Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SARAJEVO: PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČETVORICE NIKIŠIĆANA ZBOG PROMETA OPOJNIM DROGAMA
Autor: Fena
Objavljeno: 25. March 2019. 12:03:15


Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv četiri državljanina Crne Gore - Radojice Baćovića (1978.), Marka Krtolice (1978.), Nikole Vemića (1983.) i Milorada Koprivice (1977.), svi rođeni u Nikšiću.

Navedeni optuženi se nalaze u pritvoru od 7. decembra 2018. godine po rješenju Suda BiH.

Optuženi se terete da su, kao pripadnici grupe za organizovani kriminal sa jasno definisanim ulogama i zadacima, radi ostvarivanja imovinske koristi vršili prijevoz, prodaju, držanje, posredovanje i međunarodni promet opojne droge "cannabis".

Prema navodima optužnice, optuženi Radojica Baćović je krajem novembra 2018. dogovorio, za unaprijed ugovorenu novčanu naknadu, sa njemu poznatom osobom iz Nikšića, a po prethodno međusobnom dogovoru sa ostalim optuženima, prebacivanje opojne droge iz R Crne Gore u BiH.

U optužnici se navodi da su optuženi, u graničnom pojasu općine Bileća, na lokalnom putu Crkvice R Crna Gora - Korita BiH, krećući se iz pravca Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, zaustavljeni u namjeri i spriječeni od službenih osoba Granične policije BiH, a nakon izvršenog pretresa automobila koje su koristili pronađeno je i oduzeto ukupno 210,85 kg opojne droge "cannabis".

Optuženi se terete za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.Ostali prilozi:
» SANDŽAK: FORMIRAN KRIZNI ŠTAB SPP-A
B.net | 03. July 2020 16:40
Ostali prilozi istog autora: