Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

HATIDŽA MEHMEDOVIĆ, MAJKA SREBRENIČANKA, PRESELILA NA AHIRET!
Autor: B.net
Objavljeno: 22. July 2018. 23:07:03


Večeras, oko 19:30h po europskom vremenu, u Kiliničkom centru u Sarajevu prestalo je da kuca veliko srce Hatidže Mehmedović, Majke Srebreničanke, koja je bila veliki borac za istinu i pravdu, za žrtve genocida u Srebrenici.
Hatidži su srpsko-crnogorski zločinci, u julu 1995. godine, u genocidu ubili sinove Azmira i Almira, muža Abdulaha, brata i desetine muških članova porodice.
Hatidža je bila osnivač i predsjednica Udruženja Majke Srebrenice. Sve protekle godine, od genocida do posljednjeg otkucaja srca, borila se sa Majkama Srebrenice da istina žrtava genocida nadvalada laži srpskih zlikovaca koji su se ušunjali u svim nivoima vlasti kako u genocidnoj tvorevini i Srbiji, tako i u vrhu države BiH. Puno su toga uspjeli.
Hatidža se vratila na svoj toprak i živjela je u srebreničkom naselju Vidikovac potpuno sama.
Govorila je u jednom interview da joj društvo prave tri jele koje u dvorištu kuće njen sin Almir, ili Lalo kako ga zvala, posadio dok je išao u školu.
- „Grlim tri jele i zamišljam da grlim mog Almira, mog Azmira, mog Abdulaha. Kad je moj Lalo posadio ove jele rekao je, ženit ću se kad porastu. A sad majka umjesto sinova i unuka obilazi jele“.
Majka Hatidža svoje najmilije je ukopala u mezarju Memorijalnog centra Potočari-Srebrenica.
„Ta djeca su izvedena iz školskih klupa na strijeljanje. Njima su iz ruku uzete olovke, a ne puške. Golorukim i golobradim dječacima su vezali ruke i oči, a onda pucali u njih. Ne znam kako majci srce ne pukne“, govorila je ona.
„Sanjam ih. Zovem ih. Tražim ih. Ako su mi došli na san ja kažem ljubi vas majka, je li ja ovo sanjam ili ste se stvarno vratilii. Oni mi kažu došli smo majko, ne sanjaš. A onda se probudim i opet nema nikoga“.
Molim Allaha dž.š. da Hatidži podari Džennet firdeus i da je spoji sa svojim sinovima, suprugom, bratom i ostalim članovima koje srpski zlikovci pobiše na pravidi Boga.
Dženaza Hatidži Mehmedović prema njenoj želji obavit će se u njenom rodnom selu.
Datum dženaze naknadno ćemo objaviti.Ostali prilozi:
» PUSTITE NA SLOBODU ISLAMSKE UČENJAKEǃ
B.net | 26. May 2019 14:50
Ostali prilozi istog autora: