Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sandžak: Policijska stanica Sjenica da utvrdi identitet
VANDALSKI ČIN SDA I SDP: U SJENICI UNIŠTILI I UKLONILI PREDIZBORNE TRANSPARENATE MATICE BOŠNJAČKE
Autor: B.net
Objavljeno: 22. October 2018. 16:10:44


Obavještavamo svoje cijenjene članove, simpatizere, kao i cjelokupnu javnost, da se u noći između 21. i 22. oktobra dogodio vandalski čin.

Šest predizbornih transparenata Matice bošnjačke, koji su bili postavljeni na ulazno-izlaznim pravcima iz Sjenice, kao i u centru grada, je uništeno i uklonjeno.Podsjećamo da je ovo samo jedan u nizu vandalskih činova aktualne vlasti koju čine SDA i SDP, nakon nedavnog skidanja i uništavanja transparenata, plakata i murala u Novom Pazaru i nakon skidanja zastava i transparenata od strane istih na prethodnom izborima i pored apela SPP-a i insistiranja da se proces lijepljenja plakata i postavljanja transparenata odvija na fer i korektan način.

Jasno je da je to još jedan gnusni čin opštinske vlasti, koja je u potpunoj panici i strahu od gubitka predstojećih izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Zahtjevamo od Policijske stanice Sjenica da utvrdi identitet izgrednika te da ih hitno budu privedeni, obzirom da se u blizini većine transparenata nalaze kamere preko kojih se mogu utvrditi počinioci ovih krivičnih djela.

Pozivamo sve naše članove, aktiviste, simpatizere da ostanu pribrani i da ne odgovaraju na ove sitne provokacije jer je jedini cilj onih koji na ovim izborima idu u historiju da izazovu incidente kako bi dobili pozornost javnosti i uticali na demokratsko opredjeljenje građana koji masovnu podršku daju Listi Matica bošnjačka – akademik Muamer Zukorlić Muftija.

Ostali prilozi:
» SVJETSKI ŠAMAR NEGATORIMA GENOCIDA U SREBRENICI
Vijesti.ba | 13. July 2019 11:17
Ostali prilozi istog autora:
» ON MENI NEMA BOSNE…
06. July 2019 13:04