Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

New York
GENERALNI SEKRETAR UJEDINJENIH NACIJA NA 25. GODIŠNJICU OD GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA SREBRENICE POSJETIT ĆE MOMORIJALNI CENTAR POTOČARE
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 12. March 2019. 17:03:57

Delegacija iz BiH sa Generalnim sekratarom Ujedinjenih nacija


U utorak, 12. marta, u prijepodnevnim satima u Ujedinjenim nacijama na East Riveru, Generalni sekratar Ujedinjenih nacija, António Guterres, održao je sastanka sa delegacijom iz Bosne i Hercegovine, koju su činili: Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Pokret majki enklave Srebrenica i Žepa”; Kada Hotić, potpredsjednica Udruženja “Pokret majki enklave Srebrenica i Žepa” i Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida u Bosni i Hercegovini.

Kako saznaje web magazin Bošnjaci.Net, po mišljenju Generalnog sekretara UN-a Guterresa, po pitanju presuda međunarodnih sudova u Haagu, neće se ništa bitno mijenjati. Ujedno Guterres je dao punu podršku Majkama Srebrenice, obećavši im, da će na 25. godišnjicu od genocida nad Bošnjacima u Srebrenici nastojati da posjeti Momorijalni centar žrtava genocida u Potočarima.

U toku je sastanak sa Pramilom Patten, specijalnom predstavnicom Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za seksualno nasilje u sukobu.

U toku je sastanak sa Pramilom Patten, specijalnom predstavnicom Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za seksualno nasilje u sukobu, a nakon toga sa Nicolasom Gerardom, specijalnim predstavnikom Generalnog sekretara UN-a za djecu i oružani sukob.


U toku radnog sastanka u Ujedinjenim nacijama


(Uskoro opširnije)Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» SJAJNIJI OD ZLATA
20. May 2020 15:38