Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Melbourne
MINISTAR CRNADAK NE MOŽE ZABRANITI BH. GRAĐANIMA DA VOLE BOSNU I HERCEGOVINU I OBILJEŽAVAJU NJENE PRAZNIKE
Autor: B.net
Objavljeno: 15. November 2018. 18:11:34
Reagovanje na stavove Igora Crnadka, ministra vanskih poslova BiH i njegove izjave povodom obilježavanja Dana državnosti BiH u Australiji:


AUBHA: 25. novembar je duboko i neizbrisovo urezan u sjećanju bh. građana koji su, ne svojom voljom, rasuti širom svijeta. Sve istinske patriote nastavit će ustaljenu praksu obilježavanja Dana državnosti BiH


Australska unija bh. asocijacija (AUBHA) najoštrije osuđuje nedavne izjave Igora Crnadka, ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine o zabrani obilježavanja Dana državnosti BiH u Australiji.

Svima je dobro poznata činjenica da su bh. građani u Australiji ponosni i čvrsto vezani za ambasadu jer su je izgradili vlastitim sredstvima, od temelja do krova, i s ljubavlju poklonili Bosni i Hercegovini.

Nije slučajno što se Osnivačka skupština AUBHA održala u Ambasadi BiH u Canberri baš na Dan državnosti BiH, 25. novembra. Od tada, redovni godišnji sastanci predstavnika AUBHA iz svih dijelova Australije, kao i prijem povodom obilježavanja Dana državnosti BiH, održavaju se u Canberri u prostorijama ambasade. I raniji ambasadori, Damir Arnaut i Bakir Sadović, podržavali su takvu praksu i uz saradnju AUBHA organizovali prijeme za bh. građane.


Ako ministar Crnadak želi da kritikuje nekoga zbog nenamjenskog trošenja budžeta neka otpočne od sebe


O navodnoj Crnadkovoj brizi za neracionalno trošenje novca ambasadora Mirze Hajrića nepotrebeno je govoriti. Nažalost, Ministarstvo vanjskih poslova BiH nije našlo za shodno da obezbijedi osnovna sredstava za održavanje impozantnog kompleksa ambasade u Canberri, ali zato ima dovoljno novca za putovanja ministra Crnadka, koji je proveo više vremena u avionu nego na zemlji, bez ijednog konkretnog rezultata za Bosnu i Hercegovinu. Stoga, ako ministar Crnadak želi da kritikuje nekoga zbog nenamjenskog trošenja budžeta neka otpočne od sebe.

25. novembar je duboko i neizbrisovo urezan u sjećanju bh. građana koji su, ne svojom voljom, rasuti širom svijeta. Sve istinske patriote nastavit će ustaljenu praksu obilježavanja Dana državnosti BiH bez obzira na “zabrane” političara sumnjivih namjera, piše u saopćenju koje je potpisala Aida Haverić, koordinator AUBHA.Ostali prilozi:
» NATO: NA BIH JE DA DONESE ODLUKU O MAP-U
Vijesti.ba | 20. May 2019 14:36
Ostali prilozi istog autora: