Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Otvoreno pismo srpskom deliji Miloradu Dodiku i srpskom narodu u Bosni i Srbiji
ZLO JE U GENOCIDU KOJEG VI SRBI POISTOVJEĆUJETE SA SVOJIM SRPSKIM IMENOM
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 29. January 2019. 14:01:53

DR. MUSTAFA CERIĆ: Nisu Bošnjaci/Bosanci ti koji nameću Srbima kolektivnu nacionalnu krivnju za genocid, već su Srbi ti koji sami sebi nameću tu krivnju kako bi abolirali individualnu krivnju za genocid na račun nacionalno-kolektivne krivnje cijelog srpskog naroda. To je za svaku naciju na svijetu naopaka logika osim za trenutnu logiku vaše srpske pameti i politike.


Poštovani komšije Srbi u Bosni i Srbiji,
Pišem vam povodom prijetnje Milorada Dodika, da će bosanski Srbi izaći iz Bosne ako mi, Bošnjaci/Bosanci, nastavimo tražiti da se promjeni atribut "srpski" na imenu manjeg bosanskog entiteta.

Prije svega želim da znate da nije zlo u imenu već je zlo u genocidu nad Bošnjacima/Bosancima, genocidu kojeg vi Srbi poistovjećujete sa svojim srpskim imenom. Taj genocid je utvrdio i presudio međunarodni sud u Hagu! To je, dakle, vaša historijska greška i sramota, a ne greška i sramota žrtava genocida zato što traže da skinete svoje ime s tog zločina genocida. Nadam se da ste, nakon svega, kadri to shvatiti.

Poštovani komšije Srbi u Bosni i Srbiji,
(1) Priznajte grijeh genocida nad Bošnjacima/Bosancima, pokajte se zbog tog grijeha pred Bogom i svijetom, zatražite oprost od žrtava genocida i zakunite se Bogom i časnom rječju da više nigdje, nikome i nikada nećete taj grijeh počiniti! Ozakonite tu srspku zakletvu kroz srpski parlament i pokažite da ste civilizovana nacija u Europi i svijetu.

Nisu bosanski Srbi ti koji trpe Bošnjake/Bosance u Bosni, već su Bošnjaci/Bosanci ti koji trpe bosanske Srbe, koji ne polahko, već brzo i sigurno, u zadnje vrijeme uveliko uz zlokobnu pomoć Hrvata, istiskuju Bošnjake/Bosance iz najviših organa državne vlasti te brzo i sigurno zauzimaju položaje u najvišim i najvažnijim bosanskoj državnim institucijama vlasti poput bosanskih vanjskih poslova, bosanskog tužiteljstva, bosanskog sudstva, bosanskog sigurnosnog sistema, bosanske vojske, bosanskih medija, bosanske kulture, bosanskog neba i bosanske zemlje.
(2) Oslobidite se kolektivne krivnje za srpski genocid nad Bošnjacima/Bosancima tako što ćete se jasno i nedvosmisleno ograditi od pojedinaca iz vašeg naroda, koji imaju svoje ime i prezime, a koji su u vaše ime počinili nepobitni zločin genocida nad Bošnjacima/Bosancima u Bosni! Nisu Bošnjaci/Bosanci ti koji nameću Srbima kolektivnu nacionalnu krivnju za genocid, već su Srbi ti koji sami sebi nameću tu krivnju kako bi abolirali individualnu krivnju za genocid na račun nacionalno-kolektivne krivnje cijelog srpskog naroda. To je za svaku naciju na svijetu naopaka logika osim za trenutnu logiku vaše srpske pameti i politike.

(3) Osudite jasno i nedvosmisleno ratni znočin genocida nad Bošnjacima/Bosancima i nemojte slaviti pravosnažno osuđene ratne zločine kao srpske nacionalne delije. Pokažite da ste naučili lekciju i da zaslužujete da budete u društvu civiliziranih nacija, koje ne slave zločin genocida, već taj zločin osuđuju i rade na prevenciji istoga kod kuće i u svijetu.

(4) Ako niste znali, onda da znate da je svjetski Velki Brat zaključio da, nakon srpsko-albanskog sukoba, Srbi i Albanci ne mogu više ni živjeti zajedno ni dijeliti državnu i političku vlast na Kosovu, dok su Bošnjaci, unatoč srpskog genocida nad njima, morali nastaviti živjeti zajedno sa Srbima te dijeliti državnu i političku vlast s njima u Bosni bez obzira na sve. Jeste li se ikad upitali kome je bila gorčija ta bosanska pilula - žrtvama genocida ili njihovim dželatima? Može li iko zamisliti da nakon Holokausta Jevreji u Izraelu nastave živjeti zajedno sa Nacistima i da s njima dijele državnu i političku vlast? Ali, Bošnjaci/Bosanci su po mnogo ćemu posebni pa i po tome da trepe i ono što drugi ne bi nikad trpili. To može izdržati samo veliko i široko bosansko srce od Kulina bana pa do naših dana.

(5) Mit kojeg vi, Dodiku, širite o tome da bosanski Srbi trpe zato što ih se prisilno drži u bosanskoj državi da zajedno žive s Bošnjacima/Bosancima te da s njima, bez srpske dobre volje, moraju dijeliti državnu i političku vlast, jer Hrvata gotova i da nema tamo gdje su bosanski Srbi u većini, je flagrantna zamjena teze. Nisu bosanski Srbi ti koji trpe Bošnjake/Bosance u Bosni, već su Bošnjaci/Bosanci ti koji trpe bosanske Srbe, koji ne polahko, već brzo i sigurno, u zadnje vrijeme uveliko uz zlokobnu pomoć Hrvata, istiskuju Bošnjake/Bosance iz najviših organa državne vlasti te brzo i sigurno zauzimaju položaje u najvišim i najvažnijim bosanskoj državnim institucijama vlasti poput bosanskih vanjskih poslova, bosanskog tužiteljstva, bosanskog sudstva, bosanskog sigurnosnog sistema, bosanske vojske, bosanskih medija, bosanske kulture, bosanskog neba i bosanske zemlje.

(6) Taj vaš mit, Dodiku, o "moranju" te vaša "prijetnja" da ćete "izaći" iz Bosne zato što Bošnjaci/Bosanci traže da se promjeni atribut "srpski" sa imena manjeg bosanskog entiteta nije ništa drugo nego utvrđivanje već ostvarene srpske (hrvatske) dominacije na račun prava Bošnjaka/Bosanaca u gotovo svim segmentima bosanske države. Vi, Dodiku, nikad nisti ni imali, niti ćete ikad imati namjeru da izađete iz Bosne. Ovu galamu koju pravite oko toga je vaša namjera da ovladate Bosnom tako što stalno vičete "drž’te lopova" dok vi bosansku državu pokradete radi rusko-srpskih interesa na Balkanu i Europi. No, zaboravili ste da Bosnom nikad niko nije vladao osim autohtonih Bosanaca. Svima se samo činilo da je Bosna samo njihova. Bosna je onih koji ju vole i poštuju!

Postscriptum:
Nažalost, Bošnjaci/Bosanci se bave samim sobom oko preostalih mrvica vlasti, mrvica koje ne znaju kako da poberu po podu ne radi nacionalnog spasa i državnog ponosa, već radi ličnog interesa i osobnog spasa. To je gorka istina, koju mi Bošnjaci/Bosanci moramo okusiti i shvatiti da će nas ta gorčina pratite sve dok ima onih među nama, koji su podobni da ih srpska politika dresira ko odbjegle kerove za lov na bošnjačke/bosanske heroje. To su oni koji su spremni da šire bošnjačku/bosansku samomržnju ("self-hatered"), poput Mustafe Čengića, koji se od svoje samomržnje samoizjeda u svom nacionalnom i moralnom suicidu poput suicidnih džihadista na Bliskom Istoku.

Allahu Svemogući, osvjetli nam pamet i ojaćaj nam ljubav u srcu za vjeru, naciju i državu. Amin!Ostali prilozi:
» “BOSANSTVO“ KAO ROG ZA SVIJEĆU
Akademik dr. Ferid Muhić | 22. August 2019 19:04
» TUŽNA PRIČA I DOGAĐANJA IZ „ALUMINIJSKE FOLIJE“
Mr. Milan Jovičić | 22. August 2019 19:04
» KRIZA NE UZROKUJE BEZNAĐE, VEĆ POKREĆE KREATIVNI DUH
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 22. August 2019 11:28
» BOŠNJACI I BOŠNJAŠTVO – NUŽNI USLOVI OPSTANKA BOSNE
Akademik dr. Ferid Muhić | 20. August 2019 02:46
» LICEMJERSTVO I FARSA IZ „ALUMINIJSKE FOLIJE“
Mr. Milan Jovičić | 20. August 2019 02:16
» "MEDVJED" IZ LAKTAŠA!!!
Džebrail Bajramović | 19. August 2019 19:46
» HISTORIJA JE REPETICIJA, NIJE UČITELJICA!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. August 2019 11:06
» EGO TRIP SENADINA LAVIĆA I ESADA DURAKOVIĆA
Akademik dr. Ferid Muhić | 17. August 2019 09:39
» BREGOVIĆEVA TROPRSTA PISMA
Elmedina Muftić | 17. August 2019 02:37
» NA SLOVO OGORČEN
Said Šteta | 16. August 2019 10:43
» ŠTA JE SRPSKI BEZ BOSANSKOG
Akademik dr. Muamer Zukorlić | 12. August 2019 11:46
» BOŠNJACIMA, DOK SU PRI PAMETI
Akademik dr. Ferid Muhić | 10. August 2019 09:22
» UTAKMICA OKO "NATO" ZAVRŠENA JE NERJEŠENO! SLIJEDE PENALI!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. August 2019 07:41
» I JOŠ JEDNOM O ANDRIĆU
Haris Hojkurić | 03. August 2019 08:52
» HRVATSKA POLITIKA U SVJETLU AKTUELNOG NEOFAŠIZMA
Džebrail Bajramović | 03. August 2019 08:20
» O DOBRIM LJUDIMA U VREMENU ZLA
Zijad Bećirević | 02. August 2019 16:49
» JEDINA POSTOJANA LJUBAV
Ajša Čišija | 02. August 2019 06:37
» O KRIZI IDENTITETA (ANTI) - FAŠISTA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. July 2019 04:36
Ostali prilozi istog autora:
» JEDNOM DOBROM BOŠNJANINU
10. July 2019 19:05