Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Risto sotona
CRNOGORSKI POKRET PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV MITROPOLITA AMFILOHIJA
Autor: AA
Objavljeno: 07. August 2018. 14:08:25


Crnogorski pokret (CP) podnio je osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv mitropolita Crnogorsko-primorske mitropolije Amfilohija zbog, kako navode, krivičnih djela povrede ugleda naroda, manjinskih naroda i drugih manjih nacionalnih zajednica i izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, javlja Anadolu Agency (AA).

Navodi se da je Amfilohije u intervjuu Vijestima 5. avgusta rekao u vezi Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) da se "sekta rodila iz zelenaško-udbaških i četničko-partizanskih podjela, a ne iz pameti, ni od crkvenih ljudi“.

"Crnogorsku crkvu stvara isti fašistički duh koji je stvorio i takozvanu pravoslavnu crkvu hrvatsku. Nju su stvorila dvojica Crnogoraca - prokleti Sekula Drljević, tvorac fašističke nezavisne Crne Gore, i Savić Marković Štedimlija iz Pipera. Isti je taj i duh koji stvara ovdje Crnogorsku crkvu", kazao je Amfilohije, navodi se.

CP smatra da je Amfilohije ovim izjavama počinio krivična djela povrede ugleda naroda i drugih manjinskih zajednica, u sticaju s krivičnim djelom izazivanja nacionalne i vjerske mržnje.

On je, kako se navodi, povezujući CPC, indirektno i Crnogorce sa zločinačkim fašističkim i nacističkim tvorevinama iz Drugoga svjetskoga rata, namjerno narušio ugled CPC i nacionalnoga imena Crnogorac.

„To je učinio tako da njihov pomen asocira na zlo, zločin i zločinačke organizacije koje su u toku Drugoga svjetskoga rata vršile uništenje cijelih naroda, s ciljem da bi Crnogorce i Crnogorsku pravoslavnu crkvu kompromitovao u zemlji i vani“, tvrde iz CP.Ostali prilozi:
» DR. CERIĆ NA KONFERENCIJI O FETVI U KAIRU
B.net | 17. October 2018 14:47
» PLAVSKI SREDNJOŠKOLCI ODIGRALI POZORIŠNU PREDSTAVU "ASKA I VUK"
Senada Đešević, prof. | 11. October 2018 17:54
Ostali prilozi istog autora:
» ZATVORENA BIRALIŠTA U BIH
07. October 2018 19:37
» KAMPANJA JE AGRESIVNA I SIROVA
26. September 2018 14:30