Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

ALARMANTNO! PORUKA DEVETA: Crveni alarm za sve Bošnjake/Bosance na gdje bili...
MILORAD DODIK, SIN OCA SRSPKE NACIJE DO-BRICE ĆOSIĆA
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 14. March 2019. 22:03:09

DR. MUSTAFA CERIĆ: Znam kako je biti sam, ali znam i kako je imati osjećaj da nisi sam. Ovo je moj izraz podrške reisu-l-ulemi i vrhovnom muftiji u Bošnjaka Husejn ef. Kavazoviću zato što mislim da je dobro što se oglasio povodom srpsko-četničko-fašističkog orgijanja po Bosni, ali bih volio i da je Resiu-l-ulema uputio zahtjev Srpskoj crkvi da osudi srpsku mržnju i srpsko širenje straha prema Bošnjacima bilo gdje i bilo kada, inače IZ-a će zamrznuti svoje odnose sa tom Crkvom.


Odgovor Miloradu Dodiku na njegov odgovor na pismo reisu-l-uleme Husejna ef. Kavazovića članovima Predsjedništva bosanske države, u kojem je Reisu-l-ulema i vrhovni muftija u Bošnjaka u Bosni, Hrvatskoj, Sandžaku i Srbiji te Sloveniji "dobronamjerno" ukazao na srpsko-četničko-fašističko orgijanja po Bosni - u Srebrenici i Višegradu te na fašističko zastrašivanje Bošnjaka/Bosanaca u Prijedoru.

Ovaj odgovor se temelji na "Narčentaniju" Dobrice Ćosića, "Otac srpske nacije", Dodikovog učitelja i ideologa srpske laži i uzroka srpskih genocida i etničkih čišćenja na kraju 20. stoljeća.

Pa, pođimo redom:
1) - Mi lažemo, kaže Ćosić, da bismo obmanuli sebe!

Dodik to, zaista, savršeno provodi u djelo! Ali, Dodik ne obmanjuje samo sebe, već i druge oko sebe i ubjeđuje Srbe da radi to što od njeg otac srpske nacije očekuje!

2) - (Mi lažemo, - tvrdi Ćosić) da utešimo drugoga!

A zar nije tako? Dodik t(j)eši Bošnjake u Srebrenici, Višegradu, Prijedori i drugim mjestima, gdje su Srbi počinili Genocid nad njima da ima da se osjećaju lijepo, inače morat će da se izvinjavaju što se tako ne osjećaju baš kao što je onomad Dodikov srpski učenik, maloumnik, tražio od Bošnjaka u Prijedoru da se izvine što na svom kombiju ima grb međunarodno priznate bosanske države, jer to Srbi ne vole da vide zato što vole Dodika za svog prešjednika za sva vremena i za sve prilike. Jer, Dodik ih uči da mrze sve što nije srpsko.

3) - (Mi lažemo - kaže Ćosić) iz samilosti, lažemo iz sti-da, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja!


DR. CERIĆ: Ne smijemo dopustiti da se srpska laž, koju Dodik širi u domovini i svijetu čuje dalje od bosannske istine, koju srpska lažna propaganda sve više zatrpava tako što negira Genocid i odobrava srpsko-četničko-fašističko orgijanje po Bosni.


Baš da ti se sažali na ovaj srpski umiljati jad i bijedu, na ovu srpsku neinsansku mizeriju, koja kod čovjeka zdrave pameti izaziva gađenje.

4) - Lažemo zbog slobode, - veli Čosić!

Eh, to Dodik najviše voli da čuje i da radi - da laže zbog slobode srpskog naroda, koji sve više bježi u svi-jet, jer ga ta Dodikova sloboda kako u Bosni tako i u Srbiji sve više guši od dima i od gladi.

5) - Laž je, kaže Ćosić, vid srpskog patriotizma i pot-vrda naše urođene inteligencije!

Ova istina o srpskoj laži vidi se na Didikovom čelu. Vidi se više izdaleka, nego izbliza. Jer, Dodik čim ot-vori usta laž patriotizma kipti iz njega, kao vrhunac srpske inteligencije. Tu mu nema premca u srpskom narodu. Dodik je prvi Srbin u tome.

6) - Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno, - uz-vikuje Ćosić!

I upravu je, Ćosić, sto posto. Dodik laže stvaralački, maštovito i inventivno do te mjere da bez skrupula polemizira sa reisu-l-ulemom i vrhovnim muftijom u Bošnjaka, koji mu je "dobronamjerno" ukazao da srpsko-četničko-fašističko orgijanje u Srebrenici, Višegradu i Prijedoru uznemirava Bošnjake/Bosance i da bi bio red da Predsjedništvo bosanske države, kojim on trenutno predsjedava to zaustavi te da se kazne oni koji šire mržnju i siju strah po Bosni. Nažalost, oni, Reisu-l-ulemu, ništa "dobronamjerno" ne razumiju. Oni razumiju samo one koji im ne dopuštaju da ih gaze.


SABRANA NEDJELA ZLIKOVCA ĆOSIĆA I GENICIDNE BRATIJE


Umjesto toga Dodik "stvaralački, maštovito i inventivno" uzvraća Reisu-l-ulemi svoju laž na način da ga vrijeđa to što se srpsko-četničko-fašističkom orgijanju prigovara. Dodik to radi, između ostalog, i zato što mu se čini da Bošnjaci/Bosanci nisu više snop prutova, kojeg se ne može slomiti, već je svako za sebe mali ili veliki prut, kojeg se lahka slama. Dodiku je veliki izazov da javno polemizira sa reisu-l-ulemom u Bošnjaka, jer ga to čini velikim kod Srba, posebno što zna da "stvaralački, maštovito i inventivno" laža po uputama oca nacije.

Znam kako je biti sam, ali znam i kako je imati osjećaj da nisi sam. Ovo je moj izraz podrške reisu-l-ulemi i vrhovnom muftiji u Bošnjaka Husejn ef. Kavazoviću zato što mislim da je dobro što se oglasio povodom srpsko-četničko-fašističkog orgijanja po Bosni, ali bih volio i da je Resiu-l-ulema uputio zahtjev Srpskoj crkvi da osudi srpsku mržnju i srpsko širenje straha prema Bošnjacima bilo gdje i bilo kada, inače IZ-a će zamrznuti svoje odnose sa tom Crkvom.

Također, volio bih da Reisu-l-ulema posjeti Prijedor kako bi se na licu mjesta uvjerio kako se u tom gradu osjećaju Bošnjaci/Bosanci nakon što je jedan od njih bio prisiljen da se izvinjavaju Srbima što nosi grb bosanske države. Zapravo, što je uopće živ! I k tome zašto nije Srbin!

No, više od svega volio bih da reisu-l-ulema Kavazović izvjesti generalnog sekretara Ujedinjenih Nacija António Guterresa o tome da se u Bosni iznova oživljava srpski nacio-fašizam, koji nas podsjeća na uvod u Genocid nad Bošnjacima iz 1992-95. god.

Ne smijemo dopustiti da se srpska laž, koju Dodik širi u domovini i svijetu čuje dalje od bosannske istine, koju srpska lažna propaganda sve više zatrpava tako što negira Genocid i odobrava srpsko-četničko-fašističko orgijanje po Bosni.

Bošnjaci/Bosanci probudite se!
Resiu-l-ulema se ne smije osjećati sam!
Potrebna mu je naša podrška!Ostali prilozi:
» ZAŠTO MILORAD DODIK IDE SAM KOD PAPE FRANJE?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 24. April 2019 14:30
» JEDINO INZKO NE ČUJE RATNE BUBNJEVE IZ RS-A
Džebrail Bajramović | 23. April 2019 17:50
» GORICA DOZIVA TUŽITELJICU VESNU
Said Šteta | 23. April 2019 16:01
» NERAZUMNO JE, UČITI RIBE DA PLIVAJU
Mr. Milan Jovičić | 22. April 2019 16:05
» BOSANSKI PRAVOSLAVCI SU BEOGRADSKO TOPOVSKO MESO
Sead Zubanović | 21. April 2019 16:23
» DA LI JE „VASKRSNUO“ NOVI SLOBODAN?
Mr. Milan Jovičić | 20. April 2019 12:04
» TANASKOVIĆEV ĐON-OBRAZ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. April 2019 14:14
» KO ĆE BRŽE UTEĆI PREKO GRANICE!
Osman Džiho | 17. April 2019 20:34
» IZ KUPLERAJA HDZ-OVIHI DODIKOVIH SRBA, MOSTARA
Mr. Milan Jovičić | 17. April 2019 18:00
» OPET SENAD PEĆANIN: PANIČNO, ALI SEBIČNO
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 16. April 2019 16:41
» INSTITUCIONALNO LEGALIZIRANJE RATNOG ZLOČINA
Armin Čusto, dipl.iur. | 14. April 2019 15:22
» ARMIJA R BIH - NAJČASNIJA VOJSKA NA SVIJETU
Elmedina Muftić | 12. April 2019 18:50
» RELIGIJA ZVANA ‘SEKULARIZAM,’ ODAVNO JE NAJUTICAJNIJA U BIH
Amir Telibećirović | 12. April 2019 17:54
» DEMAGOŠKE FLOSKULE, ZA MACE!
Mr. Milan Jovičić | 11. April 2019 19:08
» ANTIBOSANSKI POLITIČKI SAJAM U MOSTARU
Senad Ušanović | 11. April 2019 18:54
» UNESCO OBILJEŽIO 25. GODIŠNJICU SJEĆANJA (KWIBUKA) NA GENOCID U RUANDI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. April 2019 14:33
» IPAK JE PONOVO MOGUĆ APARHEJDSKI MRAK U SRCU EVROPE
Džebrail Bajramović | 09. April 2019 19:07
Ostali prilozi istog autora:
» TANASKOVIĆEV ĐON-OBRAZ
18. April 2019 14:14
» PSIHIČKI GENOCID
13. February 2019 15:48
» PRINCIPI LJUDSKOG BRATSTVA
04. February 2019 20:25