Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

ZAKON O UPRAVLJANJU DRŽAVNOM IMOVINOM STUPIO NA SNAGU, BIH BEZ BILO KAKVE INSTITUCIONALNE REAKCIJE!
Autor: B.net
Objavljeno: 09. June 2018. 15:06:08
Gospodo u Vijeću ministara BiH – podnesite kolektivnu ostavku!
Podsjećamo da je nakon drugog čitanja Sabor Hrvatske 18.05.2018. godine usvojio Zakon o upravljanju državnom imovinom Republike Hrvatske. Za nas u Bosni i Hercegovini ovo ne bi bilo ništa novo, da se ovim Zakonom imovina pravnih lica iz Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, vrijedna više od 10 milijardi eura može dati na upravljanje trećem licima na period od 30 godina.
Zakon je stupio na snagu 06.06.2018.. Ono što zabrinjava da Bosna i Hercegovina u periodu od 18.05.2018. do 06.06.2018. nije uputila bilo kakvu institucionalnu reakciju! Pa kad je i od nesposobnih u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, previše je.
Upozoravali smo da je apelacija Ustavnom sudu Republike Hrvatske sa mjerom zaštite jedino pravno moguće rješenje i da je potrebno hitno reagovati, a paralelno pripremati što hitnije potpisivanje međudržavnog ugovora.
Nema Bosna i Hercegovina toliko novaca i imovine da to možete krčmiti do sudnjeg dana.
Zbog ovakvog nemarnog i izdajničkog ponašanja ministara u Vijeću ministara tražimo da podnesu kolektivnu ostavku, piše u saopćenju koje je potpisao Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: