Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Teme
Građani Rudog glasali protiv opoziva načelnika
RATO RAJAK U RUDOM PORAZIO MILORADA DODIKA I NJEGOVU POLITIKU!
Procitaj komentar

Autor: Fahra Kurdija
Objavljeno: 25. December 2018. 13:12:44


Rezultati vanrednog glasanja dana 23. decembra 2018. god svjedoče, da se u malom gradiću Istočne Bosne, ponovo piše historija!

Opština Rudo je odavno centar medijske pažnje zbog njenog geografskog položaja i linija razgraničenja sa susjednom državom koja pokušava zadovoljiti svoje apetite "zamjene teritorija" preko lidera manjeg entiteta u BiH, sada već predsjedavajućeg Predsjedništva, jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Medijska pažnja je uzavrela posljednjih mjesec dana od kada je od strane trojice odbornika naklonjenih politici i interesima Milorada Dodika, potekla inicijativa o smjeni načelnika a koja je uz pomoć njihovih koalicionih partnera i onih što za male interese mjenjaju stranačke dresove na Opštinskoj skupštini i izglasana te zakazani izbori građana za nedjelju 23. decembar 2018. god.

Smjena načelnika opštine Rudo, g-dina Rate Rajaka, po izjavama ovih odbornika je u suštini neophodna a prave razloge ni sami nisu znali niti objasniti niti argumentovati.

Ovi odbornici, po šablonu mita i korupcije, te vlastodršaca iz Banja Luke u svojstvu vjetra u leđa, nastojali su uhljebiti samo sebe državnim jaslama uz pomoć dijela građana kojima su manipulisali a da oni toga nisu bili ni svijesni.

Načelnik Opštine Rudo, Rato Rajak, za razliku od bezumlja u koje pratioci velikog Baje iz Laktaša srljaju, slijedi put razuma, tolerancije, zajedništva i jednakih prava za sve na ovom do nedavno zaboravljenom prostoru. Obzirom da je načelnik Rajak shvatio da je kampanja uperena protiv njega ustvari, samo obračun SNSD-a sa neistomisljenicima i zauzimanje opštinskog budžeta, time su od strane političke opcije koju predvodi lično Dodik, upotrijebljeni svi mogući mehanizmi za njegovu smjenu. Naravno, načelnik pred grupom licemjernih odbornika i cjelokupne Dodikove mašinerije ni jednog trenutka nije pokleknuo već na protiv, ostao dosljedan svojim principima sa vjerom u razum svojih Ruđana.

Imali smo priliku pratiti javna obraćanja načelnika Opštine Rudo koji argumentima pokriva sve ono za što ga ta crna trojka odbornika optužuje. Siguran u sebe, sa vjerom u Boga i bez oraha u džepovima pozivao je političke protivnike na javnu debatu u lokalnoj TV kući, ali oni za to nisu imali sluha ni hrabrosti. A kako bi imali, kad bi naspram njih sjedio intelektualac, rođeni Ruđanin a povrh svega pošten i hrabar. Hrabar toliko, da stoji na megdanu sam. Gromada!!! Rato Rajak! Čovjek koji se poklonio bošnjačkim žrtvama posljednjeg rata čime je poslao jasnu poruku svojim sugrađanima. Čovjek koji štiti suverenitet i integritet svoje zemlje i naše BiH a što mu Dodik i njegovi sljedbenici najviše zamjeraju.


Foto: RFE


Shvativši snagu i istrajnost načelnika Rajaka a shodno svojoj inteligenciji grupa licemjernih odbornika u pomoć poziva Dodika koji je samo tri dana prije glasanja došao da zaplaši Ruđane, da zaprijeti kako moraju smijeniti postojećeg načelnika, izglasati mu nepovjerenje, i naravno za uzvrat nešto i obećao.

Svi znamo kako je teško suprotstaviti se uvježbanoj izborno-glasačkoj mašineriji koja se upraznjava širom regiona, gdje vladaju bezzakonje, korupcija i nacionalizam, pa i da se desio poraz jednog čovjeka iz Rudog protiv te silne mašinerije ne bi bilo nikakvo čudo. Ali, naspram te mašinerije, dana 23.12.2018. god., u Rudom su stajali hrabrost, razum i jedan čovjek. Rato Rajak!

Taj čovjek je već odavno bio moralni pobjednik a to su zasigurno znali oni, koji su ga ovih dana rušili. Danas je on ponovo pokazao da je čovjek. Sve ih je porazio... i ponizio, a pogotovu velikog Baju iz Laktaša.

Pitam se, kud su ovi gubitnici sada u ovoj maloj sredini pristali, bez pobjede i bez morala... Kakvi su ih to interesi poveli da krenu putem onih koji ovoj zemlji ne zele dobro. A mogli su i oni biti ljudi!!!
Kako jednom ne shvate da će se mijenjati sistemi, politike i lideri ali zemlja u kojoj se živi uvijek ostaje domovina. Nema tih Dodika, Čovića i Vučića koji je mogu krčmiti nauštrb građana i njenih naroda. Iza svake političke bure, umjeće i mudrost je ostati čovjek.

Danas su Ruđani kojima je stalo do svoje zemlje ponosni što imaju jednog takvog. Jednog, koji je cijeloj Bosni i Hercegovini pokazao šta znači imati svoj stav, razum, čast, hrabrost i istrajnost a sve zasnovano na poštenju i toleranciji te zajednistvu svih građana bez obzira na vijeru i naciju.
Prepoznali su Ruđani osobine i ideje svog načelnika i nisu prodali svoje glasove niti su nasjeli na strah i obećanja Milorada Dodika a njihov načelnik se vjerujem s pravom ponosi svakim od njih.

Nek vladaju mir, sloga, ljubav i blagostanje na cijeloj planeti a posebno u nasoj jednoj i jedinoj domovini BiH!!!

VRHOstali prilozi:
» KEMAL PURIŠIĆ - PRAVO I PRAVDA U BORBI ZA GRAĐANSKO DRUŠTVO
Božidar Proročić | 13. September 2023 17:14
» PROTJERANE RUSKE DIPLOMATE SADA AKREDITOVANE U BIH
Detektor.ba | 06. September 2023 14:03
» MONTENEGRIZAM I POETSKA TRAGANJA-MLADENA LOMPARA
Božidar Proročić | 30. August 2023 15:23
» TEROR I KAZNA (30)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 21. August 2023 21:21
» ZADAH KUKAVIČLUKA (29)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 19. August 2023 23:06
» KAPITULANTSTVO BRITANIJE I FRANCUSKE (28)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 18. August 2023 14:52
» HLADNOKRVNI KONSTRUKTORI ZLOČINA (27)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 17. August 2023 13:19
» LITIJE U DOBA KORONE - ODABRANI ESEJI MILORADA POPOVIĆA
Božidar Proročić | 08. August 2023 17:10
» DAN OPŠTINE PETNJICA DATUM VRIJEDAN SVAKOG POŠTOVANJA
Božidar Proročić | 05. August 2023 01:14
» PROFIL UBICA IZ WANNSEEA (26)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 02. August 2023 17:06
» ZABRANA MIJEŠANJE SA JEVREJSKOM KRVLJU (25)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 29. July 2023 19:46
» BIROKRATSKA TAČNOST (24)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 24. July 2023 00:17
» KONAČNO RJEŠENJE (23)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 23. July 2023 13:13
» KRISTALNA NOĆ (22)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 19. July 2023 17:56
Ostali prilozi istog autora:
» CRVENE RUŽE ZA SVAKI DAN
13. March 2016 23:56
» BAJRAM SUNCEM OBASJAN
04. October 2015 03:14
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif