Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

DR. SILAJDŽIĆ: BOSNA I HERCEGOVINA ĆE POBIJEDITI JER SMO NA PRAVOJ STRANI HISTORIJE (VIDEO)
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 18. November 2018. 16:11:55


Situacija u BiH nije dobra, s obzirom na to da se iz susjedstva ponavljaju stvari koje smo slušali prije i koje su bile uvod u veliku kataklizmu na ovim prostorima, posebno u ovoj zemlji, poručio je danas u Sarajevu bivši član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić.

No, kako je istakao, na stvari gleda sa svjetlije strane, a zašto je veći optimista nego pesimista objašnjava na sljedeći način:

"Zbog toga što je većina ljudi u BiH želi suživot, normalan i miran život u međusobnoj solidarnosti. Zbog toga smo na pravoj strani istorije. Oni koji žele ograde i zidove u vrijeme intertneta, na pogrešnoj su strani historije".Kako je kazao, zbog toga će BiH, onakva kakvu želi većina njenih građana, pobijediti "jer smo na pravoj strani istorije", pišu Vijesti.ba.

"U cijelom svijetu ne možemo ne živjeti zajednio, to je završeno. Živimo u globalnom svijetu, htjeli - ne htjeli. To treba znati - treba znati živjeti zajedno. Za to postoje škole, a ako nije pretenciozno reći, jedna od tih škola je u BiH", rekao je Silajdžić novinarima prije početka sesije Kruga 99.

Bivši član Predsjedništva BiH naveo je da BiH treba Evropi, koliko i Evropa treba nama.

"Samo je pitanje kada će to ona razumjeti i dobro bi bilo da to što prije razumije. Mi smo spremi da učimo od Evrope, ali isto tako, Evropa u koju želimo ući, treba da uči od nas", zaključio je Silajdžić.
Ostali prilozi:
» PUSTITE NA SLOBODU ISLAMSKE UČENJAKEǃ
B.net | 26. May 2019 14:50
Ostali prilozi istog autora: