iluziju o vašoj ljudskosti davno sahranili, mi znamo s kime imamo nesreću živjeti, i spremni smo u svako doba odgovoriti svim vašim zločinačkim namjerama.

Pošto ste agresori, vi ne znate šta znači čast odbrane Domovine, vi ne znate da je Bošnjaku draža smrt u borbi za državu, nego vama život. Za ovu državu smo dali mnogo, previše je naših sinova, braće, očeva dalo svoje živote, da bi mi danas kalkulisali ili se dvojili šta nam je činiti. Pošto stvarate ponovo neku paravojsku na tlu suverene države BiH, trebate znati da tim činom naspram sebe imate sve Bošnjake koji će stati u odbranu BiH, kao i sve građane koji druge domovine osim BiH nemaju.


Vaše zlo je i previše dugo trajalo i goleme posljedice je ostavilo na živote Bošnjaka, da bi mi zaboravili, da bi se uspavali, da bi vam povjerovali. Dok vi pravite plan za novi genocid, mi još uvijek pokopavamo posmrtne ostatke žrtava izvršenog genocida, te nevine žrtve nam ne daju da se zaboravimo, svojim kostima razbacanim po inim masovnim grobnicama bude našu svijet o vama, o vašim genocidnim porivima, o tome šta se desi Bošnjaku kad povjeruje da komšija svoju djecu odgaja na principima etike i morala, kao što mi odgajamo svoju.


Zastrašiti nas ne možete, ne možete nas ucijeniti bilo čime. Sve što radite je očit dokaz velikosrpske genocidne politike koju nikad niste prestali slijediti i provoditi, nikad u vama ni za trenutak nije zaspao genocidni duh, niti postoji šansa da zaspi. Vi ste nacija smrti, genocida, masovnih grobnica, progona, silovanja, vi bez mirisa krvi nevino ubijenih žrtava ne možete. Vi egzistirate na genocidu, vi živite od jada i čemera onih koje u crno zavijate.

Vaše zlo je i previše dugo trajalo i goleme posljedice je ostavilo na živote Bošnjaka, da bi mi zaboravili, da bi se uspavali, da bi vam povjerovali. Dok vi pravite plan za novi genocid, mi još uvijek pokopavamo posmrtne ostatke žrtava izvršenog genocida, te nevine žrtve nam ne daju da se zaboravimo, svojim kostima razbacanim po inim masovnim grobnicama bude našu svijet o vama, o vašim genocidnim porivima, o tome šta se desi Bošnjaku kad povjeruje da komšija svoju djecu odgaja na principima etike i morala, kao što mi odgajamo svoju. Svjesni smo mi da vi još s divljenjem gledate u krvave ruke, koje vam je žao oprati, jer vas takve podsjećaju na počinjena zvjerstva u kojima uživate, svjesni smo mi da vam je ponestalo imetka, pa bi sad u nove pohode na bošnjačka dobra, na naše sehare, u naše avlije. E nećete više nikada, biserli ogrlicama skinutim sa preklanih vratova naših majki kititi vratove vaših pjevaljki, E neće moći. Više nikad, neće moći. Bošnjak se zakleo na emanet. Bošnjak je dao bejat nad kaburovima ubijene djece, nad kaburovima Potočara, Vlasenice, Prijedora, Foče, Višegrada, Sarajeva, da više nikad svoj narod nećemo tražiti po masovnim grobnicama. Da, zakleo se Bošnjak, na Kovačima pred uzoritim šehidima da će braniti ovaj sveti komad države bosanske, koji se abdestio krvlju šehidskom, a nama je krv šehida sveta.

Mi branimo svetinju,a oni koji svetinju brane ne uzmiču. Mi se ne bojimo. Mi straha nemamo, mi znamo da je naša smrt i naš život u moči Gospodara Svjetova, pred Njime osjećamo strah i pokornost, pred ljude iznosimo čas i dostojanstvo.

Ako se pijani ohrabrite da krenete, budite svjesni da vas mi potpuno trijezni čekamo.Ostali prilozi:
» O "BOŠNJAČKIM NACIONALNIM INTERESIMA”
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26. January 2020 14:11
» BOŠNJAK O BOŠNJACIMA
Said Šteta | 24. January 2020 21:23
» SAMO LJUDI SA VIZIJOM NE TRGUJU INTERESIMA BOSNE I SANDŽAKA
Dr. Amela Muratović | 24. January 2020 15:12
» KO I ZAŠTO PRAVI METU OD AKADEMIKA ZUKORLIĆA
Dr. Jahja Fehratović | 22. January 2020 14:44
» URBI ET ORBI, PAPIN JE BLAGOSLOV ZA GRAD MOSTAR
Mr. Milan Jovičić | 22. January 2020 13:51
» BOŠNJAČKO SUDBINSKO PITANJE: BITI ILI NE BITI
Sead Zubanović | 20. January 2020 15:11
» 30 GODINA OD ZLOČINA I KRVAVE JANUARSKE TRAGEDIJE U AZERBEJDŽANU
Mahir Džafarov, šef Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u CG | 19. January 2020 20:53
» “ZVEZDE” U MAGLI
Said Šteta | 19. January 2020 03:36
» ZIJARETIO SAM NAJSTARIJU KINESKU DŽAMIJU
Samir Hadzalić | 19. January 2020 02:45
» VRIJEME JE DA IZNOVA GRADIMO BOSANSKU BRANU OD OPASNOSTI SMRTONOSNE POPLAVE SRPSKO-CRKVENE PROPAGANDE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. January 2020 14:26
» NOVAK ĐOKOVIĆ I NACIONALIZAM
Šemso Agović | 13. January 2020 21:32
» REPUBLIKA (KAR)CINOMSKA
Said Šteta | 12. January 2020 14:49
» DEVETI JANUAR, DAN BEZKRUPULOZNOSTI
Mr. Mesud A. Ramić | 12. January 2020 14:01
» BOSNE JEDNE BOŠNJAK
Dženita Hodžić | 10. January 2020 17:14
» UDAR NA DRŽAVU BIH ZAMJENOM TEZA
Zijad Bećirević | 10. January 2020 15:45
» SJEĆANJE NA 9. JANUAR JE SJEĆANJE NA NAJCRNJI DAN U BOSANSKOJ MODERNOJ POVIJESTI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. January 2020 13:26
» 9. JANUAR 1992. JE U TEMELJIMA POLITIKE GENOCIDA!
Dr. Denis Bećirović | 09. January 2020 13:18
» MEKKANSKA RIJEČ: DUŠA GRIJEŠNA TRAŽILA JE DA SE OČISTI OD GRIJEHA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. January 2020 17:24
» POŠASTI DANAŠNJEG DOBA
Rusmir Šerifović | 06. January 2020 17:19
Ostali prilozi istog autora:
» STUPNI DO - UZP POMRAČENOG UMA
21. October 2019 00:35
» NEĆEMO VAS NI PITATI!!!
19. September 2019 15:21
» KIDISANJE NA BOŠNJAKE
23. August 2019 18:41
» BREGOVIĆEVA TROPRSTA PISMA
17. August 2019 02:37
» SIKTER OD BOSNE I BOŠNJAKA
29. May 2019 13:24