Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sa druženja članova Udruženja „Saraj sevdah“
NAKON IFTARA ZAPJEVALA SE SEVDALINKA
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 03. June 2018. 14:06:16
Mirsad Mirsad Hadžikadić sa članovima udruženja Saray sevdah zapjevao pjesmu Bosno moja


Udruženje „Saraj sevdah“ iz Sarajeva jedno je od onih koje okuplja ljubitelje naše tradicionalne pjesme sevdalinke. No, po riječima Refije Muslić, predsjednice ovog agilnog udruženja oni, pored pjesme, ne zapostavljaju ni druge naše običaje, druženja...Tako su u hotelu „Hollywood“ na Ilidži organizovali iftarsko druženje te tako među sobom podijeli radosti Ramazana.-Naš osnovni cilj jeste međusobno druženje onih koji interpretiraju i vole našu tradicionalnu bosanskohercegovačku pjesmu sevdalinku, kaže Refija Muslić. Lijepo je na jednom mjestu vidjeti poznate i priznate sevdalije, one koji se amaterski bave pjevanjem ali i brojne druge doktore, profesore, muzičare, pjesnike, direktore... koji promovišu naše tradicionalne muzičke vrijednosti a okupljeni su oko našeg udruženja.


Mirsad Hadžikadič i dr. Enes Kujundžić


Među onima koji su prisustvovali iftarskom druženju, pored Refije Muslić, primjetili smo Edu Pandura, Hamida Ragipovića Beska, Adnana Delića, sazliju Avdu Lemeša, Bajru Pervu, Bajru Tuđina, Rahimu Halimanović, Aminu Bajramović, Muhameda Spahića, doktora Enesa Kujundžića, Nisvetu Skejović...

Ovakvo druženje nije moglo proći bez harmonike Šerifa Kape i dobre pjesme sevdalinke tako da su svi, do duboko u noć, iskazivali svoja pjevačka umijeća. Pjesmom su bili počašćeni i drugi gosti koji su u ovom objektu bili na iftaru. Jedan od njih bio je Mirsad Hadžikadić, Banjalučanin koji živi u Americi od 1984. godine, osnivač i dekan Fakulteta informacionih tehnologija u Charlotteu u Sjevernoj Karolini te direktor Instituta za kompleksne sisteme, inače nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na ovogodišnjim općim izborima u našoj zemlji. Zajedno sa članovima „Saray Sevdaha“ zapjevao je pjesmu „Bosno moja“.


Za sjećanje sa kandidatom za člana Predsjedništva BiH

Detalj sa iftaraOstali prilozi:
» DR. CERIĆ NA KONFERENCIJI O FETVI U KAIRU
B.net | 17. October 2018 14:47
» PLAVSKI SREDNJOŠKOLCI ODIGRALI POZORIŠNU PREDSTAVU "ASKA I VUK"
Senada Đešević, prof. | 11. October 2018 17:54
Ostali prilozi istog autora:
» BOLESNO ZDRAVSTVO TREBA LIJEČITI
01. October 2018 20:00
» ZASIJALA SEVDAH DUŠA
11. September 2018 15:34
» LJEPOTICA U MUŠKIM VODAMA
31. July 2018 17:00
» KAD OSVANEŠ SAM
02. July 2018 01:29
» „CHAMPION CUP 2018“
12. June 2018 21:07
» BEZ VJERE NEMA NI LJUBAVI
09. June 2018 22:14