Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

JERLAGIĆ PORUČIO DODIKU: FAŠISTIČKE STAVOVE KAO ŠTO IH VI IZNOSITE, TAKOĐER SU IMALI HITLER I MUSOLINI, ZNATE KAKO SU ZAVRŠILI!
Autor: B.net
Objavljeno: 09. July 2018. 02:07:45


"Velika Srbija i Republika Srpska su pusti snovi. Java je jedinstvena, cjelovita, međunarodno priznata Bosna i Hercegovina", reagirao je Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH na izjave Milorada Dodika.

Gospodine Dodik, svima nam je dosta Vaše nacionalističke propagande i izjava. Oštro osuđujem Vašu posljednju izjavu i vrijeđanje te negiranje žrtava Srebrenice. Da li Vi uopšte znate za moralne principe i humanost? Takve fašističke stavove kao što ih Vi iznosite, također su imali Hitler i Musolini, a vjerujem da znate kako su završili. Snove je lijepo imati, ali valja se i probuditi.
Kakva Velika Republika Srpska? Da budemo realni, Vi i ja ćemo biti i proći, a Bosna će zauvijek opstati. Ako nastavite sa takvom retorikom, jedino što možete postići su novi sukobi, a ne progresivne promjene koje su neophodne našoj domovini. Ako me nisu prepali meci i geleri na Žuči neće ni Vaše prijetnje. Da vam pojasnim, Bosna i Hercegovina je suverena, jedinstvena, međunarodno priznata država. Ona je jedna i jedina i Vaša i naša, te je ni po koju cijenu je ne želimo mijenjati. Ako Vam se ta činjenica nedopada, predlažem da spremite svoj pasoš i usmjerite se prema najbližem graničom prelazu. Ako ste željni pomoći svim građanima ove države i zaustaviti egzodus mladih, okrenite se progresivnoj politici protiv nepotizma, korupcije, kriminala i ekonomskim reformama, poručio je Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu.Ostali prilozi:
» HAMZIĆ: OVAJ ŽIVOT I NIJE ŽIVOT
Eset Muračević | 17. November 2018 12:40
» DR. CERĆ: POSTAJE LI BOSNA VAZAL SRBIJE?
B.net | 15. November 2018 20:08
Ostali prilozi istog autora: