Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

UDRUŽENJE GENERALA BIH: SIGURNI SMO DA ĆE DREKOVIĆ DOKAZATI SVOJU NEVINOST
Autor: Fena
Objavljeno: 05. December 2018. 18:12:57


Članovi Udruženja generala Bosne i Hercegovine sa rezignacijom i razočarenjem su primili vijest da je njihov član general Ramiz Dreković jutros priveden od pripadnika SIPA-e, a pod sumnjom da je počinio ratni zločin.

- Znajući našega kolegu i suborca kao časnog čovjeka i generala, odbacujemo svaku pomisao da je general Dreković i na koji način mogao počiniti takvo djelo. Želimo napomenuti da je general Dreković bio komandant 5. i 4. korpusa Armije RBiH, Armije koja je bila jedina legalna oružana formacija međunarodno priznate Republike Bosne i Hercegovine, čiji su hrabri borci dali veliki doprinos odbrani naše domovine od agresije - navodi Udruženje generala BiH u saopćenju za javnost.

Nadalje, navode kako žele odbaciti pomisao "da se radi o planskom hapšenju i progonu časnih komandanata i boraca, te pokušaju da se na sve načine ocrni svijetla borba za očuvanje Bosne i Hercegovine i suživota njenih naroda", izražavajući puno povjerenje u pravičnost i objektivnost pravosudnih organa Bosne i Hercegovine.

- Na kraju želimo istaći da smo sigurni da će general Ramiz Dreković, i ostali optuženi pripadnici Armije RBiH, u potpunosti dokazati svoju nevinost. Niko ne smije zaboraviti da je odbrana domovine sveti čin i da je naš general upravo to radio sa svojim saborcima iz korpusa kojima je komandovao - navodi se u saopćenju upućenom nakon vanredne sjednice UO Udruženja generala BiH, održane u povodu Drekovićevog privođenja.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: