Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Stranka za Bosnu i Hercegovinu
DODIK POLITIKOM RASPIRIVANJA MRŽNJE I DIRANJA U NAJDUBLJE RANE BOŠNJAČKOG NARODA, IZAZIVA NOVE KONFLIKTE
Autor: B.net
Objavljeno: 14. August 2018. 15:08:36


Ponovnim otvaranjem i pokušajem relativiziranja zločina genocida u Srebrenici i pokušajem da putem zakonodavnog tijela ponište prethodno urađeni posao, je ništa drugo nego direktno podržavanje genocida, pogotovo ako se uzme u obzir da je dokazan pred Međunarodnim sudom.
Priča o tome da je to predizborna radnja Dodika, je apsolutno nebitna, jer nema termina i vremenskog perioda u kome je moguće o tome govoriti na ovaj način.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu smatra da je ovakvo ponašanje političara, koji baštine politiku genocida, direktna posljedica nečinjenja vlasti i neprovođenja presude za genocid, ali i lošeg rada pravosuđa na dokazivanju i presudama za ratne zločine. Aktuelna politika je prihvatila da oni sa dokazano najgorim rezultatima u pravosuđu budu ponovno izabrani i to je očito koordinirana akcija sa pokušajem relativiziranja zločina genocida.

Pozivamo aktuelnu vlast da pokrene mehanizme provođenja presude za genocid, ali i ostalih presuda, jer je jasno da institucije koje su direktno odgovorne za taj zločin ne mogu obezbijediti mir i jednakost građana na svim dijelovima BiH.

Upozoravamo građane, da Dodik politikom raspirivanja mržnje i diranja u najdublje rane ovog naroda, izaziva nove konflikte i vjerovatno nije svjestan mogućih posljedica jedne takve politike.

Pokazuje se zasigurno da ovdašnja nesposobna vlast nije u stanju da prepozna važna pitanja i da ih pokrene kroz mehanizme vlasti i da su stranke dezintegracije preuzele inicijativu u ovoj državi i da su očito svi na vlasti ili sudionici ili pasivni posmatrači rastakanja države.

Postoji niz dokaza da jedan broj političara aktivno podriva državu ili čak otvoreno radi za interese druge države, a da institucije sistema ne poduzimaju ništa da se takvi procesuiraju, što stvara sumnju da unutar vlasti nema onih koji hoće ili su u stanju da to zaustave.Ostali prilozi:
» DR. CERIĆ: OVU NAGRADU POSVEĆUJEM SVOJOJ ZEMLJI BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. June 2019 16:01
» U BOSNI NISU SVI PRIMITIVNI I NEKULTURNI KAO DODIK
Bošnjaci.Net | 13. June 2019 14:09
Ostali prilozi istog autora: