Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Mostar
HRVATSKO-SRPSKO ZAJEDNIŠTVO: BEZ HDZ-A I SNSD-A U DOMU NARODA NEĆE BITI MOGUĆE NIŠTA URADITI
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 10. February 2019. 19:02:16


Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović osvrnuo se nakon današnjeg sastanka s Miloradom Dodikom u Mostaru i na formiranje Doma naroda FBiH.

„Što se mene tiče Dom naroda FBiH je završio prvi ciklus izbora, Klub Hrvata je završen potpuno, kakav god on bio, neću da to komentiram. Mislim da će CIK, čak su to i kazali, do sredine ili kraja udeće sedmice, završiti i drugi krug izbora delegata, tako da se Dom naroda u FBiH može uspostaviti sljedeće sedmice“, izjavio je Čović.

Kada je u pitanju usvajanje Budžeta FBiH za 2019. godinu, lider HDZ-a smatra da je moguće vrlo brzo usvojiti ga ukoliko postoj dobra volja.

„Na toj prvoj sjednici se može usvojiti i Budžet i Zakon o izvršenju, tako da ne vidim neki problem. Ako to želimo raditi, ako ne želimo, onda Bože moj“, istakao je Čović.

Podsjećamo, Klub Bošnjaka uputio je zahtjev predsjedavajućoj Doma naroda FBiH Lidiji Bradari da sazove sjednicu, dok poslovnički rok do kada to treba uraditi ističe 11. februara. Ukoliko Bradara ne sazove sjednicu, onda to može učiniti i dopredsjedavajući Jasenko Tufekčić.

Kada je u pitanju Dom naroda BiH, Milorad Dodik je istakao da u Klubu Srba ima četiri svoja predstavnika bez kojih , kako je poručio, neće biti moguće ništa uraditi“.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: