Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Washington DC:
ISLAMSKA ZAJEDNICA BOŠNJAKA SJEVERNE AMERIKE, NEDALEKO OD BIJELE KUĆE, KUPILA PROSTOR ZA SJEDIŠTE IZ I MUFTIJE
Autor: ICNAB
Objavljeno: 12. December 2018. 13:12:59


Nedavnom kupovinom nekretinine na atraktivnoj lokaciji u Washington DC, Islamska zajednica u Bosni iHercegovini, a samim tim i Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike, je uspjela da utvrdi svoj prisustvo u svjetskom centru političke moći.

Lokacija koja se nalazi desetak minuta hoda od Bijele Kuće će olakšati boljem pozicioniranju Bošnjaka u američkom društvu u narednim godinama, ali i jačanju odnosa između Islamske zajednice u BiH i Sjedinjenih Američkih Država.Sama lokacija kupljene nekretnine se nalazi u desetospratnoj zgradi izgrađenoj 1964. godine. Važno je istaći da zgrada ima recepciju i obezbjeđenje, koji se brinu o stalnoj sigurnosti svih vlasnika i objekata u zgradi. U vlasništvu IZBSA je polovica prvog sprata površine od oko 3,200 sq ft (oko 300 m2). Trenutna konfiguracija prostorije sadrži 10 privatnih kancelarija, salu za sastanke i malu kuhinju, te zadovoljava trenutne potreba kao sjedište muftije IZBSA, ali i mogućih potreba ostalih organa Islamske zajednice.Rukovodstvo IZBSA će u skoroj budućnosti svim džematima pod svojim okriljem pružiti više informacija o samoj nekretnini, te planovima za njeno korištenje.

Molimo Allaha dž.š. da iz Svojih riznica nagrade one koji su omogućili da ovaj san i potreba naše zajednice postane stvarnost, i molimo Ga da oni koji budu koristili ove prostorije budu uspješni u ostvarivanju ciljeva koji će biti u korist islama i Bošnjaka. Amin!

Mubarek olsun i srdačne čestitke rukovodstvu IZ u BiH na čelu sa reisu-l-ulemom dr. Husein ef. Kavazovićem i IZBSA na čelu sa muftijom dr. Sabahudinom ef. Ćemanom.

Pratite službene stranice:

Islamska zajednica u BiH:

islamskazajednica.ba

Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike:
icnab.comOstali prilozi:
» MEHOLJIĆ:NE DAJ SE BOSNO PONOSNA, PRKOSNA...
Bošnjaci.Net | 29. October 2020 17:33
» MOSTAR: AUTOKRATE DEVASTACIJU SPOMEN OBILJEŽJE
Bošnjaci.Net | 29. October 2020 13:42
» EVO KAKO GOVORI ALBANAC SHAIP KAMBERI U SKUPŠTINI SRBIJE
Bošnjaci.Net | 28. October 2020 20:11
Ostali prilozi istog autora:
» SUSRETI ZA SVE GENERACIJE BOŠNJAKA
08. September 2016 13:29