Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Izbori

VELIKA PODRŠKA AMERU JERLAGIĆU I STRANCI ZA BOSNU I HERCEGOVINU U GORAŽDU
Autor: B.net
Objavljeno: 03. October 2018. 14:10:53


Velika sala Centra za kulturu Goražde bila je premala da primi sve članove i simpatizere Stranke za Bosnu i Hercegovinu koji su došli na centralni predizborni skup Stranke u Bosansko-podrinjskom kantonu. Skupu su se obratili predsjednik Stranke i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Amer Jerlagić, kandidati iz ovog Kantona za ostale nivoe vlasti Damir Žuga, Salem Halilović, Suad Kurtćehajić i Nusret Popović, te doajen Stranke i bivši član Predsjedništva BiH Beriz Belkić.

U prigodnom obraćanju prisutnima Belkić je podržao i zaželio nastavak započetog reformskog puta Stranke koji obećava njen nastavak probosanskog djelovanja ali i brojniju, kadrovski jaču, efikasniju i djelotvorniju Stranku u budućnosti. Očekujući značajne izborne rezultate Belkić je posebno naglasio da je neophodno, radi jačanja povjerenja u Stranku, realizovati sve obećano u predizbornoj platformi koja s razlogom, s obzirom na trenutnu ekonomsko-političku situaciju, nosi simboličan naziv Proboj.Bivši premijer Kantona i kandidat za Parlament Federacije Salem Halilović, u neuobičajeno konkretnom obraćanju za predizborne skupove Goraždanima je obećao:

„Sigurno ćemo popraviti odnos Federacije prema Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde u smislu investiranja u projekte i direktne podrške budžetu. To smo već dokazali da znamo raditi. Dodatno ćemo pomoći razvoj privrede, povećat ćemo standard zdravstvenih i prosvjetnih radnika, policije...To smo i ranije jedini u Federaciji radili, to ćemo nastaviti i ubuduće kako bi spriječili odlazak, kao i u prethodnom mandatu, mladih i drugih kadrova iz Goražda“, rekao je Halilović.

Ovacijama i burnim aplauzom dočekan je izlazak za govornicu predsjednika Stranke za BiH i kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Amera Jerlagića koji nije krio zadovoljstvo brojem učesnika skupa.„Vi mi ulivate nadu u pobjedu a ona je pobjeda sviju vas, svih članova Stranke za BiH, stranke koja se od početka bori za cjelovitost države, za njenu opstojnost, njen napredak u svim sferama društveno-političkog, ekonomskog kulturnog, sportskog života... Zbog tih želja vrijeme je za promjene, vrijeme je za odlazak onih koji su se brinuli samo o svojim, a ne i o državnim ciljevima. O tome sam govorio i u septembru prošle godine kada sam, recimo, zagovarao da se klirinški dug usmjeri na izgradnju brze ceste prema Goraždu kako bi se povezali gradovi heroji – Mostar-Sarajevo-Goražde. Kako bi Goražde postalo otvoreni grad. Nisu nas poslušali, brza cesta je još pod upitnikom, pa ih sada pitam – gdje su pare od naplaćenog klirinškog duga? Nisam siguran da će nam neko odgovoriti. Odgovor ćemo dobiti kada naši ljudi dođu na vlast. Federacija je dužna goraždanskom kraju i mi ćemo se potruditi da taj dug bude što manji. Stranka za Bosnu i Hercegovinu ima dovoljno provjerenih i sposobnih kadrova, svoj predizborni program namjerava ostvariti po principu sposobni a ne podobni i u tome ćemo istrajati.“ rekao je, između ostalog, Jerlagić što je popraćeno burnim odobravanjem.

Na izjave Milorada Dodika i Ivice Dačića na otvaranju autoputa u RS-u, kojim su najavili spajanje bh.entiteta RS i Srbije, Amer Jerlagić im je jasno poručio da se to nikada neće desiti.
Ostali prilozi:
» SUTRA IZBORI U MOSTARU
Fena | 19. December 2020 23:27
» 20. DECEMBAR - LOKALNI IZBORI U MOSTARU
Hina | 27. November 2020 14:36
» TAJNE PLATE I NAKNADE SDP FUNKCIONERA
B.net | 21. October 2020 23:02
Ostali prilozi istog autora: